cat consuma un calorifer electric

Cat consuma un calorifer electric cu ulei ?

Un calorifer electric cu ulei este benefic sa-l ai pentru ca nu stii cand ramai fara caldura la bloc, un caz concret sunt locuitorii din Bucuresti care in fiecare an se confrunta cu probleme la bloc neavand caldura in perioada rece, astfel un calorifer electric te salveaza din aceste momente enervante si neplacute.

Pretul acestora variaza in functie de calitate, firma, marime si functiile oferite.

Cat consuma un calorifer electric pe ulei ?

La intrebarea cat consuma un calorifer electric exista mai multe raspunsuri deoarece caloriferele electrice nu au clase energetice precum lazile frigorifice, aparatele de aer conditionat sau frigidere astfel ca un calorifer electric consuma in functie de puterea acestuia astfel ca noi recomandam urmatoarele:

  • cumpara neaparat un calorifer electric cu termostat reglabil astfel incat sa setezi o temperatura, iar in momentul cand o atinge, caloriferul electric sa se opreasca, astfel in timpul cand in camera este temperatura setata, caloriferul se opreste astfel ca nu mai consuma energie electrica, urmand sa se puna in functiune din nou la scaderea temperaturii din camera unde este pozitionat.
  • seteaza-l pe prima treapta pentru a functiona incet, dar econom, ultima treapta oferind putere maxima deci consum maxim
  • Scoate-l din functiune in momentele in care simti ca te-ai putea folosi de o patura sau de o pilota. De exemplu iarna, daca ai un bloc izolat, uneori e destul de bine in camera. Nu uita ca temperatura optima pentru o camera este de maxim 24 grade celsius.

Formula pe care o poti folosi pentru a calcula consumul si costul utilizarii unui calorifer electric este urmatoarea:

Consumul [kWh]= Puterea [kW] x Timpul [h].

Daca ai un calorifer de 1500 W(1.5 kW) si il utilizezi 5 ore pe zi vei avea un consum total de 7.5 kW pe zi.

Un kwh in anul 2021 se apropie de 0.6 avand in vedere costul de transport, costul de distributie etc.

Inmultim 7.5 cu 0.6 si ne va da 4.5 lei consumati in acele 5 ore folosind un calorifer electric de 1500W. Daca il folosesti cam acelasi timp pe luna o sa platesti cam 135 lei in plus la factura de energie electrica.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top