cel mai bun boiler electric

Cel mai bun boiler electric

Cel mai bun boiler electric este acela care se supune nevoilor tale si a familiei tale. Acestea se aleg în funcție de numărul membrilor familiei, de utilizare, de funcții, de firmă și mai ales de spațiul unde este pus.

În acest articol îți voi face recomandări de câteva modele în funcție de recenziile cumparatorilor, firmă, preț și caracteristici. Pe lângă aceste recomandări, te voi ajuta și să faci cea mai bună alegere pentru cel mai bun boiler electric pentru tine dezvoltând câteva idei în funcție de care alegi varianta cea mai bună.

Recomandări cel mai bun boiler electric

E mult mai ușor de ales dacă cineva iți face anumite recomandări bazate pe niște opinii ale unor cumpărători ale acelui produs mai ales dacă produsul respectiv se încadrează bugetului și condițiilor tale.

Boiler electric Ariston Andris RS 30

boiler electric 30l

Acest model se montează deasupra chiuvetei și este potrivit atunci când ai nevoie de apă pentru a spăla vasele de exemplu sau chiar și pentru dușuri scurte. Reglajul este mecanic acționat printr-un buton și este foarte simplu de utilizat. Acest model se regăsește la capacitatea de 30, 15 și 10 litri. Rezervorul este protejat din email, este un model ce ocupă foarte puțin spatiu și multe persoane consideră că este mult mai eficient decât un instant.

Boiler electric Tesy BiLight GCV804420B11TSR 80l

boiler electric tesy

Un model foarte apreciat, acesta are 80 litri, are protecție anti-îngheț deci este un model perfect dacă dorești să-l amplasezi într-un loc unde încălzirea lipsește. Este un model ușor de folosit cu termostat reglabil, și iluminare albastră atunci când apa a ajuns la temperatura setată și roșie atunci când e în modul de încălzire.

Boiler electric Ariston Lydos Plus 50L

boiler lydos pro

Un model foarte aspectuos, control complet digital și intuitiv, ușor de folosit. Are o funcție Eco ce face economie de energie electrică, programare săptămânală, rezervor emailat cu titan, pictograme care arată numărul de dușuri disponibile, mod vacanță potrivit pentru atunci când pleci mai multe zile de acasă.

Cum alegi cel mai bun boiler electric

cum alegi cel mai bun boiler electric

După partea cu recomandări care a fost făcută în funcție de recenzii și de firmă, dar mai ales de preț urmează acum această parte cu sfaturi utile și bune de luat în calcul atunci când alegi boilerul electric.

Volumul boilerului

Volumul și capacitatea boilerului este una dintre cele mai importante aspecte atunci când ești în căutarea unui astfel de produs. Dacă ești o persoană care stă câteva minute bune în duș sau ai cadă, ai nevoie de un boiler de o capacitatea mai mare. Această capacitate mai trebuie aleasă în funcție de puterea de încălzire, degeaba are capacitate mare, dacă are putere mică. Acestea doua trebuie să se afle într-o oarecare compatibilitate.

volum boiler

Ce reiese din această poză mai exact? Dacă ai cadă automat trebuie să te uiți la un boiler electric de minim 100 l, iar dacă ai duș, minim 50 litri pentru 2 persoane.

Puterea boilerului

Mai ales vara, fiecare persoană face un duș sau baie în cadă mai ales seara, la sfârșitul zilei. Dacă boilerul este mic și are și putere mică atunci cel de-al doilea membru va aștepta ceva timp pentru a putea face duș, dacă boilerul este mare, dar are și putere mică, poți aștepta chiar 3 ore pentru ca al 4-lea membru al familiei de exemplu să poată face un duș.

Fă un calcul, alege inspirat. Un boiler cu putere mare înseamnă confort, un boiler cu putere mică înseamnă economie.

Eficiența energetică

Are un impact direct asupra costurilor anuale sau medii pe care le vei suporta. Alege un boiler electric cu eficiență energetică A sau cât mai aproape de A astfel încât costurile lunare și anuale să fie cât mai mici.

Funcțiile

Control mecanic sau digital, primul e mai simplu și mai rezistent, al doilea e mai confortabil și oferă mai multe informații de care ai nevoie cum ar fi numărul de dușuri disponibile, timpul până când apa ajunge la temperatura setată.

Alte funcții importante pe care le poti găsi pe boilerele electrice: programare săptămânală, mod vacantă, funcții de economie a energie, protecție anti-îngheț, protecție la supraîncălzire și supratensiune.

Alte caracteristici

Cel mai important este ca cel mai bun boiler electric să aibă sisteme de protecție inteligente care asigură buna funcționare a produsului. Nu trebuie să lipsească izolația premium a acestuia pentru ca pierderile de căldură să fie cât mai mici. Anodul de magneziu de altfel este foarte important pentru combaterea coroziunii.

Magazinele unde vei găsi boilere electrice foarte bune sunt următoarele:

Aici se încheie articolul pentru „cel mai bun boiler electric”. De asemenea, iți recomand și următoarele articole de mare interes în această perioadă.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai importante firme de boilere electrice ?

Cele mai populare firme de boilere electrice sunt: Ariston, Tesy, Bosch, Ferroli și Eldom.

Cum montez un boiler?

Este recomandat să apelezi la o firmă specializată, insă dacă ai câteva cunoștințe în domeniu, poți chiar tu. Ai grijă ca peretele unde vine fixat să aibă o bază de rezistență mare astfel încât să-l poată susține. Pentru montare ai nevoie de ajutorul a cel puțin o persoană.

Cum aleg puterea boilerului ?

O putere de 2000 sau de peste 2000 W va ajuta boilerul să încălzească apa mult mai repede, deci mai mult confort. O putere de 1500W sau de 1800 e mai economică, alegerea e a ta: confort sau economie.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top