ce tapet se pune in dormitor

Ce tapet se pune in dormitor

Dacă te-ai întrebat vreodată ce tapet se pune în dormitor, atunci acest articol iți este destinat.Pe lângă recomandarea efectivă de tapet pentru dormitor ce o vei regăși în acest articol, vom detalia și sfaturile și regulile de care trebuie să ții cont atunci când aplici sau cumperi un tapet, cât și materialele din care sunt confecționate aceste tapete.

Tapetul este unul dintre singurele elemente decorative care nu s-au demodat niciodată și este în prezent una dintre soluțiile pentru decorarea dormitorului, holului, livingului sau bucătăriei. Există o mulțime de modele, dar și o mulțime de materiale din care sunt confecționate. Acesta oferă o alta atmosferă în dormitorul tău. Nu stiu daca ți-ai dat seama, dar de fiecare dată când intri într-o încăpere cu tapet, acesta atrage atenția prima dată, însă ce contează foarte mult e să atragă atenția pentru că e ales cu grijă și se încadrează bine cu camera ta, nu să atragă atenția din cauza că este ales greșit și pe deasupra este și foarte urât.

Materiale necesare pentru aplicarea tapetului


Atunci când probabil te vei duce să cumperi tapetul, trebuie să ai în vedere că vei avea nevoie pe lângă tapet și anumite elemente care te vor ajuta să-l montezi pe pereți. Printre acestea se enumara ruleta, niște lavete, adeziv, o folie pe care să o pui pe marginile peretelui, jos, pentru a nu murdari încăperea de adeziv, rolă de cauciuc, foarfecă, dar și niste mănuși comode care iți permit să mânuiești cum trebuie tapetul, dar în același timp să-ți protejeze și pielea de adeziv.

Există o mulțime de adezivi, aveți grijă ce alegi pentru că fiecare model de tapet este făcut să se lipească într-un anumit mod, cu un anumit tip de adeziv.

Pregătirea peretelui


Peretele trebuie să fie curat, uscat, lipsit de obiecte în plus sau decorațiuni, întrerupătoare, cuie sau găuri. Înainte de a aplica tapetul, ștergeți peretele cu o cârpă uscată pentru a-l curăța de praf .

tapet dormitor modern

Aplicarea tapetului


Există o modalitate pe care mulți o preferă, dar care mai mult dă greș și anume aplicarea fășiei de tapet direct din rolă, adică să țineți rola în brațe de sus și să îi dați drumul în jos. Pe lângă incomoditatea oferită de această metodă, câteodată îl veți lipi strâmb, deci dacă alegeți această metodă, aveți în vedere să fiți măcar 2 persoane ce realizează acest procedeu.

Recomandarea noastră este să tăiați fășiile după ce ați măsurat dimensiunea peretelui pentru a merge totul mult mai repede. Adezivul se aplică atât pe perete, cât și pe fășia de tapet. Este recomandat să se lase până la 5 minute fășia respectivă să se înmoaie, apoi poate fi aplicată și întinsă cu rola de cauciuc. Eventualele bule de aer se pot elimina ușor, tot cu ajutorul rolei de cauciuc. Manevrați rola de cauciuc astfel încât să încercați să duceți bula de aur spre zona unde încă nu ați pus tapet pentru a putea ieși.

Excesul de adeziv se îndepărtează cu ajutorul unui burete sau lavete cu apăsări ușoare, nu frecați, tapetul se poate rupe sau toci dacă frecați acel loc. În funcție de tapet, se poate folosi o lavetă umedă sau una uscată.

Tapet sau vopsea?


Probabil că și tu te-ai gândit înainte daca să vopsești acel perete într-o alta culoare pentru a ieși în evidență sau sa pui tapet. Avantajul tapetului este că poate acoperi imperfecțiunile pereților mult mai bine, are un rol estetic mult mai pronunțat și definit fata de vopsea, exista mii de modele astfel încât nu există motiv să nu cauți un model frumos pe care să-l pui în casa ta.

Avantajele și dezavantajele tapetului 


Ca orice obiect, material sau aparat existent în această lume, până și tapetul prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje. Spre deosebire de avantajele care sunt enorm de multe, dezavantajele sunt minore și cu puțină atenție le putem elimina dacă alegem ce e potrivit pentru casa noastră.

Avantaje

 1. se poate aplica pe diferite suprafețe
 2. reușește cu brio corecteze imperfecțiunile pereților
 3. este ușor de întreținut în funcție de materialul tapetului
 4. se găsesc preturi de la foarte mici la foarte mari
 5. se înlătură ușor astfel puteți pune alt tapet sau vopsi peretele din nou
 6. are o durată de viață foarte lunga, de peste 10 ani în funcție de calitate și de întreținere
 7. nu necesită anumite cunoștinte, se poate aplica de oricine cu un minim de atenție
 8. oferă un aspect deosebit depășind până și cea mai scumpă vopsea de pe piață

Dezavantaje

 1. se poate desprinde în timp
 2. se poate decolora
 3. se poate umfla
 4. poate creea ciuperci dacă peretele nu respira și în interiorul camerei este umiditate
 5. se poate rupe

Tipuri de tapet în funcție de material


tapet modern

Toți știm că există tapet în funcție de model, dar acele tapete pe care le găsim prin magazine nu doar că arată diferit, dar pot fi confecționate și din materiale diferite. Unele materiale sunt recomandate în camere cu trafic mai intens de persoane, unde iți petreci mai mult timp și unde se poate întâmpla ca respectivul tapet să fie atins de mai multe ori decât cel din alte camere, deci ne-ar trebui un tapet care nu se tocește așa ușor, de aceea în acest articol vom dezvolta mai mult subiectul pentru tapet pentru dormitor.

 • Tapet din hârtie

Pe lângă aspectul estetic pe care îl oferă camerei tale, acest tip de tapet este mai ieftin, nu se recomandă să fie montat în camere cu umiditate mare sau cu trafic intens, nu se poate curăța și este foarte sensibil la montaj, existând șansă să se rupă. Se poate găsi cu mai multe straturi de hârtie sau cu unul singur, prima variantă fiind mult mai rezistentă.

 • ieftin
 • se poate decolora în timp
 • dificil de montat datorită materialului
 • nu este lavabil adică nu se poate curăța

tapet din hartie

 

 • Tapet din vinil

Tapetul din vinil, spre deosebire de cel din hârtie este foarte rezistent în timp, se montează foarte ușor fără riscul de a se rupe, în caz că l-ai pus greșit sau strâmb, se poate dezlipi și monta imediat, se curăță foarte ușor cu o lavetă umedă, nu se decolorează. Se găsește în mai multe modele, mat, lucios sau cu elemente ieșite în relief. Se poate folosi și în încăperi cu umiditate crescută fară ca acesta să fie afectat.

 • lavabil
 • rezistent în timp
 • rezistent la razele soarelui
 • ușor de montat fară să se rupă
 • nu retine praful
 • acoperă mult mai bine imperfecțiunile unui perete

tapet vinil auriu 

 

 • Tapet din material textil

Acest tip de tapet este realizat din fibre textile cum ar fi mătasea sau bumbac. Avantajul lui este că permite pereților să respire, se montează ușor și nu este toxic. Se poate alege cu ușurință pentru camera copiilor, însă nu se recomandă să se monteze într-o camera cu trafic intens cum ar fi livingul pentru că nu este așa de rezistent.

 • preț mai ridicat
 • pentru camere cu trafic redus
 • modern
 • ușor de montat
 • nu formează goluri de aer
 • sensibil la umiditate

tapet decorativ din materiale textile

 

 • Tapet vlies

Tapetul vlies este ceva apărut recent și este un tapet format din fibre nețesute(textile sau celulozice). Avantajul acestui tip de tapet este că adezivul de lipire se aplică doar pe perete, astfel că montarea tapetului devine foarte simpla și eficientă.

 • preț mai ridicat
 • montaj simplu
 • nu se formează bule de aer
 • rezistență în timp
 • pereții pot respira
 • se dă jos foarte ușor în caz că vrei să-l înlocuiești

  tapet floral

 

Ce tapet se pune în dormitor?


Fiecare cameră din casa ta poate fi decorată cu tapet, însă în fiecare dintre acestea se potrivesc alte modele cu diferite caracteristici și aspecte. Pentru dormitor, culoarea și modelul tapetului trebuie aleasă cu grijă. Evitați să alegeți culori stridente care ies foarte rău în evidență, alegeți culori calde, modele de tapet cu motive florale sau geometrice.

tapet piatra dormitor

Tapet pentru dormitor cu motive florale


Tapetul cu motive florale este unul foarte potrivit pentru dormitorul tău, poți alege atât tapet cu motive florale color, cât și din culori neutre.Acestea aduc armonie în dormitorul tău și reușesc cu brio să scoată în evidență perspectiva acelui perete. De multe ori, acest tip de tapet se aplică fix pe peretele cu patul pentru a ieși în evidenta toată aceasta combinație și noaptea, când veiozele luminează timid extremitățile patului, dar în același timp și o parte din tapet.

Mai jos iți voi prezenta câteva modele care sper să te nimerească, daca nu, iți voi oferi întreg site-ul de unde te poți inspira din mii de modele.

tapet floral rosu

verifică prețul

 

tapet albastru

verifică prețul

 

tapet floral

verifică prețul

 

Tapet cu motive geometrice


Aceste modele de tapet sunt la fel de cunoscute și utilizate precum cele cu motive florale. Se găsesc la fel de multe modele și uneori tind spre abstract. 

tapet geometric 3d

verifică prețul

Mii de modele de tapete geometrice pe 

Tapet cu efect 3D


Aceste modele de tapet sunt ceva deosebit. Pe lângă aspectul care iese în evidență de fiecare dată, în funcție de alegere, acestea pot lăsa impresia de mai mult spațiu în camera ta. Aceste tapete pot conține peisaje, obiecte sau texturi parcă desprinse din peretele tău. Astfel de tapete sunt potrivite și pentru camera copilului tău, s-ar bucura enorm ca personajul preferat din desenele animate să-l vegheze noaptea.

tapet 3d geometric

verifică prețul

Sute de modele de tapet 3D pe 

Alte modele de tapet pe
   sau 

 

Sper că articolul acesta te-a ajutat și te-a inspirat pentru a lua cea mai buna alegere. Ține cont de sfaturi pentru a nu întâmpina probleme la momentul aplicării tapetului. Iți doresc o zi bună și te mai așteptăm. 🙂

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top