cel mai bun robot de bucatarie

Cel mai bun robot de bucatarie

Trăim într-o lume în care timpul este cel mai prețios lucru și scopul acestor produse este să ne facă viața mai ușoară. În acest caz voi încerca să-ti recomand și să te sfătuiesc cum poti alege cel mai bun robot de bucatarie astfel încat să beneficiezi de mai mult confort și funcții numeroase.

Dacă nu ești interesat să citești sfaturile de mai jos, poți să:

Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie

Există câteva idei după care e bine să te ghidezi atunci când alegi un robot de bucatarie. Toate acestea vor fi descrise mai jos astfel încât tu să-ți dai seama mai ușor de ceea ce ai nevoie. Robotul de bucătărie este un produs multifuncțional ce îmbină toate funcțiile altor produse precum cele ale unui blender sau mixer.

La ce poți să folosești robotul de bucătărie:

  • toacă legume și fructe
  • sparge cuburi de gheață
  • frământare aluat
  • bați albușuri
  • razi brănză, cașcaval
  • prepari supe crema, smoothie

Utilizare

De ce încep cu asta? Pentru că este, în opinia mea criteriul cel mai important. La ce mă refer când zic „utilizare” ? La cât de des vei folosi robotul de bucătărie. În funcție de asta vei alege funcțiile, modelul și mai ales bugetul alocat. Nu se merită să dai mulți bani pe ceva ce îl vei folosi de câteva ori pe lună.

Puterea

putere robot de bucatarie

Puterea este direct proporțională cu performanța, vei găsi modele cu o putere mai mică și modele cu o putere mai mare. Majoritatea modelelor au minim 800W, însă anumite funcții necesită o putere mai mare cum ar fi cea de frământare și cea de tocare. Alege puterea direct proporțional cu numărul de funcții ale robotului de bucătărie.

Funcții

functii robot de bucatarie

Fiecare robot de bucătărie are trecut în descriere funcțiile pe care le are. În descrierea acestuia vei putea găsi: mixare, tocare, frământare, funcție de blender, feliere, mixare ouă, radere, zdrobire gheață etc. În funcție la ce îl vei folosi alege un robot de bucătărie cu funcții pe care le vei folosi altfel vei plăti în plus ceva ce nu vei utiliza.

Caracteristici de siguranță

Siguranța este și ea importantă. Câteodată nu suntem atenți la ceea ce facem și este posibil să ne accidentăm. Mai ales în cazul în care ai copii, alege produse ce au funcții de protecție cum ar fi sisteme anti alunecare, sistem stocare cablu, protecție supra tensiune.

Capacitatea bolului

capacitatea bolului robotului de bucatarie

Este foarte importantă având în vedere că nimeni nu are chef să repete un anumit procedeu doar din cauza bolului prea mic. Un bol prea mic nu are absolut nici un avantaj, pe când unul mai mare te ajută să economisești timp și să obții din prima cantitatea necesară.

Numărul de viteze

viteze robot de bucatarie

Cel mai bun robot de bucătărie cu siguranță ar trebui să aibă o varietatea mai mare de viteze astfel încât să setezi viteza doriță deoarece câteodată vei avea nevoie de o viteză medie și nu neapărat de una minimă sau maximă în cazul în care robotul de bucătărie ar avea doar 2 viteze.

Accesoriile

Accesoriile sunt foarte importante și sunt direct proporționale cu funcțiile. Dacă robotul de bucătărie are funcții suplimentare, cu siguranță va avea și foarte multe accesorii. Printre acestea se enumeră: diferite recipiente, lame, storcător, blender, râșniță, tel pentru mixer, palete etc.

Sfaturi utile de întreținere a robotului de bucătărie

Viața robotului de bucătărie depinde foarte mult și de întreținere și mai ales de utilizarea la care este supus. Există câteva sfaturi pe care e bine să le ai în vedere.

  • curăță aparatul după fiecare utilizare: acest procedeu poate prelungi considerabil durata de viață a aparatului. Poti pune toate ustensilele folosite chiar în mașina de spălat vase, dar ai grijă să nu speli niciodată cu apă și aparatul în sine deoarece sunt multe electronice ce se pot defecta.
  • lasă aparatul să se răcească: ca fiecare produs de genul, acestea se pot încălzi. Pentru o durată de viață îndelungată fă pauze dupa ce l-ai utilizat intens pentru a-i permite să se răcească.
  • nu-l supraîncărca: nu adaugă produse prea multe și înghesuite astfel că acesta se poate suprasolicita și chiar strica.

Recomandări cel mai bun robot de bucătărie

Așa cum este corect, există și această rubrică care nu este un top sau un clasament ci sunt 5 produse pe care eu le selectez pentru a intra în această listă de recomandări. Aceste recomandări sunt alese în funcție de recenziile cumpărătorilor, preț, funcții și brand.

Robot de bucatarie Bosch MCM3200W

Robot de bucatarie Bosch MCM3200W, 800 W, bol 2.3 l, blender 1 l, 2 viteze, Alb/Gri

O alegere de buget, dar cu peste 200 de recenzii pozitive de la clienți ceea ce îi oferă o încredere a calității. Are o putere de 800W ceea ce nu-i va aduce vreo problemă în realizarea sarcinilor la care este supus. Bolul are 2.3 litri, nici prea mic, nici prea mare, dar potrivit, 2 viteze, asta putem considera ca dezavantaj, peste 30 de funcții care oferă cea mai deosebită experiență.

Robot de bucatarie Bosch MUM58720

Bosch Robot de bucatarie MUM58720

Dacă vei utiliza robotul de bucătărie intens, acest model este perfect pentru tine. Are un bol de inox de 3.9 litri ceea ce iți oferă confortul de a prepara cantități mai mari, 7 viteze + impulse, motor puternic de 1000W care nu va întâmpina nici o problemă, mixare planetară 3D care este o funcție ce permite efectuarea unor mișcări puternice de mixare astfel încât ingredientele respective să fie mixate perfect. Easy ArmLift care doar printr-o simplă apăsare de buton ridică brațul multifuncțional astfel încât tu să poți schimba accesoriile fără efort. Bonus vei primi și o geantă specială de depozitare a accesoriilor mici.

Robot de bucatarie Tefal Masterchef Grande QB813D38

cel mai bun robot de bucatarie

Un robot de bucătărie cu preț ceva mai mare, dar foarte deosebit față de celelalte, practic acesta poate fi considerat ceva mult mai profesional având în vedere calitatea materialelor și ca