scaune de birou bune

Cele mai bune scaune de birou pentru munca de acasa 2022

Având în vedere situația actuală care a luat întreagă planetă prin surprindere, elevii, studenții, angajații și în general orice persoană care deține un laptop sau un calculator își petrece foarte mult din timp stând pe scaun, de aceea cu toții căutăm cele mai bune scaune de birou pentru munca de acasă în 2021.

Mulți cred că toate au același scop, să stai pe ele că să nu stai în picioare, dar oare doar acesta e rolul lor ? Răspunsul este categoric NU, contează foarte mult cum te simți atunci când te așezi pe el, să fie confortabil, să nu te doară spatele atunci când te ridici de la el pentru că mulți nu avem încotro și stam ore întregi pe un astfel de scaun.

Sănătatea noastră este mai presus de orice, ne gândim că plătim cu 100 de lei mai puțin pe un scaun de birou, dar nu ne gândim la efectele provocate de acel scaun incomod și cu o construcție incorectă pentru coloana vertebrală.Înainte de a trece la niște recomandări, aș vrea să te sfătuiesc ca oricând ai posibilitatea să faci o pauză, să o faci ridicandu-te de pe scaun, ieșind câteva minute afară la o plimbare sau chiar plimbandu-te prin casă dacă pauza este prea mică.

scaune de birou

cum să alegi cele mai bune scaune de birou


Înainte de a achiziționa un scaun de birou, trebuie să știm și ce anume contează la acesta.

 • aspectul – degeaba vom cumpăra un scaun frumos, dacă aspectul lui este ieșit din context și nu se integrează deloc în decorul camerei tale.
 • raportul preț calitate – când ești în căutare de scaune de birou, ai în vedere și prețul acestora și întreabă-te dacă prețul este corect pentru funcțiile pe care le oferă. Înainte de a cumpăra acel model de scaun, caută-l pe internet pentru că există șanse foarte mari să-l găsești mai ieftin decât în magazin sau decât pe primul site pe care l-ai văzut. De asemenea, un scaun de birou la 150 de lei nu iți va oferi niciodată confortul pe care ți-l poate oferi un scaun de birou ergonomic cu un preț mai mare.
 • greutatea maximă suportată – in cazul în care greutatea ta este mai ridicată, ar trebui să te orientezi către un scaun ce suportă greutăți mai mari, în cazul în care greutatea ta este mai mică, nu ar trebui să-ți faci griji privind această caracteristică.
 • calitatea materialelor folosite – de obicei scaunele din piele ecologică nu vor rezista mai mult de 3-4 ani fară ca pielea aceea să nu se crape, gândește-te la asta înainte de a alege un scaun și mai ales gândește-te cât ai de gând să te folosești de el.
 • dimensiunile – dacă ești o persoană mai lată, alege un scaun cu șezut și mânere mai late, pe scaun trebuie să stai lejer și să nu simți nici un fel de presiune asupra corpului tău, daca ești o persoană mai slabă, nu e nevoie să alegi cel mai lat scaun de pe piață pentru că probabil nu vei te simți confortabil, nu vei putea sta cu mâinile sprijinite de cotiere samd.

Un alt motiv pentru care este necesar să iți dai interesul atunci când ești în căutare de cele mai bune scaune de birou este productivitatea pe care o vei avea. Dacă alegi un scaun incomod, care iți provoacă dureri de spate sau de gât, productivitatea scade, vei fi distras de la munca pe care o faci din cauza durerilor. Un scaun care iți protejează coloana, dar și gatul te va face să te simți confortabil și să te axezi pe sarcinile tale.

Cele mai bune scaune de birou atunci când petreci foarte mult timp la birou sunt scaunele de birou ergonomice. Un scaun de birou ergonomic este acel scaun care servește confortul persoanei, iți protejează gâtul, spatele.

scaune de birou

Cele mai importante funcții ale celor mai bune scaune de birou:


Înălțimea scaunului: atunci când vine vorba de scaune de birou, această funcție nu trebuie să lipsească din caracteristicile scaunului respectiv, o posibilitate de reglare a înălțimii scaunului permite să adopți postura perfectă și anume să atingi cu picioarele jos, dar în același timp permite să fie folosit și de persoane mai scunde sau mai înalte.

Înclinarea scaunului: anumite scaune au și această funcție și este una foarte importantă, dacă până acum am adus în discuție poziția gâtului și a spatelui, această funcție permite o poziție corectă a bazinului.

Roțile: dacă vrei stabilitate vei avea neavoie de un scaun cu 5 roți. Rolul roților este de a te deplasa către un alt loc din apropierea biroului fară a te ridica de pe scaun.

Susținere lombară: una dintre cele mai importante funcții la scaunele de birou este susținerea lombară, această funcție este folosită deseori și ca dotare la scaunele mașinii, în special pentru șofer.În funcție de scaun, durere de spate dacă folosești scaune de birou cu această funcție ar trebui să fie inexistentă.

Tetiera: nu trebuie să lipsească dacă vrei ca poziția gâtului și a capului să fie corectă, nu știu dacă ți s-a întâmplat, dar când stai mult timp pe un scaun, pe lângă spatele care te doare, ai și dureri la gât.

Materialul din care este confecționat


Scaune de birou din piele naturală: Scaunele din piele naturală sunt rezistente în timp, au un aspect plăcut, se curăță ușor cu o lavetă umeda, apoi cu una uscată și în ultimul rând nu atrag mirosurile neplăcute.

Scaune de birou din material textil: Singurul avantaj pentru acest tip de scaune de birou este prețul, însă dezavantajele sunt multe, acel material se poate deterioara mai ușor, petele se curăță greu sau deloc iar mirosurile rămân în tapițerie.

Scaune de birou din plasă: Acest tip de scaune au avantajul că permite pielii să respire, imaginează-ți o zi călduroasă de vară pe astfel de scaun, este un mare bonus. Un alt bonus este că se pot curăța foarte ușor.

Scaune de birou pe care să le eviți:


Există și alegeri pe care nu trebuie să le luăm sub nici o formă, de exemplu scaunele fară spătar.
Indiferent cât încercam să stăm de drepți pe un scaun fară spătar, dacă stai cel puțin 5 ore pe un scaun fară spătar, oboseala te vă face să nu te mai poți concentra la poziția pe care o ai și vei avea tendința să stai cocoșat pentru că vei avea impresia așa că scapi de durerea de spate.
De obicei atunci când încerci să stai drept fară că un spătar să-ți șuștină această postură, vei ajunge să te forțezi stând în această poziție.

Un alt tip de scaun ce trebuie evitat este scaunul cu spătarul foarte bombat. Acest tip de scaun iți chinuie la propriu coloana obligandu-te practic să stai în permanență într-o poziție arcuită.

Recomandările noastre:


Așa cum mi-am propus încă de la început, îți voi lăsa câteva recomandări de scaune de birou alaturi de câteva caracteristici importante care te vor face să alegi varianta cea mai bună pentru tine și corpul tău.

SCAUN DE BIROU ERGONOMIC OFF 927

cele mai bune scaune de birou
 • Greutate maximă admisă: 100 kg
 • Funcții: suport pentru picioare, spătar rabatabil pe spate, înălțime reglabilă, tetieră, 5 roți, mânere
 • Materiale folosite: șezut din material textil, spătarul este realizat din plasă.
 • Preț avantajos

SCAUN DE BIROU DIRECTORIAL OFF 316

scaun de birou ergonomic
 • Greutate maximă admisă: 150 kg
 • Funcții: spătar rabatabil pe spate, înălțime reglabilă, 5 roți, mânere
 • Materiale folosite: șezutul și spătarul au la bază lemn stratificat, burete și la final sunt acoperite cu piele ecologică
 • Preț avantajos

Scaun de birou ergonomic Kring Lear Fit, PU, negru

scaun de birou ergonomic
 • Greutate maximă admisă: 100 kg
 • Funcții: reglabil pe înălțime, roți mobile, brațe și spătar
 • Materiale folosite: cadru din metal, tapițerie din piele ecologică și poliuretan, roți din plastic
 • Preț avantajos

SCAUN DE BIROU ERGONOMIC KRING FIT

scaune de birou bune
 • Greutate maximă admisă: 100 kg
 • Funcții: înălțime reglabilă, 5 roți, mânere, suport lombar
 • Materiale folosite: cadru din inox, tapițerie din piele ecologica
 • Preț avantajos
 • Peste 1500 de recenzii pe emag.ro
 • Diverse culori disponibile

Scaun de birou ergonomic Kring Sidney, Black

Scaun de birou ergonomic Kring Sidney, Black
 • Greutate maximă admisă: 100 kg
 • Funcții: înălțime reglabilă, 5 roți, mânere
 • Materiale folosite: cadru din metal, tapițerie din piele ecologica
 • Preț avantajos

SCAUN ERGONOMIC CU SUPORT DE PICIOARE OFF 424 ALB

SCAUN ERGONOMIC CU SUPORT DE PICIOARE OFF 424 ALB
SCAUN ERGONOMIC CU SUPORT DE PICIOARE OFF 424 ALB
 • Greutate maximă admisă: 110 kg
 • Funcții: înălțime reglabilă, 5 roți, mânere, suport de picioare retractabil, brațele sunt buretate, spătarul se rabatează
 • Materiale folosite: șezut buretat
 • Preț avantajos
 • Disponibil și pe negru complet

Aici se termină articolul intitulat “cele mai bune scaune de birou“, sper că ți-ai făcut o idee despre ce trebuie să cauți și de ce ai nevoie de un scaun mai bun în caz că petreci multe ore pe zi în fața laptopului. 

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top