camere mici

Cum faci o cameră mică să pară mai mare – Cele mai bune trucuri

Am unit câteva idei de design interior despre cum faci o camera mica sa para mai mare. Cu aceste sfaturi și trucuri, puteți face ca cele mai mici camere să se simtă ca o locuință spațioasă și luxoasă.

Sfaturi utile despre cum faci o cameră mică să para mai mare

Este nevoie de doar câteva modificări simple pentru a profita la maximum de fiecare centimetru al casei tale. Odată implementat, veți avea un spațiu cu care vă puteți mândri, unul care se simte încăpător . Pentru a începe, încercați acești pași înainte de a trece la alternative mai substanțiale. Veți fi surprins de diferența pe care o pot face sfaturile de design interior

1. Reordonează mobilierul și scapă de lucrurile inutile

cum faci o camera mica sa para mai mare

Sincer, obiectele ocupă spațiu. Cu cât aveți mai multe obiecte de mobilier și decor, cu atât este mai mare șansa de a aglomera interiorul. Prin planificare și ordonare, vă puteți asigura că locuința dvs. este lipsită de dezordine și puteți evidenția camera respectivă. Această practică nu numai că vă menține casa organizată, ci face și obiectele ușor de găsit și de curățat.

Gândește-te clar la obiectele din camera respectivă dacă își au locul acolo, dacă nu, reorganizează totul și aerisește camera la modul de organizare, orice lucru în plu în camera respectivă poate să creeze senzația de aglomerare.

2. Joacă-te cu reflexiile

camera organizata

Oglinzile sunt obiecte atât de versatile: sunt practice, adesea frumoase și pot dubla vizual un interior. Nu numai că reflectă și aruncă lumina în cameră, dar, atunci când sunt plasate strategic, pot reflecta și câteva culori cheie și decor. Având în vedere acest lucru, adăugați o oglindă în cameră astfel încât să puteți evidenția cele mai deosebite colțuri ale camerei.

3. Utilizează rafturile pe perete

Cum faci o cameră mică să pară mai mare - Cele mai bune trucuri

Rafturile pe perete sunt perfecte atunci când vrei să economisești spațiu în cameră, oferind spațiu de stocare valoros, precum și oportunități de decor. În ceea ce privește clasicul și simplu raft din lemn masiv, nu puteți greși. Dacă vrei să oferi un aspect deosebit camerei tale poți alege și rafturi metalice sau rafturi geometrice pentru a ieși din monotonie.

Cum faci un living mic să pară mai mare

living mic

Crearea unui interior echilibrat este o parte importantă pentru a face o cameră să se simtă spațioasă. Mai mult, unele articole pot crea iluzia unei camere mai mari și mai înalte, precum și pot creea o imagine frumoasă.

4. Concentrează-te pe perdele și covoare

cum sa faci o camera mica sa para mai mare

Alegeți perdele cu dimensiunile din podea până în tavan și adăugați un covor complementar. Textura adăugată poate oferi ochiului o anumită adâncime de câmp, mai ales dacă aveți tavane înalte. În timp ce, o cameră cu tavane joase poate beneficia, de asemenea, de o perdea deosebită, deoarece face peretele să pară mai înalt decât este.

Când vine vorba de decorarea cu covoare într-un spațiu mic, alegerea unui covor mic nu este cea mai bună idee. De fapt, utilizarea unui covor mare într-o cameră mică poate face ca suprafața podelei să se simtă mai mare, în timp ce covoarele mici au efectul opus.

5. Aveți grijă cum mobilați

mobilier camera

Există câteva aspecte cheie ale mobilierului care vor afecta modul în care faceți o cameră să pară mai mare. Iată principalele caracteristici de luat în considerare:

Dimensiuni: alegeți mobilier de dimensiuni reduse, eventual dacă vreți ceva mai mare, alegeți o canapea care să fie în centrul atenției.

Profil: Îndreptați-vă spre mobilierul cu picioare subțiri pentru a vă menține spațiul de podea cât mai deschis posibil. Mobilierul mai puțin voluminos nu numai că va ajuta la un aspect mai puțin aglomerat, dar va menține și spațiu liber.

Culoare: Culorile deschise și întunecate ocupă diferite niveluri de spațiu vizual. Potriviți culoarea mobilierului cu peretele pentru un aspect combinat, amestecat sau adăugați o culoare contrastantă pentru a ridica spațiul și a desemna o zonă funcțională separată.

Înălțime: Creați un anumit echilibru al înălțimii mobilierului, nu alegeți doar mobilier înalt sau doar mobilier scund pentru că nu o să vă avantajeze deloc.

Orientare: indiferent dacă un element este poziționat orizontal sau vertical contează. Rețineți că obiectele orizontale pot face o cameră să pară largă, în timp ce piesele verticale pot face ca aceeași cameră să se simtă înaltă.

6. Decorează camera cu flori

flori in camera

Pur și simplu adăugați plante drăguțe. Verdeața poate face cu siguranță minuni în transformarea unui interior de la înghesuit la confortabil. În plus, fiind unul dintre cele mai accesibile sfaturi pentru a face o cameră mică să pară mai mare, funcționează pentru fiecare buget. Aveți grijă să păstrați podeaua cât mai liberă ridicând florile preferate de pe podea. Pentru a-ți amenaja casa instantaneu, găsește un colț pentru o frumoasă plantă în ghiveci.

  • Flori atârnate: Agățați de tavan un coș cu flori sau o jardinieră suspendată. Acest lucru este foarte ușor de făcut dacă aveți cârlige înșurubabile și o scară – sau un scaun stabil – pentru instalare. Plantele rezistente care nu au nevoie de udare regulată sunt perfecte, dar plantele tropicale vor fi, de asemenea, folositoare într-o baie.
  • Un zid viu: În zilele noastre, orice poate împodobi un perete. Creați un perete interesant cu o selecție de jardiniere unice, sau creați un perete viu fals.

Cum să faci un dormitor mic să pară mai mare cu spațiu de depozitare ales inteligent

camere mici

Când vine vorba de spații mici, fiecare centimetru pătrat contează. Din fericire, cele mai noi designuri de mobilier abordează constrângerile spațiale, cererea de depozitare și atracția estetică. Datorită designului frumos și practic, nu este nevoie să sacrificați niciodată bunul gust.

7. Creează-ți propriul dulap

suport haine

Renunță la clasicul dulap și caută suporturi de haine moderne unde poți pune atât haine cât și încălțăminte. Există o mulțime de modele de astfel de suporturi pe care le poți integra foarte ușor în dormitorul tău mic. Astfel de suporturi poți găsi AICI sau AICI.

8. Alege culorile potrivite

culori dormitor

Deși culorile clasice nu se vor demoda niciodată, este o idee bună să folosiți culori vii astfel încât să oferiți un strop de viață camerei dvs. Culorile se pot regăsi în covoare, decorațiuni de pe pereți sau de pe podea, draperii sau perdele.

Culorile deschise pot face cu siguranță o cameră să pară mai mare, dar, în mod surprinzător, o nuanță foarte întunecată poate avea și un efect similar. În timp ce albul și pastelurile reflectă lumina pentru a face o cameră să se simtă aerisită, tonurile întunecate creează o iluzie infinită, unde limitele sunt mai puțin definite. Făcut corect, poate face ca o cameră mică să arate și, cu siguranță, să se simtă mai mare decât este.

Alte articole recomandate:

Cum să-ți recondiționezi singur mobila

Idei amenajari baie mică

Cea mai buna cada pentru baie mica

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top