cel mai bun coltar

Cele mai bune coltare extensibile pentru living

Cele mai bune coltare extensibile pentru living este acel colțar ce iți maximizează spațiul din cameră, care este compatibil cu cromatica camerei, este comod și mai ales practic. Alegerea unui colțar poate necesită mult timp de căutare și de investigații, în primul rând trebuie să te raportezi la spațiul pe care îl ai, abia apoi te gândești la ce forma de colțar ți se potrivește, daca îl vrei fix sau extensibil, ce material vrei să aibă și mai ales ce sistem de rabatare în caz că alegi un colțar extensibil.

În acest articol vă voi recomanda modele de colțare bune pentru living, iar apoi va urma un ghid complet despre cum să alegeți cel mai bun colțar.

Recomandări cele mai bune coltare extensibile pentru living

Nu este simplu să alegeți un colțar bun deoarece sunt foarte multe modele, altele mai rezistente, altele mai puțin, însă scopul nostru este să vă recomandăm produse de calitate la cele mai bune prețuri.

coltar extensibil universal

Coltar extensibil cu lada Alfa

Coltarul este universal, adica se poate monta atat pe dreapta, cat si pe stanga.
Este disponibil in mai multe culori
Pe site gasiti recenzii cu poze de la clienti
Are lada de depozitare
Lungime: 250 cm
Latime: 140 cm
Lungime intre brate: 210 cm
coltar extensibil quinn

Colțar Quinn

Puteti alege pe ce parte sa fie coltul
Materiale de calitate
Recenzii de la clienti
Are lada de depozitare
Variante multiple de culori
Cele mai bune coltare extensibile pentru living

Colțar extensibil Mely

Coltar extensibil
Lada de depozitare
Calitate garantata
Culori multiple
Se poate alege pe ce parte sa fie coltarul
coltar roma extensibil

Coltar extensibil Roma

Extensibil
Lada de depozitare
Disponibil pe mai multe culori
Se pot comanda separat si taburetele
Puteti alege direct de pe site pe ce parte sa fie coltul
Cele mai bune coltare extensibile pentru living

Coltar extensibil Grace

Extensibil, cu spatiu de depozitare
Aspect inovativ si practic
Pret avantajos
Disponibil in mai multe culori
Coltar extensibil, reversibil Palma Grey/G, 255 x 140 x 90 cm

Coltar extensibil, reversibil Palma Grey/G, 255 x 140 x 90 cm

Disponibil in numeroase culori
Extensibil si reversibil
Rezistent la utilizare intensa
Are lada depozitare
coltar extensibil cu lada depozitare

Coltar extensibil cu lada de depozitare Granity

Coltar pentru spatii mari
Calitate superioara
Extensibil, cu lada depozitare
Disponibil în mai multe culori

De unde pot achiziționa cele mai bue colțare pentru living ?

Cu siguranță sunt conștient că modelele alese de mine nu pot fi perfecte pentru toată lumea, de aceea o să vă recomand câteva magazine cu care noi am avut interacțiuni și ne-au exprimat încredere, prețuri bune și calitate a produselor.

Nu te-au convins modelele de mai sus? Nici o problemă !

Dacă nu te-au convins modelele de mai sus ți-am pregătit mai multe site-uri de unde puteți cumpăra cele mai bune coltare extensibile pentru living.
1. Coltare extensibile Mobila Laguna
2. Coltare extensibile Emag
3. Coltare extensibile Somproduct

Cum alegi cel mai bun coltar pentru living ?

Există anumite criterii după care poți considera un colțar ca fiind cel mai bun colțar pentru livingul tău. Atât forma care iți va ocupa într-un mod complet spațiul destinat colțarului, culoarea care trebuie să aibă o compatibilitate cu anumite elemente din living, dar și materialul din care este confecționată tapițeria. Toate aceste criterii vor fi detaliate mai jos astfel încât să-ți dai seama ce ți se potrivește mai bine, iar mai jos vei găsi recomandări pentru “cele mai bune colțare extensibile pentru living

Colțar pe stănga sau colțar pe dreapta

Majoritatea obiectelor de mobilier sunt simetrice și nu este nevoie să vă gândiți pe ce parte vor fi așezate, însă nu este cazul colțarelor. Majoritatea dintre ele au o latură mai extinsă astfel că aceea va trebui să vină pe peretele care permite asta și nu încurcă libera circulație prin casă sau deschiderea unei uși sau unui geam.

Cum afli pe ce parte trebuie să amplasezi colțarul ? Pur si simplu te așezi în fața peretelui unde va fi așezat colțarul, ca și cum partea lungă ar fi în fața ta. Dacă colțul și marginea scurta ar veni pe peretele din stânga, atunci acela este un colțar de stânga, dacă vor veni pe dreapta, atunci acela este un colțar de dreapta.

O altă variantă pe care o ai sunt colțarele reversibile, exact ca unele dintre cele prezentate de noi mai sus. Pur și simplu partea scurtă se poate amplasa atât pe partea din dreapta, cât și pe partea din stângă și în acest mod scăpați de griji.

Este foarte important cum vă măsurați spațiul și cum alegeți să amplasați colțarul, trebuie să aveți în vedere cum sunt amplasate ușile, televizorul, ferestrele sau chiar și semineul.

Forma coltarului

În funcție de preferințe, dar mai ales de spațiul de care dispui există mai multe modele de colțare: în formă de L, în formă de U, circulare sau modulare. Mai jos sunt prezentate fiecare.

În formă de L

cele mai bune coltare extensibile

Colțarele în forma de L sunt cele mai potrivite pentru livinguri mici și medii pentru că au dimensiuni potrivite în funcție de capacitate. Poți alege un model reversibil în care partea mai lungă a colțarului se poate muta. Având în vedere că sunt potrivite pentru livinguri mici și medii, ar trebui să alegi unul cu lada de depozitare, eventual și sertare pentru a face economie de spațiu în dulap.

În formă de U

coltar forma U

Aceste modele de colțare au deseori ambele laturi laterale egale, dar se găsesc și modele cu o latură a colțarului mai mare și una mai mica. De obicei acesteau sunt folosite pentru livinguri mari și spațioase fiind potrivite pentru familii foarte mari sau care pur și simplu doresc mult spațiu de relaxare.

Coltare circulare

coltar circular

Ocupă mult spațiu și sunt destinate familiilor numeroase, de obicei acesta se pune în mijlocul livingului. Aduce un plus de aspect, dar ai nevoie de ceva spațiu necesar astfel încât să nu încurce deplasarea prin living sau să pară un living foarte aglomerat.

Coltare modulare

coltar modular

Colțarul modular este acel tip de colțar cu anumite elemente independente care se pot muta după bunul plac astfel să îl transformi într-o canapea, sau colțar sub forma de L sau U. Sunt potrivite pentru orice living pentru că se găsesc sub mai multe mărimi. Au avantajul că iți permite să-ți creezi forma pe placul tău. Deseori aceste modele sunt mai scumpe decât celelalte tipuri.

Dintr-un coltar modular poți face o canapea pentru o seara de film, o poți transforma într-o canapea și un suport de picioare sau chiar poți să îl adaugi la o canapea existentă, cu condiția ca acestea să se potrivească din punct de vedere al formelor și al culorii.

Dimensiuni

Câteodată nu e suficient să măsori spațiul disponibil din casa ta. În cazul în care livingul tău este mic sau mediu, ar trebui să găseșți o modalitate de a ocupa de exemplu cu niște cartoane spațiul unde ar veni colțarul astfel să-ți formezi o imagine generală despre cum ar arăta livingul tău cu acel spațiu ocupat.

Deseori în magazine, sau chiar pe net ai impresia că acel mobilier este foarte mic pentru că în magazine spațiile sunt foarte mari, iar ochiul uman percepe acel colțar că fiind foarte mic. Greșeala asta am făcut-o și eu cu un dulap pentru dormitor. Am măsurat, părea totul ok, când a sosit și l-am montat a aglomerat tot dormitorul, chiar dacă s-a încadrat în spațiul măsurat.

Un alt lucru de avut în vedere este dimensiunea familiei, dacă sunteți o familie de 2 membri, aveți nevoie de un colțar mai micuț, eventual un colțar fix. Abia de la 4-5 persoane în sus ar trebui să vă gândiți la niște colțare extensibile și ceva mai mari.

Culoarea

Culoarea este foarte importantă. Mereu am considerat că o camera trebuie neapărat să aibă parte și de culoare, nu să fie plină de culori neutre: alb, negru, gri. Deseori starea noastră poate fi influențată și de aceste culori. Imaginează-ți să vii supărat acasă și să mai petreci timpul și într-un living total monoton, fără pic de culoarea.

coltar gri

Recomandarea mea este următoarea: dacă ai deja multe culori în living, cu siguranță nu vei avea nevoie de încă ceva colorat așa că încearcă să alegi un colțar alb, gri, crem sau orice culoare de genul care să nu facă din livingul tău un întreg curcubeu.

coltar turcoaz

În cazul în care livingul tău este lipsit de culoare și de viață, alege culori deschise și îndrăznețe: roșu, albastru, turcoaz, verde. Ai grijă ca acesta să fie asortat totuși cu ceva din cameră, eventual draperii sau covor.

Materialele

Trebuie să te gândești inițial dacă vei folosi acel colțar doar pentru relaxare sau și pentru dormit.
Dacă e doar pentru relaxare nu ar trebui să ai în vedere decât aspectul și culorile, însă dacă îl vei folosi zilnic cu siguranță nu ai nevoie de ceva sensibil și prost.

Pielea este impecabilă, arată foarte bine și se încadrează foarte bine în orice living, dar este foarte pretențioasă. Se curăță ușor însă se uzează repede în timp dacă vei folosi colțarul foarte des. De pe aceasta alunecă foarte ușor lenjeria, vara este rece, iarna este rece, te face să transpiri și nu este deloc comodă.

Tapițeria textilă este cea mai potrivită: stofa, poliester etc. În cazul petelor aceasta se șterge mai greu decât pielea, însă este foarte confortabilă. Aceasta poate fi acoperită eventual cu o husă dedicată.

Materialul mânerelor este foarte important, evitați pielea ecologica sau vinilinul. Dacă ai tentinta să dormi cu perna pe mânere, acestea se vor decoji dacă materialul nu este de calitate. Alegeți ori mânere textile, metalice, din lemn sau din piele naturală.

Materialul cadrului colțarului trebuie să fie ceva rezistent. Un cadru din PAL va fi mult mai puțin rezistent decât unul din lemn masiv

Funcții

Un alt aspect de avut în vedere sunt funcțiile colțarului. În cazul în care alegi un colțar extensibil ai în vedere că sistemul de deschidere să fie cât mai simplu și ușor de executat de orice persoană. Acest sistem trebuie ales și în funcție de spațiu disponibil în camera respectiva.

Spațiile de depozitare ar trebui să fie existente dacă dorești o mai bună organizare. Fiecare colțar ar trebui să aibă o ladă de depozitare unde să pui eventual perne, cearșaf, pilotă etc sau niște sertare spațioase.

coltar cu lada depozitare

Salteaua trebuie să fie comodă, nu trebuie să fie tare, dar nici prea moale. Uneori saltelele de proastă calitate prezente pe colțare se lasă în timp, formând o gaură în locul unde dormi de obicei. Alege un colțar cu o saltea confortabilă și ergonomică pentru o mai bună susținere a corpului.

De ce colțar și nu altceva ?

În cazul în care nu ai avut niciodată un colțar nu vei știi niciodată cât de benefic este pentru un living. Majoritatea care au avut atât canapea, cât și colțar în living nu s-ar mai întoarce la canapea niciodată. De ce ? Pentru că nu ai nici un motiv să o faci. Colțarul poate fi canapea, însă canapeau nu poate fi niciodată colțar.

  • coltarul salveaza spatiu – Înainte de aceasta remarca, vă asigur că nu am băut nimic. Pentru unii poate părea amuzant și ireal cum un colțar poate salva spatiu. Când alegi o canapea, probabil cel puțin un colț al peretelui este gol, deci acel spatiu este irosit. În cazul în care ai fi ales un colțar în forma de U sau L, acel spațiu ar fi fost utilizat. Există și colțare de dimensiuni medii și mici, nu doar modele voluminoase.
  • pune in valoare livingul – Canapele toată lumea vede, dar colțarele reușesc să iasă mult mai bine în evidență. Asta în funcție și de cum este ales, cea mai bună modalitate de a ieși în evidență este să se combine perfect cu restul camerei și să aibă o culoare deosebită.
  • faciliteaza socializarea – Stând mai multe persoane într-un loc, în cazul nostru pe colțar, automat apare și nevoia și dorința de socializare spre deosebire de cazul în care ai o canapea și 2 fotolii îndepărtate prin living.

Atenție, așa cum un colțar poate ieși în evidență în sensul bun, poate deveni ușor și ceva incomod, care ocupă mult spațiu în cazul în care livingul tău este mult prea mic. În acest caz, cea mai bună canapea extensibilă este perfectă.

Concluzie

Achiziționarea unui colțar necesită ceva timp de căutări pentru că este o decizie importantă care vă afectează în mod direct confortul și aspectul livingului dumneavoastră. Cele mai bune coltare extensibile pentru living sunt cele ce se încadrează perfect în camera dumneavoastră și nu creează în nici un fel disconfort. Tot ce trebuie să faceți dumneavoastră este să vă gândiți cât de des îl veți utiliza pentru a alege materialul potrivit și ce buget o să cheltuiți pentru acesta, dar și pe ce poziție o să fie pus.

Cum sa aleg cele mai bune coltare extensibile pentru living ?

Cele mai bune coltare extensibile pentru living se aleg in primul rand in functie de spatiul disponibil, in functie de aspect, buget si forma.

Cat costa cele mai bune coltare extensibile pentru living?

In opinia noastra, cele mai bune coltare extensibile pentru living costa peste 2000 de lei, dar exista si exceptii fiind mai mici ca dimensiuni.

Ce culoare este cea mai potrivita pentru un coltar extensibil ?

Culoarea se ia in funtie de compatibilitatea cu restul decoratiunilor si mobilierelor din living. O culoare mai putin pretentioasa este gri inchis.

Distribuie pe:

2 thoughts on “Cele mai bune coltare extensibile pentru living”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top