Idei amenajare hol

Idei amenajare hol

Un articol cu tema ” idei amenajare hol ” valabil atât pentru holuri mici și înguste, cât și pentru holuri mari și spațioase.


Când vine vorba de idei amenajare hol ne gândim oare ce fel de mobilier sau de decorațiuni putem adapta în holul nostru de acasă. În prima etapă trebuie să te raportezi la dimensiunile holului tău, dacă este un hol mic și înghesuit cum sunt cele de la anumite blocuri, atunci spațiul ne va limita puțin însă de asta am ales să scriu acest articol, ca să găsim împreună o rezolvare și pentru acest impediment.

Se spune că holul este cartea de vizită a casei tale, dar mai ales a ta.

1.Idei amenajare hol mic


 • Mobilier

Un obiect de mobilier care nu trebuie să lipsească de pe hol este cuierul, vom alege neapărat un cuier suspendat pentru că vă reamintesc, spațiul nu ne avantajează. Pentru un hol mic sunt recomandate piesele de mobilier înguste, dar înalte, astfel încât să nu iți ia din spatiu foarte mult, dar totuși să ai loc să depozitezi ceea ce ai nevoie.

idei amenajare hol

Acest cuier este foarte modern, are prinderi în perete ascunse și poate fi cu ușurință pus în evidență cu ajutorul unor spoturi. Transportul este gratuit și îl găsiți pe 

O altă alternativă pentru holul tău este acest set complet cu cuier + dulap + oglindă + pantofar. Acestea au o adâncime de doar 32 de centimetri ceea ce e favorabil pentru spațiul mic pe care îl ai.

Idei amenajare hol

către magazin

 

 • Sursa de lumină

De obicei, holul este ascuns de lumină naturală așa că vom avea nevoie de lumină. Poți adăuga o plafonieră pe centru și niște spoturi care pun în evidență un tablou de exemplu. Recomand becuri cu lumină albă rece care luminează mult mai bine decât cea galbenă.În funcție de designul holului tău, poți alege diverse modele de spoturi sau plafoniere.

Modele spoturi găsiți pe 
Modele plafoniere găsiți pe  sau 

 

 • Decorațiuni

Decorațiunile pentru hol trebuie limitate, un simplu tablou pe perete sau o decorațiune din metal e suficientă. Spațiul mic nu ne permite să încarcăm prea mult pereții sau elementele de mobilier cu decorațiuni.

Tabloul de mai jos este potrivit atât pentru living cât și pentru hol, îl poți pune în evidență foarte ușor cu niște spoturi cu lumină nu prea puternică.

Idei amenajare hol

către magazin

Alte modele pe   sau 

 

 • Tapet

Tapetul pentru holurile mici trebuie ales cu grijă, niște culori greșite iți pot lăsa impresia că ai intrat pe Strada Sforii din Brașov. Dacă te-am făcut curios și vrei să vezi cum arată această stradă, intră pe wikipedia.ro și crede-mă, după vei face tot posibilul că holul tău să nu pară așa înghesuit.

Idei amenajare hol

Alege culori deschise, este recomandat întăi să-ți alegi tapetul potrivit și care iți place, abia apoi să alegi mobilierul. În cazul în care alegi să-ți pui tapet, decorațiunile se schimbă, iți recomand niște plante verzi puse pe niște rafturi pe perete sau chiar plante artificiale așezate undeva pe mobilier.

Modele de tapet găsești pe 

 

2.Idei amenajare hol mare


Față de holul mic nu sunt prea mari diferențe, ce am scris mai sus la “idei amenajare hol mic” și am recomandat rămâne valabil și pentru “idei amenajare hol mare”. Diferența este că putem alege și niște culori mai închise la tapet, putem adăuga mai multe elemente decorative, mobilierul poate fi mai spațios.

Am câteva obiecte de mobilier pe care ți le recomand:

 • Seturi mobilier hol

Când spațiul ține cu tine, iți poți răsfăța holul cu niște seturi de mobilier deosebit de frumoase și moderne. Acestea aduc un aspect plăcut holului tău.

Idei amenajare hol

Acest set conține:
 • 1 dulap din pal cu oglindă
 • 1 bancă tapițată cu piele ecologică
 • 1 cuier din pal cu etajeră
 • 1 oglindă decorativă din pal
 • 1 cabinet din pal cu 1 ușă și 1 sertar

către magazin

Alte modele pe 

 

 • Traverse

Ne putem folosi de niște traverse dacă dorim să mai decorăm holul nostru, acestea trebuie totuși alese încât să aibă o compatibilitate cromatică cu restul componentelor(tabet, mobilier).

Idei amenajare hol

Niște modele de traverse deosebite găsiți pe 

 

Aici se încheie articolul cu tema “idei amenajare hol”. Sper doar că ți-am oferit o idee despre ceea ce trebuie să faci și o să ai inspirația potrivită pentru a alege fix ce ai nevoie. Te mai așteptăm. 

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top