temperatura ideala pentru lada frigorifica

Care este temperatura ideala pentru lada frigorifica

Lada frigorifica este un electrocasnic foarte util vietii de zi cu zi deoarece in congelatorul frigiderului sau combinei frigorifice nu incap prea multe produse, legume sau carne ce necesita congelare.

Este foarte important ca temperatura sa fie setata corect deoarece multe dintre produsele adaugate in lada frigorifica vor fi folosite de-a lungul unui an cel putin.

Temperatura ideala pentru lada frigorifica

Temperatura ideala pentru lada frigorifica sau pentru congelator este -18 grade Celsius sau mai putin de -18 grade Celsius. Majoritatea lazilor frigorifice au reglaj pe trepte, ar trebui sa citesti cartea tehnica ca sa vezi cate grade inseamna fiecare treapta. De obicei la treapta din mijloc este suficient, dar alteori daca lada frigorifica nu este atat de puternica va trebui sa o dati la maxim.

-18 grade Celsius nu doar ca este temperatura ideala pentru congelare ci a devenit temperatura standard de congelare a alimentelor.

Cu cat temperatura lazii frigorifice e mai scazuta cu atat consumul este mai mare, insa varianta -18 grade ar trebui sa fie la mijloc.

Sfaturi utile pentru a pastra alimentele congelate in stare optima

  • nu inghesui alimentele prea mult, toate trebuie sa beneficieze de ceva spatiu intre ele astfel incat fluxul de aer sa circule liber
  • mancarea fierbinte sau calda nu are ce cauta in lada frigorifica sau in congelator, nici macar in frigider, riscul sa se strice este foarte mare
  • nu tine usa sau clapeta deschisa prea mult, aerul cald dauneaza produselor
  • organizeaza produsele pe rafturi
  • modificati temperatura lazii frigorifice in functie de anotimp daca in zona unde este amplasata aceasta se incalzeste
  • nu pune produse in lada frigorifica pana la refuz
  • daca lada frigorifica are compartimente pentru diferite tipuri de produse, nu ezita sa le folosesti asa cum ti se recomanda.

Trebuie totusi sa fii constient ca anumite produse nu se vor strica, insa isi vor schimba gustul, insa o lada frigorifica este un produs electrocasnic de mare folos pentru oricine.

Promotii lazi frigorifice
Lazi frigorifice emag la oferta
Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top