culorile potrivite pentru perdele

Cum alegi culoarea potrivita pentru perdele ?

Atunci cand vine vorba despre culoarea potrivita pentru perdele lucrurile nu sunt asa de simple. De multe ori perdelele ar trebui sa fie compatibile sau chiar de aceeasi culoarea cu covorul sau chiar si cu canapeaua, patul sau coltarul in functie de camera despre care vorbim.

Legat de perdele, avem chiar si un articol unde iti recomandam de unde iti poti cumpara perdele la dimensiuni standard sau pe comanda astfel incat sa gasesti cele mai interesante modele ale anului 2021.

Alegerea culorilor perdelelor depinde foarte mult de camera pentru care doriti sa faceti achizitia. Mai intai de toate, gandeste-te daca doresti mai multa intimitate sau mai multa lumina in camera, astfel incat sa alegi un material mai vaporos sau unul mai inchegat care ofera mai multa intimitate.

Cum alegi culoarea potrivita pentru perdelele tale

Este diferenta intre a incepe o camera de la 0 cu decorarea si amenajarea sau incercarea schimbarii perdelelor si integrarea acestora in decorul curent. Majoritatea dintre noi, la ceva timp, inlocuim perdelele vechi cu altele noi pentru o schimbare de stil si aspect. In continuare va voi oferi cateva sfaturi despre perdele si culoarea potrivita pentru perdele.

Culoarea principala

Pentru a crea un ambient placut si o compatibilitate si o legatura intre perdele si camera respectiva, culoarea de accent sau culoarea principala mai bine zis ar trebui sa se regaseasca in covor, canapea sau o alta piesa de mobilier prezenta. Ideal este ca acea culoare principala sa se regaseasca in piese mari de mobilier, nu de exemplu intr-o simpla vaza sau un scaun. Ati mai putea asorta perdelele chiar si cu pernele decorative.

Culorile complementare

Sunt adesea subestimate si asta este un lucru deseori foarte rau. Daca de exemplu culoarea predominanta din camera ta este una neutra, ar trebui sa alegi niste decoratiuni alaturi de niste perdele colorate astfel incat sa iesi din acea monotonie. Invers, daca camera ta este deja foarte colorata, nu ar trebui sa alegi niste perdele colorate, ci ar trebui sa mergi mai degraba pe culori neutre: gri, negru, alb, maro.

Texturile perdelelor

culoarea potrivita pentru perdele

Daca deja ai o canapea cu multe texturi, un covor cu patratele sau modele geometrice, va fi foarte obositor pentru ochi sa mergi pe acelasi principiu cand alegi perdelele. Evita modelele si texturile care sar in ochi daca in camera ta exista cateva elemente pe care deja sunt prezente.

Alegerea perdelelor pentru o camera noua

Daca incepi cu decorarea de la 0 este mai simplu de ales perdelele daca le alegi primele, insa apoi in functie de acestea va trebui sa alegi si restul elementelor din camera. Daca alegi niste modele indraznete, texturate, ar trebui sa te abti de la astfel de modele cand alegi covorul sau canapeaua samd.

Alegerea perdelelor pentru ferestre

Atunci cand alegi perdele pentru ferestre nu esti obligata sa alegi anumite culori. Daca cauti subtilitate si simplitate, ar trebui sa mergi mai degraba pe o culoare netru si eventual sa iti indrepti atentia catre o textura cu un design subtil. Perdelele semi-transparente sunt o idee buna in acest caz deoarece ofera in acelasi timp intimitate, dar permite si luminii sa patrunda in casa ta.

Aspectul perdelelor privind din exteriorul casei

perdele si draperii

Ne-am axat pe aspectul perdelelor din interior, dar conteaza foarte mult ca acestea sa se vada bine si din exterior si sa ofere intimitatea necesara astfel incat lumea sa nu se holbeze la tine. Ar trebui sa accesorizezi perdelele cu niste draperii sau geamurile cu niste jaluzele.

Sper ca articolul nostru te-a ajutat sa-ti faci o mica idee despre cum se aleg culorile perdelelor atunci cand vrei sa schimbi ceva la camera ta sau o decorezi de la 0.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top