cel mai bun patut pentru bebelusi

Cel mai bun patut pentru bebelusi

Cel mai bun pătuț pentru bebeluși este esențial în primii ani de viață ai acestuia atât din punct de vedere a siguranței cât și al confortului. Dacă te vei uita acum ce fel de pătuțuri pentru bebeluși au apărut pe piață vei rămâne șocat, au evoluat foarte mult, sunt mult mai sigure, mult mai moderne și mult mai utile.

Alegerea unui pătuț o să fie destul de dificilă din cauza numeroaselor modele apărute în ultimii ani de aceea în acest articol voi încerca să iți ofer câteva idei, atât premium cât și de buget. Cel mai important e ca pătuțul pentru bebe să aibă un cadru stabil cu funcții precum reglabilitatea pentru înălțimea salteie care să vă păstreze copilul în siguranță și protejat.

În acest articol vă voi recomanda câteva modele, dar veți găsi și cele mai importante criterii de alegere a celui mai bun pătut pentru bebe.

Recomandări cel mai bun pătut pentru bebelusi

Am încercat să recomand pătuțuri pentru bebeluși pentru toate buzunarele, dar cel mai important este că tot ce am ales sunt din materiale de calitate, oferă siguranță și sunt foarte moderne.

Patut transformabil Touring alb cu saltele incluse

patut transformabil

Unul dintre cele mai apreciate patuțuri pentru bebeluși datorită funcționalității acestuia. Este un pătuț foarte practic, dar și foarte modern în același timp. Se poate folosi încă de la vârsta de 0 luni.
Pătuțul este prevăzut cu un sistem ce îl leagănă, dar acest sistem poate fi oprit. De ce se cheama pătuț transformabil: se poate transforma în țarc, pătuț bebe, pătuț junior, comodă și birou.

De ce acest pătuț ? Pentru că la acest preț are și o mulțime de sertare, include saltea cu husă, aceasta se poate regla la 3 înălțimi:un nivel recomandat de la naștere până când bebelușul începe să se ridice singur în fund, un nivel pentru momentul în care bebelușul stă singur în fund și încearcă să se ridice în picioare și alt nivel pentru momentul în care poate sta singur în picioare. Toate aceste nivele au ca scop siguranța celui mic astfel încât sunt prevenite toate tipurile de accidente.

patut transformabil alb

Suportul saltelei este prevăzut cu lamele pentru ca salteaua să se poată aerisi mai bine, pe lângă aceste dotări, pătuțul vine insoțit și cu o comodă ce poate fi așezată în orice poziție, prevăzută cu 3 sertare ce vin în completarea celor 2 ale pătuțuui.

 • Dimensiuni interioare pătuț bebe: 110 (L) x 70 (l) cm
 • Dimensiuni interioare pătuț junior: 160 (L) x 70 (l) cm
 • Dimensiuni exterioare pătuț transformabil: 167 (L) x 75 (l) cm
 • Potrivit pentru fetițe și băieți

Patut din lemn Paula Alb + Saltea Comfort 12 cm

patut din lemn

Pe lângă prețul excelent pe care îl are acest pătuț ce vine la pachet și cu saltea, acesta respectă toate normele Uniunii Europene cu privire la siguranța copilului. Pătuțul este din lemn, suportul saltelei se reglează pe 3 nivele, marginile pătuțului sunt rotunjite special pentru ca cel mic să nu se accidenteze.

Salteaua are proprietăți anti-umezeală, ceea ce este perfect pentru pătuțul unui bebeluș, este confecționată din materiale antialergice și non-toxice, de fiecare dată când schimbați lenjeria este recomandat să întoarceți și salteaua pe cealaltă parte. Este confecționată din fibre din nucă de cocos și este prevăzută cu husă lavabilă.

saltea pat bebelusi

Dacă vrei un pătuț standard, deloc sofisticat, dar care asigură toată siguranța bebelușului tău acesta este cu siguranță cel mai bun model pe care îl poți achiziționa.

 • Dimensiuni interioare:120 (L) x 60 (l) cm
 • Dimensiuni exterioare:124(L) x 66(l) x 85,5(h) cm
 • Înălțimi nivele saltea de la sol:23.5 cm, 38.5 cm, 53.5 cm

Patut Pliabil Capri

pat pliabil

Vă recomand și acest pătuț pentru bebeluși pliabil pentru că uneori vă duceți la bunici, în vacanțe, la țară și aceste modele de pătuțuri pliabile sunt perfecte. Citesc gânduri, știu ce vei gândi când îl vei vedea, dacă e rezistent, nu ? Da, este foarte rezistent, drept urmare îl poți lua fără probleme.

Pătuțul este recomandat copiilor de până la 15 kg și este potrivit pentru orice bebeluș încă de la naștere. Are saltea inclusă, un buzunar lateral pentru jucării, intrare laterală pentru atunci când micuțul va putea ieși și intra singur în pătuț, este foarte simplu și ușor de pliat și de deschis. Pentru o combinație completă pătuțul pliabil pentru bebeluși vine și cu geantă de transport, astfel că va fi foarte simplu de transportat și din perspectiva greutății de doar aproximativ 9kg.

 • Dimensiuni exterioare (LxWxH): 125 x 65 x76 сm
 • Dimensiuni interioare (LxW): 120 x 60 cm

Pătuț pliabil Mappy

O variantă bună dacă vrei un pătuț pliabil. Vine dotat cu saltea, geantă de depozitare, suport ce include 3 jucării. Producătorul recomandă cumpărarea unei saltele suplimentare dacă pătuțul este folosit zilnic. Saltelele recomandate pentru bebeluși sunt cele pe bază de cocos. Pătuțul este perfect pentru orice bebeluș și rezistă unei greutăți de maxim 15 kg.

Cumpărătorii sunt extrem de mulțumiți, dintr-un număr de peste 200 recenzii a adunat nota 4.8 din 5. Ce mi se pare genial este acel loc special detașabil de schimbat scutece, dar și cele 2 roți din față care ajută foarte mult la schimbarea poziției pătuțului.

 • Dimensiuni: 125 x 6 5x 76 cm

Pătuț natur bebe junior Mos Ene

cel mai bun patut pentru bebelusi

Pătuț ce are posibilitatea să fie atașat la patul părinților astfel încât mama să poată fi aproape de acesta și eventual să-l alăpteze foarte ușor noaptea. Înălțimea pătuțului poate fi reglată astfel încât să fie la nivelul patului părinților.

Pătuțul este fabricat în România, nu este vopsit, este 100% natural. Pătuțul nu vine însoțit de saltea, dar o puteți cumpăra de pe același site.

Cum alegi cel mai bun pătuț pentru bebeluși

Dupa ce ți-am oferit cele mai bune recomandări pentru pătuțul de bebeluși urmează să-ți detaliez câteva caracteristici de luat în considerare înainte de a cumpăra un astfel de pătut.

Pătuțuri bebeluși standard

patut lemn

Este clasicul pătuț pentru bebeluși, simplu, eficient pentru persoanele care merg pe ideea de simplu și bun. Uneori e nevoie de mai mult de atât, imaginează-ți cât de dificil sau obositor e să iei în brațe bebelușul de la acea distanță.

Pătuțuri bebeluși transformabile

patut transformabil roz

Pătuțul care se poate transforma în mai bune piese de mobilier: pat mai mare, țarc, birou etc. Majoritatea conțin sertare și spații de depozitare foarte utile pentru îmbrăcămintea micuțului. Au un preț mai ridicat, dar merită din orice punct de vedere. Sunt foarte eficiente, rezistente și îndeplinesc orice condiție de protecție pentru cel mic.

Pătuțuri bebeluși pliabile

patut pliabil roz

Pe vremea mea eram dus la bunici pentru caă părinții mei lucrau, ce perfect era acest tip de pătuț pe vremea aceea, practic nu se mai chinuiau nici ei, dar nici pe mine, desigur glumessc :)) Sunt perfecte pentru excursiile în familie sau la bunici, pentru vacanțe îndelungate. Alege o variantă cu geantă de depozitare și cu saltea inclusă pentru a nu sta să cauți tu.

Pătuțuri bebeluși co-sleeper

Una dintre cele mai geniale creații, mi se pare genial și foarte logic gândit acest model de pătuț. Practic se atașează la patul părinților, de obicei pe partea mamei pentru că mulți bebeluși se trezesc noaptea și trebuie alăptați. Acest pătuț facilitează alăptarea, dar și apropierea bebelușului de mama lui. Neapărat să alegi un pătuț co-sleeper reglabil pe înălțime pentru a se adapta la orice tip de pat.

Suportul saltelei

Dacă ai ocazia alege un suport metalic, copilașul va crește și cu siguranță va sări toată ziua în pătut, un pat cu suport din lemn este și el rezistent, dar dacă micuțului îi va plăcea pe viitor foarte mult mâncarea și va lua în greutate mai mult, suportul de lemn poate să nu fie așa de rezistent.

Reglajul înălțimii

Acum 10 ani nu era nici vorbă de așa ceva, cădeam din pat, ne ridicam, dar nu trebuie să ne bazăm pe acest aspect. Cred că este cel mai important detaliu la un pătut pentru bebeluși. Pe lângă protecția pe care i-o oferă micuțului, te scapă și pe tine de griji astfel că ar trebui să cauți pătuțuri de bebeluși ce au această funcție de reglaj al înălțimii. Când este mic poți să-l reglezi cât mai sus posibil pentru că nu se poate ridica în picioare, dar odată cu creșterea acestuia, funcția îți permite să reglezi înălțimea astfel că acesta indiferent că stă în picioare sau culcat, nu se poate accidenta și nu poate pica din pat.

Forma pătuțului

Există pătuțuri și rotunde, dar și ovale, sunt foarte frumoase, dar saltea vei găsi foarte greu. Pe lângă faptul că vei găsi greu saltea, și lenjeria pentru pătuț va fi foarte greu de găsit. Sfatul meu este să cauți un pătuț dreptunghiular pentru a-ți ușura munca în căutarea saltelei.

Dimensiunile pătuțului

Dimensiunile pătuțului ar trebui să se raporteze la spațiul disponibil, dacă ai o cameră mai mică, nu te avânta către pătuțuri de mari dimensiuni, cel mai important e ca spațiul bebelușului să fie suficient pentru a dormi confortabil și a se mișca fără probleme.

Prețul pătuțului

De ceva timp se pune foarte mult preț pe funcționalitățile paturilor pentru bebeluși, dar mai ales pe siguranță. Toate aceste funcții și caracteristici suplimentare costă. Dacă vrei un pătut pentru bebeluși standard, clasic, acesta va costa câteva sute de lei, dar dacă vrei mai mult confort pentru cel mic, dar în același timp și pentru tine, alegi un pătuț transformabil care poate fi prevăzut cu sertare, diferite funcții de protecție, comodă etc.

Funcții bonus

 • Perete detașabil: anumite pătuțuri au un perete detașabil pentru a-ți fi mai ușor să-l pui și să-l iei pe micuț din pat
 • Funcție de legănare: o funcție foarte utilă atunci când vrei ca cel mic să adoarmă sau chiar să se relaxeze, această funcție leagănă pătuțul și poate fi oprită
 • Roți: dacă știi că pătuțul va fi des mutat dintr-o cameră în alta pentru ca micuțul să poată fi supravegheat în permanența ar fi util un pătuț pentru bebeluși cu roți sau role pentru o bună mobilitate.

Unde pot găsi mai multe modele de pătuțuri pentru bebelusi ?

Ce am recomandat eu cu siguranță nu e varianta perfectă, asta în nici un caz, sunt variante calitative, foarte apreciate de cumpărători, dar fiecare e liber să-și aleagă propriul pătuț pentru bebeluș. Cel mai bun pătuț pentru bebeluși este cel pe care ți-l permiți, dar sfatul meu este să nu faci economie. Vei găsi foarte mult modele cu prețuri atrăgătoare, dar în opinia mea tot ce e sub 200 de lei nu ar trebui cumpărat.

Magazine online cu oferte bune la pătuțuri pentru bebeluși:

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top