cum scapi de furnici

Cum scapi de furnici – Soluții pe care le ai în casă 2022

Trebuie să recunoaștem că se întămplă să mai scăpăm câteva firimituri prin bucătărie sau câteva bucăți de ciocolată printre mobilă, faptul că apar multe furnici după este un semnal de alarmă, însă la întrebarea “cum scapi de furnici” noi avem câteva soluții foarte bune.

Cum să scapi de furnici

Așa cum am promis, o să vă ofer câteva soluții perfecte pentru a scăpa de furnicile enervane din casa sau terasa ta.

Cum să găsești cuiburile furnicilor care îți distrug casa

Există furnici care doar te enervează prin simpla prezență, dar și furnici care atacă părțile din structura casei, dar cel mai important este cum scapi de furnici. Uneori, soluția la o problemă a furnicilor este scăparea cuibului lor. Dacă aveți de-a face cu furnici de tâmplărie, care pot face pagube structurale casei dvs., este vital să scăpați de ele cât mai curând posibil. Găsirea cuibului nu poate fi ușoară și necesită o muncă de detectiv. Furnicile preferă, în general, zonele umede, cum ar fi pardoseala moale și spongioasă de la o instalație sanitară sau o scurgere de acoperiș.

Pentru a scăpa de furnici începe prin a căuta zone cu daune cauzate de apă. Mansardele, băile și pereții exteriori sunt candidați evidenți. Tăiați găuri mici în pereții deteriorați de apă pentru a urmări cuibul furnicilor. (Va trebui oricum să reparați pereții.) Când veți găsi cuibul, pulverizați-l cu un insecticid care conține bifentrină, permetrină sau deltametrină (uitați-vă pe etichetă). Asigurați-vă că remediați scurgerile de apă și înlocuiți lemnul deteriorat. Dacă nu puteți urmări cuibul, angajați un serviciu de combatere a dăunătorilor.

O proprietate bine întreținută este cel mai simplu mod de a ține furnicile la distanță. Aveți grijă la ramuri, tufișuri sau arbuști care vă ating casa și pot oferi acces ușor furnicilor pentru a intra în interior.

Momeală pentru furnici

Când vezi o furnică, primul tău impuls este probabil să o calci, dar nu, o vei ucide, dar pentru fiecare furnică pe care o vezi, s-ar putea să se mai ascundă sute în casă. Cele pe care le vedeți sunt furnici cercetașe, căutând hrană pentru a le duce înapoi în colonie. Folosiți acești cercetași pentru a șterge întreaga colonie. Gusturile furnicilor se schimbă pe parcursul anului. De obicei, preferă proteinele primăvara și dulciurile sau alimentele grase / uleioase vara. Așezați zahăr sau miere, mâncare prăjită și unt de arahide, apoi vedeți ce mâncare atrage furnicile.

Ștergere trasee furnici

Unde vezi o furnică, cu siguranță o să apară și altele, asta pentru că furnicile lasă o urmă parfumată pe care o urmează alte furnici. Măturarea sau ștergerea nu este suficientă pentru a elimina mirosul. În schimb, amestecați 1 parte de oțet cu 3 părți de apă într-o sticlă de pulverizare pentru o modalitate sigură de a scăpa de furnici în casă, apoi pulverizați oriunde ați văzut furnici în trecut.

Acest lucru va opri furnicile din aer liber care au intrat în casă pentru a hrăni pentru hrană (furnicile care intră înăuntru nu încearcă neapărat să stabilească un cuib). Oțetul și apa nu vor opri furnicile care se cuibăresc deja în interior, deci această soluție este strict potrivită pentru a o folosi de exemplu la intrarea ușii, pentru a scăpa de furnicile care sunt deja în interior avem alte soluții.

Cum scapi de furnici pentru totdeauna: sfaturi utile

cum scapi de furnici
  • Astupați găurile. Etanșați și sigilați orice fisură sau crăpătură expusă în uși și ferestre.
  • Ascunde dulciurile. Furnicile de grădină negre (fapt amuzant: sunt de fapt maro închis!) Sunt cei mai probabili invadatori. Păstrați alimentele – în special miere, sirop de arțar și zahăr – în recipiente etanșe sau învelite bine cu folie sau folie de plastic.
  • Fă-ți treburile. Curățați în mod regulat blaturile, podelele, dulapurile și cămările unde se ascund firimiturile. Păstrați alimentele pentru animalele de companie depozitate corespunzător între hrănire și curățați regulat bolurile pentru animale de companie.
  • Du gunoiul. Asigurați-vă că coșurile de gunoi (mai ales în bucătărie!) sunt acoperite și inspectați cutia pentru orice reziduuri care ar putea persista după ce ați scos gunoiul.

Alimente cu care poți ține furnicile departe de casa ta

1. Lămâile

Cum scapi de furnici - Soluții pe care le ai în casă 2022

Stoarceți o lămâie sau puneți cojile de lămâie în locurile de unde intră furnicile. De asemenea, vă puteți spăla podelele cu apă care are adăugată puțină suc de lămâie. Aparent, furnicilor nu le place mirosul de suc de lămâie, așa că le vor ține departe. Orice aliment acru și amar poate ține furnicile departe, dar orice aliment dulce este cel mai bun prieten al furnicilor. Deci, asigurați-vă că nu păstrați nimic dulce care ar putea atrage furnicile într-un fel sau altul.

2. Piperul

piper furnici

Furnicile urăsc piperul. Presărați piper în zonele de unde furnicile vă intră în casă. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de furnici.

3. Sarea

sare pentru furnici

Răspândirea sării în apropierea colțurilor de unde intră furnicile în casă va ajuta la menținerea furnicilor departe. Sarea de masă este una dintre cele mai bune și mai ieftine modalități de a scăpa de furnici în mod natural.

4. Scorțișoară

scortisoara furnici

Puneți scorțișoară și cuișoare la intrarea casei și în zonele de unde credeți că pot intra furnicile. Aceasta este o metodă bună pentru a vă menține, de asemenea, mirosul proaspăt și de pământ. Scorțișoara este adesea considerată o opțiune eficientă de control al furnicilor.

5. Menta

menta furnici

Menta este un agent de respingere a insectelor, care vă poate ajuta să scăpați de furnici. Furnicilor nu le place mirosul de mentă și este posibil să evite zonele care conțin urme ale acesteia. Menta are un parfum puternic, care nu poate fi tolerat de furnici, care le țin departe de a intra în casă. Pregătește un amestec de 10 picături de ulei esențial de mentă și o cană de apă și presară-l oriunde găsești furnici. Repetați acest lucru de două ori pe zi. Puteți presăra chiar menta uscată în loc de amestecul lichid.

De ce am brusc furnici în casa mea?

De ce intră furnicile înăuntru? Toată lumea primește furnica ocazională în casa lor – este firesc!O invazie bruscă a furnicilor nu se întâmplă doar la întâmplare. Furnicile sunt mereu în căutarea hranei și a apei (umiditate, în general) pentru coloniile lor, astfel încât bucătăria și baia dvs. sunt cele mai frecventate locuri de furnici.

Cum scap de furnici pentru totdeauna?

Eliminați sursele de hrană și apă. Sunt atrași de bucătărie pentru resturi de alimente sau de băi care pot furniza o sursă de apă. Intră prin fisuri sau găuri foarte mici. Eliminați sursele de hrană și apă care le atrag sau le oferă un mediu favorabil.

Ce oprește furnicile să vină în casă?

1. Observați furnicile cercetașe.
2. Păstrați suprafețele curate și în jurul casei dvs.
3. Păstrați alimentele în recipiente sigilate.
4. Sigilați fisurile și intrările în casa dvs.
5. Îndepărtați traseele furnicilor.
6. Desfășurați momeli de furnici în zonele active.
7. Controlează coloniile de furnici din jurul proprietății tale.
8. Pulverizați o barieră de furnici în jurul casei dvs.

Aici se încheie articolul despre “cum scapi de furnici”. Important e ca tot timpul terasa și casa ta să rămână curate astfel încât acestea să nu aibă hrană după care să vină, dacă totuși se întămplă să ai parte de aceste insecte, urmărește pașii de mai sus.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top