idei amenajare baie mica

Idei amenajări baie mică 2022


Mulți dintre noi nu avem norocul să avem o baie mare așa că trebuie să ne descurcăm cu ce avem și anume cu o baie mică, dar amenajată cu gust, aceasta va deveni surprinzător de plăcută, așa că am venit în ajutorul vostru cu niște idei amenajari baie mica.

Un alt aspect care trebuie luat în vedere este culoarea băii tale, o culoare a gresiei și a faianței deschisă iți va lăsa impresia de o baie mult mai spațioasă decât în cazul în care alegi niște culori foarte închise care au tendința să te facă să te simți într-o înghesuială de nedescris.

De multe ori când ai o baie mică trebuie să renunți la confortul oferit de o cadă în care te poți întinde lejer, în care poți face o baie relaxantă cu spumă și să iei în considerare cabina de dus pe care ți-o recomand și eu, avantajul fiind spațiul pe care îl economisești.Articolul cu tema “Idei amenajări baie mică” începe cu următoarea recomandare.

Recomandări amenajare baie mică

Îți voi face recomandări de mobilier pentru baie mică, iluminat, cabine de duș și vas de wc, dar și de magazine de unde poți cumpăra online.

Cabine duș baie mică

Câteodată e suficient să obții senzația de spatiu în lipsa acestuia, de aceea o cabina fară ramă iți va oferi această senzație. În poza de mai jos se regăsește o astfel de cabină de duș cu sticlă transparentă și securizată de 6 mm. Cabina dispune de 80 cm lățime și 200 cm înălțime. Construcția acesteia este gândită pentru a evita stropirea băii și mai ales petele de pe rame.

idei amenajari baie mica paravan dus cabina walk in

Ghici ce, fix de aceea am creeat un articol unde recomand cea mai bună cabină de duș, îl găsești chiar AICI.

Cu siguranță cauți prețuri avantajoase la cabinele de duș, vin în întâmpinarea ta cu 2 site-uri de unde poți achiziționa:

Ca și sfat pentru a te ajuta să alegi cea mai bună cabină de duș pentru baia ta, ai grijă ce dimensiuni alegi, chiar dacă ai o baie mică, asta nu înseamnă că trebuie să stai înghesuit în cabina de duș, un alt sfat e să citești recenziile produselor, acolo oamenii sunt sincer și vor spune eventualele defecte ale produselor.

Recomandări mobilier pentru baie mică


Vă reamintesc că marele dușman în acest articol este spațiul mic din baie, ce trebuie să alegem în continuare? Vă spun eu, corpuri suspendate! Le putem achiziționa separat sau sub formă de set. Dacă vrei să ai o potrivire cromatică mult mai interesantă, te-aș sfătui să te gândești la un set format din lavoar + mască + corpuri de depozitare + oglindă, dar nu e obligatoriu să le cumperi pe toate făcând parte dintr-un set, de exemplu uite un corp suspendat + lavoare la preț avantajos.

mobilier si lavoar

Îți recomand acest set din mai multe motive: este suficient de mare pentru o baie mică și are un preț foarte bun privint raportul preț calitate, cât și recenzii foarte bune. Un avantaj este că sertarele sunt soft close, adică nu se trântesc, perfect pentru familii cu copii mici.

dulap baie cu oglinda si lumini

Am recomandat lavoarul și baza acestuia, acum îți propun acest dulap prevăzut cu 2 sertare, oglindă și lumini la un preț imbatabil care se potrivește perfect cu lavoarul de mai sus.

dulap baie maro

Acest dulap pentru baie nu este ieftin, dar este foarte practic pentru băile mici deoarece aspectului și formei care poate fi poziționat fix în lataralele bazinului pentru toaletă. Ca și material, acest dulap este din lemn masiv, are 2 uși și un sertar.

Iluminatul


Alt subiect din tema “Idei amenajări baie mică” ce trebuie discutat este iluminatul.În cazul în care oglinda nu are iluminat integrat, aceasta va trebui să aibă o sursă de iluminat separată față de cea principală. Este foarte important ca în cazul în care baia dumneavoastră este lipsită de o fereastră, lumina să fie împărțită pe țoață suprafața băii de corpul de iluminat principal, iar corpul separat pentru oglindă trebuie să fie focusat doar pe acea zonă.Culoarea luminii este recomandat să fie alb rece, aduce un aspect plăcut și creează senzația de spațiu.

O surpriză plăcută pentru mine sunt corpurile de iluminat pe led, tocmai ce am achiziționat o plafonieră pe led, culoare alb rece pentru o baie mică la țară și se vede excelent, nu a fost deloc nevoie să mai pun alt corp de iluminat și la oglindă, decât pe centrul tavanului.

plafoniera led baie

Un exemplu de plafonieră pe led este acest model care are un raport preț-calitate excelent, are un aspect plăcut și este perfectă pentru baie, eventual o baie cu nuanțe de maro.

Alte modele de iluminat potrivit pentru baie vei găsi pe:

Vasul de toaletă


În cazul vasului de toaletă în cazul băilor de dimensiuni mici, acesta e recomandat să aibă o formă rotunjită, eventual cu o bază mai îngustă. Dacă la începutul articolului am pornit pe ideea corpurilor suspendate, e o idee foarte bună ca și vasul de toaletă să aibă aceeași structură.

Recomandarea noastră în acest caz este vasul Gala Street. Acesta are o dimensiune de doar 53 centimetri și vine dotat cu un capac soft close.

vas de toaleta baie mica

Alte modele și oferte puteți găsi pe:

Alte sfaturi din categoria “Idei amenajări baie mică”


  • ușa neapărat trebuie să se deschidă în afară
  • cel mult două culori:folosirea mai multor culori poate afecta contrastul dintre acestea și o să ai impresia că intri într-un loc foarte aglomerat și apăsător.
  • rosturile dintre gresie și faianță trebuie să fie cât mai puțin vizibile, deci alege să le faci cât mai aproape de culoarea plăcilor de faianță și gresie.
  • faianța și gresia să aibă aceeași culoare și același model: e foarte important ca între gresie și faianță să existe o continuitate, acest lucru iți oferă senzația de spațiu.

Sfaturi pentru a creea impresia de spațiu mare într-o baie mică

  • mai multe oglinzi pe un perete crează impresia de spațiu și poate reprezenta un design deosebit
  • faianța sau vopseaua de pe pereți să fie lucioase astfel reflexia luminii în acestea crează impresia de spațiu
  • puteți folosi polițe pentru a depozita decorațiuni

Aici se încheie articolul despre idei amenajari baie mica, sper că detaliile ți-au fost de folos și vei face cea mai bună alegere.

Alte articole recomandate:

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top