covoare pentru living

Covoare pentru living

Covoare pentru living: sfaturi, idei și recomandări pentru alegerea perfectă.


Având în vedere că în living ne petrecem majoritatea timpului, alegerea mobilierului sau a elementelor decorative necesită o mare atenție. Astăzi ne îndreptăm atenția către alegerea unor covoare pentru living dintre care tu îl vei alege pe cel mai potrivit pentru sufrageria ta.

Ca în orice situație în care e nevoie să alegi un element decorativ și în cazul covoarelor există sute de variante, de modele și de materiale din care sunt confecționate. Având în vedere faptul că livingul este cea mai folosită încăpere a unei case sau a unui bloc, nu e deloc indicat să ne ghidăm doar după culoarea acestuia și după “ăsta cred că vine bine”.

Cum alegi covorul perfect pentru living ?


Sunt multe detalii care trebuie luate în vedere atunci când alegi un covor:contrastul dintre elemente, mărimea camerei sau așezarea mobilierului. 

Pentru un living spațios, covorul ar trebui să fie unul mare, pus pe centru. Picioarele din față a scaunelor, a colțarului sau a fotoliilor ar trebui să fie așezate pe covor.
Daca livingul tău nu este prea mare, ar trebui ales un covor pentru living mai mic, așezat în centrul livingului pe care să pui maxim o măsuță de cafea.Legat tot de dimensiunea covorului, totuși trebuie păstrată o proporție egală între spațiul acoperit de covor și spațiul descoperit. Nu acoperi tot livingul, cel puțin jumătate din living ar trebui să fie descoperit.

Culoarea covorului este din nou importantă, dacă ai un living plin de culoare, covorul ar trebui să aibă o culoare neutră, care să nu se regăsească pe celelalte elemente din living. Dacă în livingul tău predomină albul sau griul, alege un covor colorat care iți vă scoate camera din monotonia aceea creată de lipsa culorilor.

covoare pentru living

Sfaturi de luat în considerare


Atunci când vine vorba de covoare pentru living, există câteva sfaturi pe care ți le propunem pentru o potrivire cât mai perfectă între covorul tău și restul livingului.

  • în cazul în care vrei un covor texturat, culoarea acestuia trebuie să se regăsească în draperii sau în pernele decorative pentru a creea o compatibilitate între acestea.
  • dacă ai un colțar sau o canapea de o culoarea aprinsă și îndrăzneață, covorul nu trebuie să amplifice acest efect de aceea culoarea acestuia trebuie să fie o culoare neutră:gri, maro, negru. În cazul în care canapeaua are o culoare neutră, atunci se inversează situația, poți alege o culoare mai îndrăzneață pentru covor:galben, turcoaz, bleu etc.
  • covoarele într-o singura culoare sau într-o culoarea neutră creează impresia de spațiu aerisit și proaspăt, în schimb culorile aprinse sau covoarele cu mai multe imprimeuri creează impresia de un loc familiar.
  • în funcție de duritatea podelei pe care este pus covorul, acesta trebuie să aibă o textură moale și fină, iar grosimea covorului să fie mai mare dacă podeaua este din gresie sau în general dură, dacă podeaua este lucioasă și formata din parchet, putem alege un covor mai subțire.

Tipuri de covoare pentru living în funcție de material


Materialul e un alt criteriu după care ne putem orienta atunci când dorim să achiziționăm un covor. Mai jos vă voi da exemple de materiale din care sunt făcute covoarele prezentând în același timp câteva avantaje și dezavantaje pentru fiecare.

– covoare pentru living din lână

Covoare pentru living

Acest tip de covor este ideal în caz că pardoseala este acoperită cu gresie sau în caz că ai un copil mic care își petrece majoritatea din timp stând pe jos.Un dezavantaj al acestora este întreținerea care nu este cea mai ușoară de realizat. 

către covoare pentru living din lână

 

– covoare pentru living din poliester 

Covoare pentru living

Covoarele din poliester sunt des întâlnite, sunt ușor de întreținut și în caz că acestea sunt spălate, se usucă mult mai repede decât covoarele din lână

către covoare pentru living din poliester

 

– covoare pentru living din polipropilenă

Covoare pentru living

Sunt cele mai răspândite tipuri de covoare, este un material rezistent. Nu este recomandat ca pe acestea să fie așezată mobila grea deoarece iau forma mobilei, de asemenea nu este recomandat să fie poziționate lângă surse de căldură cum ar fi calorifere sau seminee, fiind ușor inflamabile.

către covoare pentru living din polipropilenă

 

Există și alte materiale din care sunt făcute covoarele, dar acestea 3 sunt pricipalele folosite pentru decorarea unui living.Alte modele de covoare găsiți și pe: 

Sper că te-am ajutat și timpul petrecut citind acest articol a fost constructiv pentru tine. Faptul că ești aici citind asta înseamnă că iți dai interesul pentru amenajarea casei tale și toți cei ce o vor vizita vor fi încântați, dar nu uita, cel mai bine e să te simți tu împlinită atunci când o privești.
De asemenea, iți recomand și articolul intitulat “recomandări decorațiuni living”.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top