frigider sau combina frigorifica

Frigider sau combina frigorifica

Multi dintre noi nu stim cu adevarat diferentele dintre o combina frigorifica si un frigider. Asta fiindca in realitate chiar nu sunt diferente mari, iar termenul de “combina frigorifica” multi il considera doar un nume mai pompos pentru frigider.

In cele ce urmeaza vom lista principalele diferente dintre cele doua produse electrocasnice si vom afla care ar fi mai potrivit nevoilor noastre astfel incat sa stim daca alegem frigider sau combina frigorifica.

Diferenta dintre frigider si combina frigorifica

Frigiderul este un aparat electrocasnic care are rolul de a pastra alimentele reci. Acesta nu are rolul de a ingheta alimentele, dar totodata dispune de un congelator care face acest lucru.

Principala diferenta intre un frigider si o combina frigorifica o constituie marimea congelatorului. Daca la un frigider aproximativ 10-20% din spatiul de depozitare il constituie congelatorul, ei bine, la o combina frigorifica congelatorul reprezinta aproximativ 30-40% din spatiul total de stocare. Cu alte cuvinte, combina frigorifica se remarca prin faptul ca dispune de un congelator mai mare.

Un alt aspect care face diferenta este dat de faptul ca in general frigiderul este compus dintr-o singura usa mare. Accesul la congelator facandu-se din interiorul frigiderului. Dar nu este un criteriu general valabil, fiindca noua generatie de frigidere vine cu usa separata pentru frigider si usa separata pentru congelator.

frigider sau combina frigorifica
noile modele de frigidere

Amplasarea congelatorului. La frigidere, congelatorul se afla in partea de sus a aparatului, pe cand la combinele frigorifice, congelatorul se regaseste in partea de jos.

Care este cea mai buna varianta? Frigider sau combina frigorifica?

Se opteaza pentru frigider atunci cand in locuinta este un numar mic de persoane. Cand sunt 1-2 persoane si nu se gateste prea mult, nu se cumpara alimente multe pentru tinut la congelator, atunci frigiderul pare a fi solutia ideala. In schimb, daca familia e numeroasa, 3-4 persoane, atunci se gateste mult, se cumpara alimente in cantitati mai mari pentru a avea oricand ceva de scos din congelator, ceea ce inseamna ca o combina frigorifica ar fi optiunea mai buna.

In functie de obiceiuri. Unele persoane aleg sa mearga la cumparaturi o data la o saptamana – doua si cumpara mai multe alimente, dintre care unele trebuie stocate in congelator, in timp ce alte persoane merg la cumparaturi aproape zilnic in speranta ca mananca doar mancare proaspata si nu prea vad utilitatea unui congelator.

In functie de zona in care locuim si accesul facil sau nu la magazinele alimentare. Daca locuim la casa la sat si nu putem ajunge cu usurinta la supermarket pentru a cumpara alimente la pret accesibil, atunci combina frigorifica ar fi mult mai indicata. Un congelator mai mare ne ajuta sa facem economii pe termen lung.

Personal, aleg oricand combina frigorifica, fiindca un congelator mai mare imi permite sa depozitez mai multe alimente pe termen lung. Ti-e pofta de o friptura, deschizi congelatorul si dezgheti carnea pentru friptura, nu trebuie sa te duci la magazin. Ti-e pofta de o salata de vinete, din vinetele coapte asta vara, deschizi congelatorul si scoti vinetele pentru a le gati. Mai pastrezi un zarzavat, o leguma din gradina, un ardei copt, chiar si un cartof pai congelat pentru o gustare rapida.

Care dintre cele doua aparate are un consum mai ridicat de curent electric?

consumul de energie electrica a frigiderelor

Nu putem spune ca frigiderul consuma mai mult decat combina frigorifica…sau invers. Consumul este dat de clasa energetica si difera de la produs la produs in functie de volum, producator si alte caracteristici. Insa, fie ca alegem un frigider, fie ca alegem o combina frigorifica, consumul anual de curent electric este acelasi. In ultimii ani au aparut si modele de frigidere care aproape ofera acelasi spatiu ca si combinele frigorifice, acele modele chiar ar merita atentia noastra.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top