cele mai bune combine frigorifice

Cea mai buna combina frigorifica 2022

Cea mai bună combină frigorifică este cea potrivită nevoilor tale, spațioasă, cu un aspect plăcut care se încadrează perfect în bucătăria ta sau în orice loc unde ai de gând să o amplasezi. Cele mai bune combine frigorifice sunt acelea care au raport preț-calitate foarte bun, degeaba plătim bani în plus pentru că este o firmă foarte cunoscută dacă într-un final face același lucru că și cele mai puțin cunoscute, ba de multe ori se strica chiar mai repede.

Cu siguranță cea mai bună combină frigorifică nu înseamnă și cea mai scumpă. Stabilește-ți un buget și nu te abate de la el, vei fi tentat să cumperi ceva mai scump din cauza funcțiilor pe care le oferă însă gândește-te dacă acestea iți vor fi cu adevărat folositoare.

Alegere cea mai buna combina frigorifica


Înainte de a alege și a citi aceste sfaturi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te gândești unde o să amplasezi combina frigorifică. Ia o ruletă și măsoară lungimea, lățimea, dar și adâncimea spațiului respectiv. Trebuie să ai în vedere și în ce parte este posibilă deschiderea ușilor pentru a nu avea surprize. De asemenea ai grijă să iți încapă pe ușa de la intrare, combinele frigorifice au diferite dimensiuni și ar fi posibil să nu ai cum să o bagi în casă.

Avantajele combinei frigorifice


Avantajul principal al combinelor frigorifice este capacitatea mare de stocare a alimentelor precum și capacitatea congelatorului care este deseori mult mai mare decât al unui frigider. O combină frigorifică are și mai multe funcții care iți ușurează munca precum dezghețarea automată, ecran LCD și afișaje digitale, diagnoză de la distanță care permite verificarea produsului de către producător de la distanță, diferite filtre de eliminare a bacteriilor etc.

În interiorul unei combine frigorifice veți găsi o multitudine de rafturi și sertare speciale pentru diverse alimente cum ar fi fructe și lecume, lactate sau ouă. Ușa unei combine frigorifice este mult mai diversificată și mai spațioasă față de cea a unui frigider.

Ca și dezavantaje enumerăm dimensiunile mai mari ale acesteia care iți impune să ai un spațiu destul de înalt, consumul de energie electrică o să fie ceva mai mare față de un frigider. Alegând o combină frigorifică cu multe funcții, după ce aceasta iese din garanție există posibilitatea ca acestea să se mai defecteze, costul reparației nefiind unul mic.

În general rolul unei combine frigorifice este să ne tina alimentele proapete și reci, până aici toate se încadrează în “cele mai bune combine frigorifice”. Dar oare ce face diferența? Iți spunem noi.

 • câte compartimente are
 • ce nivel de zgomot are
 • cât este de spațioasă
 • câtă energie electrică consumă
 • ce sisteme de răcire are în dotare
 • cât este de voluminoasă(dimensiunile exterioare)
 • ce aspect are
 • care este perioada de garanție

Numărul de compartimente contează foarte mult atunci când dorim să alegem cea mai buna combina frigorifica pentru noi. Că o comparație amuzantă, dar relevantă în același timp este exemplul unui dulap. Degeaba are el 2 metri lungime daca compartimentele nu ne sunt suficiente sau daca are compartimente pe care nu le folosim.

Alege cea mai bună combină frigorifică care iți îndeplinește toate dorințele în legătură cu compartimentarea.Gândește-te că pe unul din rafturi ar trebui să-ți încapă un pepene, o oală de ciorbă, iar pe ușa nu trebuie să lipsească compartimentele pentru sticle și bidoane, de până la 2.5 litri Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este că rafturile să se poată regla pe înălțime astfel încât dacă ai nevoie de un raft mai mare să-l poți avea mutând rafturile mai sus sau mai jos. De asemenea sunt utile acele combine frigorifice cu diferite compartimente pentru produse, de exemplu compartiment special pentru fructe și legume, pentru carne sau pentru lactate.

Având în vedere că este o combină frigorifică care îmbină functionalitatile unui frigider și a unei lazi frigorifice, unul dintre cele mai importante aspecte este congelatorul.
Când alegi combină frigorifică trebuie să ai în vedere 2 aspecte legate de congelator: volumul net și numărul de compartimente. În funcție de nevoile tale vei găsi combine frigorifice cu 1 compartiment până la 6 compartimente. Cele mai multe sunt cele cu 3 compartimente urmate de cele cu 2 compartimente, ai grijă să verifici asta înainte de a cumpăra combina frigorifică respectivă.

Nivelul zgomotului contează într-o oarecare măsură. Ai în vedere că nivelul zgomotului să fie intre 35-45 dB, altfel o să fie foarte sesizabil dacă este peste aceste valori.

Cât este de spațioasă adică cât spațiu oferă interiorul acesteia, mai ales cel al frigiderului. Spațiul unei combine frigorifice îl poți găsi sub numele de “volum net frigider” respectiv “volum net congelator”.

Consumul de energie electrică ești transmis prin eficiența energetică. Cea mai slabă eficiență energetică este A, iar cea mai eficientă este A+++. De asemenea anumite site-uri iți spun și consumul de energie electrică pe an a respectivei combine frigorifice. Cea mai bună combină frigorifică cu siguranță consumă puțină energie electrică.

O combină frigorifică ce are clasa energetică A+ consumă mai puțină energie electrică cu 25% față de clasa energetică A, iar o combină frigorifică ce are clasa energetică A+++ consumă cu până la 60% mai puțin față de clasa energetică A.

cea mai buna combina frigorifica

În ultimii au au apărut mai multe sisteme de răcire. Cele mai întâlnite sunt:

 • no frost – înseamnă fară gheață, adică combina sau frigiderul are această funcție ce nu permite depunerea gheții, deci nu vă mai trebui dezghețat periodic. Această funcție este folositoare deoarece nu mai pierzi timp să dezgheți combina frigorifică, consumul de energie electrică este mai mic deoarece în absența gheții performanța frigiderului este mult mai bună și ai mai mult spațiu cauzat de lipsa gheții de pe pereții frigiderului. Tehnologia no frost indică dezghețarea automată doar a frigiderului, nu și a congelatorului.
 • static– funcția static a combinei frigorifice este funcția cea mai întâlnită în ziua de azi, dar destul de învechită. Aceasta reușește să păstreze alimentele reci și proaspete însă gheața se depune pe pereții frigiderului și asta implică dezghețarea acestuia de 1-2 ori pe an.
 • neo frost – această tehnologie este prezentă pe aparatele frigorifice marca BEKO și spre deosebire de no frost, aceasta menține ingredientele mult mai proaspete evitând uscarea lor.
 • full no frost – este identică cu tehnologia no frost, doar că este mai completă în sensul în care dezgheață automat și frigiderul, dar și congelatorul.

În general aceste tehnologii care nu permit formarea straturilor de gheață pe pereții frigiderului sunt foarte necesare însă ca și dezavantaje amintim prețul mai mare de achiziție a combinei respective, dar și un consum de energie mai mare.

Volumul combinei frigorifice sau mai bine spus dimensiunile contează atunci când spațiul pe care îl aloci este limitat. Înainte de a alege cea mai bună combina frigorifică pentru tine, măsoară spațiul destinat acesteia pentru a nu avea surprize.

Aspectul contează atunci când vrei să îmbini funcționalitatea cu esteticul, există modele pe diferite culori: alb, gri, maro, negre etc. În funcție de amenajarea locului destinat amplasării combinei frigorifice, aceasta trebuie aleasă astfel încât să existe o compatibilitate.

Perioada de garanție contează deoarece în acea perioadă dispui de reparație gratuită și constatare în caz că produsul se defectează. De obicei cele mai bune combine frigorifice ar trebui să reziste minim 10 ani fară intervenții majore și costisitoare asta depinzând și de locul unde sunt amplasate și de modul de întreținere.

functii combine frigorifice

Alte funcții suplimentare ale combinelor frigorifice


Mai mult de jumătate din combinele frigorifice de pe piață fac același lucru și sunt complet identice. Suntem într-o perioadă a vieții în care timpul este cel mai prețios, de aceea trebuie să găsim diferite metode că viața noastră să fie mai ușoară și mai comodă, de aceea există anumite funcții care contribuie la confortul tău sporit, dar și la sănătatea ta. Unele dintre ele, după ce le vei citi caracteriticile par foarte necesare pentru orice combină frigorifică din orice casă, însă alte funcții nu putem dovedi cât sunt de eficiente și necesare.

 • controlul temperaturii care permite să alegi temperatura frigiderului tău în funcție de zone. Această funcție este relativ nouă și poți seta temperatura pe care o dorești de pe un display digital sau de pe un termostat reglabil. Funcția respectiva te ajută în caz că pe un sertar pui alimente ce au nevoie de o temperatură mai scăzută de depozitare cum ar fi carnea, pestele sau alte alimente.
 • controlul combinei din exterior presupune acel display prezent în exteriorul combinei prin care poți modifica și schimba diferite funcții. Mulți dintre noi am pățit că în timpul verii să fim nevoiți să setăm o temperatură mai scăzută în frigider și pentru asta era nevoie să deschidem ușa frigiderului și să setam de la acel buton reglabil numit termostat. Acest lucru afectează în timp frigiderul, dar și produsele din el deoarece aerul foarte cald intră în frigider, iar acesta din urmă va consuma mai multe resurse pentru a reuși să-l răcească și pe acela.
 • robinet de apă care este o funcție suplimentară la unele combine frigorifice ce iți filtrează apa și ți-o oferă rece. Această funcție este perfectă pentru a nu umple frigiderul cu sticle cu apă, dar reprezintă și o economie pe care o faci nefiind nevoie să mai cumperi apă de la magazin.
 • funcția de răcire rapidă este o funcție ce te ajută să răcești băuturile în mai puțin de 15 minute datorită compartimentului special amenajat. Există momente când dorești să bei o bere rece, apă sau suc și nu vrei să aștepți o oră ca să se răcească în frigider și nici ideea de a o băga în congelator nu ți se pare potrivită. Această funcție te scapă de timpul îndelungat de așteptare și iți oferă băutura rece mult mai repede.
 • filtru de aer în interiorul combinei frigorifice care reține bacteriile și oferă un aer proaspăt și curat produselor din interiorul frigiderului.
 • Child lock este o functie ce impiedica accesul copiilor la alimentele din interiorul frigiderului si/sau congelatorului.
 • Holiday este o funcție ce permite o funcționare la nivel minim, dar eficient atunci când pleci mai multe zile de acasă.
 • Dezghețare automată este o funcție ce te scutește de dezghețarea manuală care te făcea să pierzi foarte mult timp.
 • Tehnologia Wifi apare pe combinele frigorifice cu preț mai ridicat și permite controlul de la distanță prin intermediul unei aplicații.
cele mai bune combine frigorifice recomandari

Cea mai bună combină frigorifică : recomandări


Finalul vine cu niște recomandări pentru cea mai bună combină frigorifică . Acestea sunt doar o parte din combinele frigorifice foarte bune în raport preț-calitate. Ținând cont de sfaturile de mai sus cu siguranță vei alege cea mai buna variantă pentru tine și casa ta cu stil. 🙂

Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA


Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA

Tip display:LCD
Uși reversibile
Sistem No Frost pentru frigider și congelator
Eficienta energetică: A
Volum net total: 308 l
Volum net frigider:210 l
Volum net congelator:98 l
Număr compartimente congelator: 3
Compartimente speciale: Compartiment legume & fructe, compartiment produse lactate, compartiment  ouă
Consum anual energie:280 kWh
Funcții:Iluminare LED, super congelare, semnalare audio ușa deschisă, dozator apă
Dimensiuni: 59.5 x 66.8 x 185

Combina frigorifica Arctic AK54305+


combina frigorifica arctic

Uși reversibile
Sistem Static
Eficienta energetică: A+
Volum net total: 291 l
Volum net frigider:204 l
Volum net congelator:87 l
Număr compartimente congelator: 3
Compartimente speciale: Compartiment legume & fructe
Consum anual energie:267 kWh
Funcții:Termostat ajustabil,Fast Freeze, semnalare audio ușa deschisă
Dimensiuni: 54 x 60 x 181.2

Combina frigorifica Samsung RB31FERNDBC


Combina frigorifica Samsung RB31FERNDBC

Uși reversibile
Sistem Full No Frost
Eficienta energetică: A+
Volum net total: 310 l
Volum net frigider:212 l
Volum net congelator:98 l
Număr compartimente congelator: 3
Compartimente speciale: Compartiment produse lactate, pentru oua, compartiment legume & fructe
Consum anual energie:280kWh
Funcții:All Around Cooling, Digital Inverter, semnalare audio ușa deschisă
Dimensiuni: 59.5 x 66.8 x 185

Combina frigorifica Heinner HC-V268A+


Combina frigorifica Heinner HC-V268A+

Uși reversibile
Eficienta energetică: A+
Volum net total: 268 l
Volum net frigider:184 l
Volum net congelator:84 l
Număr compartimente congelator: 3
Compartimente speciale:compartiment legume & fructe
Consum anual energie:257 kWh
Funcții:Lumina interioara LED, Control mecanic cu termostat reglabil
Dimensiuni: 54 x 59.5 x 170

Alte modele de combine găsiți pe:

Întrebări frecvente

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a alege cea mai bună combină frigorifică ?

Când alegi cea mai bună combină frigorifică ai în vedere dimensiunile, clasa energetică, dar și funcțiile pe care le oferă astfel încât să nu plătești pentru dotări pe care nu le vei folosi niciodată. Ce mai este foarte important sunt așezarea rafturilor și numărul de compartimente din congelator.
Un alt sfat pentru tine este să cumperi o combină frigorifică și să dai la schimb frigiderul sau combina frigorifică veche pentru că poți beneficia de o reducere sau un voucher.

Cine a inventat frigiderul ?

Prima formă de refrigerare artificială a fost inventată de William Cullen, un om de știință scoțian. Cullen a arătat cum încălzirea rapidă a lichidului la un gaz poate duce la răcire. Acesta este principiul din spatele refrigerării care rămâne și astăzi.

Aici se încheie articolul pentru cea mai bună combină frigorifică. Aveți în vedere toate sfaturile pe care le-am scris pentru dumneavoastră. Nu plătiți mai mult decât face și mai ales nu cumpără produse cu funcții pe care nu le vei folosi niciodată pentru că acele funcții costă. Iți doresc o zi frumoasă și inspirație în alegeri.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top