cum sa-mi decorez livingul

Cum sa-mi decorez livingul

Livingul, camera de zi sau sufrageria reprezintă camera unde toți petrecem cel mai mult timp, este camera unde se țin petrecerile, unde iți primești musafirii, camera unde te uiți la televizor și uneori te odihnești. Probabil și tu te-ai întrebat deseori “cum să-mi decorez livingul de unul singur”, ei bine ai găsit soluția. Indiferent de bugetul tău va ieși ceva wow dacă vei avea în vedere sfaturile din acest articol.

Sfaturile din acest articol sunt sfaturi de la designeri interiori și sunt bune de luat în serios. Având în vedere că în living se petrec marea majoritate a activităților din casa ta ar trebui să fie decorat corespunzător, să existe compatibilitate cromatică și între stiluri.

1. Începe decorarea livingului cu decorațiunile pe care le ai

cum sa-mi decorez livingul

Cu excepția cazului în care vă decorați prima dată casa, ar trebui să analizați și să vedeți ce puteți folosi din decorațiunile pe care deja le dețineți astfel încât să faceți și puțină economie de bani. Analizează din timp cum vrei să arate livingul tău, fă-ți o imagine sau chiar caută inspirație și nu te abate de la acele idei. Ar fi foarte neplăcut ca la final să observi că unele piese de decor nu se potrivesc de exemplu cu canapeaua sau colțarul.

2. Gândește-te la frecvența și scopurile livingului

amenajarea livingului

Înainte de a te apuca de decorat gândește-te la cât de frecventat este livingul, dacă ai animale, copii, dacă aceștia iși fac temele în sufragerie sau dacă frecvența petrecerilor este foarte mare. Toate aceste întrebări trebuie să ți le pui înainte de a te hotărî cum și cu ce să decorezi livingul.

Cu siguranță doriți să creați o cameră de zi frumoasă, dar dacă acest lucru nu este funcțional pentru viața de zi cu zi, vă veți sătura de ea foarte curând! Imaginați-vă că aveți un cățel sau o pisică năzdrăvană și alegeți să decorați cu niște perne foarte atractive pentru aceștia, nu, nu este o idee foarte bună. Decorarea livingului ar trebui făcută ținând cont de aceste aspecte care ar putea deveni neplăcute dacă le alegeți greșit.

3. Cum să-mi decorez livingul: coordonarea culorilor

Cum sa-mi decorez livingul

Regula după care trebuie să decorezi o cameră este 3+2 adică 3 culori primare și 2 culori suplimentare. Culorile primare sunt destinate pereților, tavanului, podea, iar cele suplimentare sunt pentru piese de mobilier, textile etc. Dacă mergi pe baza acestei reguli nu ai cum să o dai în bară, însă dacă vrei de exemplu să folosești 4 culori primare, ar trebui să renunți de tot la cele suplimentare sau să adaugi maxim una.

După cum spuneam, te poți juca cu numărul culorilor atâta timp cât există un echilibru. În imaginea de mai jos sunt 2 culori de bază: alb pentru tavan, pereți și dulap și gri pentru covor și canapea și 4 culori suplimentare: lemn pentru podea, boxe și chitară, violet pentru fotoliu și perne, bej pentru scaune, negru pentru lampă. De asemenea s-au folosit mici pete luminoase: roșu și albastru care dau puțină viață camerei.

culori living

4.Definirea spațiului

Definește și decorează livingul în funcție de funcționalitatea acesteia. Poți amenaja un colț special pentru lectură printr-o minibibliotecă plină cu cărți și niște fotolii sau o zonă de conversație formată dintr- o măsuță pentru cafea și o canapea.

decorarea livingului

5. Dimensiunile decorațiunilor

Dimensiunile contează, dacă livingul tău este foarte mic nu ar trebui să iei de exemplu o lustră imensă care iese exagerat în evidență, păstrează o decență în dimensiunea decorațiunilor, canapelelor, covoarelor pentru a nu creea impresia de aglomerare și sufocare.

De asemenea există și decorațiuni care prin mărimea lor creează impresia de spațiu mai mare. O canapea mai mare într-un living mai mic creează această impresie, dar ai grijă să nu ocupe foarte mult spațiu.

6. Gândește-te că decorezi pe termen lung

cum amenajez livingul

Un living se decorează pe termen lung, nu poți schimba canapeaua o dată pe an sau covoarele o dată la 3 luni. Decât să faci multe modificări de care să te plictisești mai bine alege lucruri de calitate, calitate însemnând și prețuri mai mari deoarece acestea oferă mai mult confort și mai multă rezistență.

7. Alte metode de decorare a livingului:lumina

lumina living

Lumina din livingul tău este foarte importantă, poți adăuga spoturi care să scoată în evidență anumite decorațiuni. Lumina oferă o nouă personalitate camerei tale, poți adăuga mai multe surse de lumină, veioze, lampadare, spoturi, lustre astfel încât anumite surse de lumină să fie principale și altele să fie ambientale sau care pun în evidență anumite elemente.

8. Accesorii living

accesorii living

Accesoriile au un rol foarte important, suporturi metalice pentru flori, suporturi pentru cărți, perne decorative, plante pentru casă, lumânări, toate acestea îți pot schimba foarte ușor aspectul livingului. De asemenea, acestea sunt cele mai ușor de schimbat! Așadar, dacă aveți tendința de a vă plictisi repede, accesoriile vor fi cei mai buni prieteni ai dvs. în a adăuga o notă de noutate fără prea multe costuri.

Ca final de articol m-am gândit să-ți ofer și câteva idei de unde poți cumpăra decorațiuni și accesorii pentru living.

De asemenea avem și noi un articol scris pe acest subiect cum ar fi:

“Decorațiuni de perete din metal”

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top