care este diferenta dintre motosapa si motocultor

Care este diferenta dintre motosapa si motocultor ?

Daca esti un agricultor pasionat si munca pamantului este activitatea ta zilnica, este indicat sa stii care este diferenta dintre motosapa si motocultor. Motosapa si motocultorul isi au ca rol prelucrarea pamantului, insa, se diferentiaza prin anumite aspecte ce tin de modul in care fac asta, felul in are arata si puterea pe care o detin. Este esential sa alegi produsul de care ai cu adevarat nevoie. Daca esti la inceput de drum, ei bine, informeaza-te asupra celor doua masini.

Daca vrei sa afli care este cea mai buna motocoasa in 2022 atunci CLICK AICI. Avem deja un articol pregatit pe aceasta tema.

Ce este un motocultor si cum functioneaza?

motocultor diesel
motocultor diesel

Motocultorul este un utilaj bine dezvoltat cand vine vorba de modul in care prelucreaza pamantul, asta datorita functiilor pe care le detine. Tine minte ca un astfel de produs poate avea preturi destul de mari, deoarece prezinta un macanism util ce iti va permite sa iti lucrezi pamantul dupa cele mai eficiente moduri. Este recomandat pentru suprafete mari de pamant, pentru ca poate sa dea randament mai mare decat o motosapa. Aceasta fiind o prima diferenta dintre cele doua utilaje: suprafata pe care o pot prelucra.

Un motocultor dispune de capacitatea de a ii fi asamblate diferite ustensile care sa ii faciliteze modul de lucru sau sa imbunatateasca functiile lui. Profitand de puterea sa, il poti echipa cu: rarita, cultivator, remorca, plug, freze pentru maruntirea pamantului, lama de zapada si multe alte accesorii. Remarcam o alta diferenta fata de motosapa, careia ii poti asambla maxim o remorca in cazuri extreme.

Despre motocultor trebuie sa stii ca se diferentiaza de motosapa si prin felul in care prelucreaza pamantulul. Este folosit pentru suprafete mari, ceea ce deja am mentionat, insa, acesta detine rolul de a marunti pamantul la adancimi mai mari. De asemenea, cu ajutorul lui poti forma canalele destinate cultivarii semintelor. Un motocultor bun se caracterizeaza prin urmatoarele functii pe care le detine: mecanism electric pe mai multe viteze, tractiune pe o axa, echipament atasabil, versatil in prelucrarea pamantului.

Ce este o motosapa si cum functioneaza?

motosapa pe benzina
motosapa pe benzina

Acum ca stim care sunt principalele aspecte ale unui motocultor si am identificat cateva diferente, sa ne axam putin si asupra unei motosape. Motosapa este, in primul rand, de dimensiuni mai mici. Fata de motocultor, ce are o putere mai mare si este estetic mai dezvoltat, motosapa poate fi manevrata chiar si de o femeie. Este usor de utilizat si este recomandata pentru suprafete mici, spre exemplu gradina de flori din fata casei sau o bucatica de pamant pe care doresti sa o cultivi.

Aceasta reuseste sa iti usureze munca. Si motocultorul face asta, dar este mai greu de utilizat. Are o putere mai mare ce necesita controlata, pe cand o motosapa este mai mica, ceea ce o face accesibila in procesul de lucru al pamantului. Ce face motosapa? Marunteste pamantul, dar la dimensiuni mai mici de adancime decat motocultorul. De asemenea, te poate ajuta si in fertilizarea solului cultivat. O motosapa poate sa prelucreze pana la 1000 mp. Daca detii o suprafata mai mare, achizitioneaza un motocultor, pentru ca un utilaj ca motosapa nu poate face fata.

Despre motosapa trebuie sa mai stii ce fel de functionalitati necesita sa detina. La fel ca si motocultorul, isi are propriile caracteristici: este fiabila, este de dimensiuni si greutate mai mici, motorul este unul mic, detine maxim doua viteze, manevrabilitatea este larga.

Din cele prezentate putem sa concepem un mic dictionar de diferente intre cele doua utilaje ale prelucrarii pamantului. De ce ai nevoie sa stii asemenea diferente si cu ce te pot ajuta? Ei bine, sa nu ajungi in punctul de a cumpara un instrument de care nu te poti folosi. Este indicat sa iti cunosti bine activitatea de lucru pentru a face alegerea cea buna.

Motosapa vs motocultor

Motosapa– dimensiuni mici, motor mai slab, poate prelucra suprafete de pana la 1000 mp, actioneaza la adancimi mai mici in momentul maruntirii pamantului, nu i se pot atasa foarte multe accesorii din cauza puterii pe care nu o detine, usor de utilizat si manevrat, maxim doua viteze in timpul functionarii, este mai ieftina.

Motocultor– dimensiuni mari, motor mai puternic, poate prelucra suprafete mari de pamant, actioneaza la adancimi mari in momentul maruntirii pamantului, i se pot atasa nenumarate accesorii care sa ajute la mai multe actiuni in agricultura, mai dificil de manevrat din cauza puterii, mai multe viteze de actionare, este mai costisitor.

Prin intermediul acestor diferente exacte, poti achizitiona utilajul de care ai nevoie cu adevarat. Cat despre costuri, cu cat un motocultor dispune de mai multe functionalitati, cu atat pretul creste. Poti intalni produse incepand de la 2000 de lei, pana la chiar 5000+. O motosapa isi are pretul minim de 800 de lei, dar si ea poate ajunge la peste 5000 de lei. Ai o varietate de modele din care poti alege, doar de diferente trebuie sa tii cont.

Ce este mai potrivit pentru teren mic ?

Pentru un teren de dimensiuni mici este mai potrivita o motosapa deoarece este mai ieftina, isi va face treaba foarte bine si nu are rost sa-ti cumperi un motocultor.

Cand e bine sa-ti cumperi un motocultor?

Un motocultor este potrivit pentru o munca intensa. Avand un pret ridicat, pentru a simti ca a meritat efortul financiar, acesta trebuie utilizat cat mai des si cat mai intens astfel incat sa te scuteasca de munca fizicica.

Diferenta dintre motosapa si motocultor este chiar atat de mare?

Raspunsul este nu. Este simplu: un motocultor este mai potrivit muncii intense pe terenuri mari, iar o motocoasa este mai potrivita pentru terenuri mici si medii.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top