cel mai bun patut pentru bebelusi

Cel mai bun pătuț pentru bebeluși

Cel mai bun pătuț pentru bebeluși este esențial în primii ani de viață ai acestuia atât din punct de vedere a siguranței cât și al confortului. Dacă te vei uita acum ce fel de pătuțuri pentru bebeluși au apărut pe piață vei rămâne șocat, au evoluat foarte mult, sunt mult mai sigure, mult mai moderne și mult mai utile.

Alegerea unui pătuț o să fie destul de dificilă din cauza numeroaselor modele apărute în ultimii ani de aceea în acest articol voi încerca să iți ofer câteva idei, atât premium cât și de buget. Cel mai important e ca pătuțul pentru bebe să aibă un cadru stabil cu funcții precum reglabilitatea pentru înălțimea salteie care să vă păstreze copilul în siguranță și protejat.

În acest articol vă voi recomanda câteva modele, dar veți găsi și cele mai importante criterii de alegere a celui mai bun pătuț pentru bebe.

Recomandări cel mai bun pătuț pentru bebeluși

Am încercat să recomand pătuțuri pentru bebeluși pentru toate buzunarele, dar cel mai important este că tot ce am ales sunt din materiale de calitate, oferă siguranță și sunt foarte moderne.

Pătuț bebeluși transformabil Touring alb cu saltele incluse

cel mai bun patut pentru bebelusi

Unul dintre cele mai apreciate patuțuri pentru bebeluși datorită funcționalității acestuia. Este un pătuț foarte practic, dar și foarte modern în același timp. Se poate folosi încă de la vârsta de 0 luni.
Pătuțul este prevăzut cu un sistem ce îl leagănă, dar acest sistem poate fi oprit. De ce se cheama pătuț transformabil: se poate transforma în țarc, pătuț bebe, pătuț junior, comodă și birou.

De ce acest pătuț ? Pentru că la acest preț are și o mulțime de sertare, include saltea cu husă, aceasta se poate regla la 3 înălțimi:un nivel recomandat de la naștere până când bebelușul începe să se ridice singur în fund, un nivel pentru momentul în care bebelușul stă singur în fund și încearcă să se ridice în picioare și alt nivel pentru momentul în care poate sta singur în picioare. Toate aceste nivele au ca scop siguranța celui mic astfel încât sunt prevenite toate tipurile de accidente.

patut bebelusi alb cu sertare

Suportul saltelei este prevăzut cu lamele pentru ca salteaua să se poată aerisi mai bine, pe lângă aceste dotări, pătuțul vine insoțit și cu o comodă ce poate fi așezată în orice poziție, prevăzută cu 3 sertare ce vin în completarea celor 2 ale pătuțuui.

 • Dimensiuni interioare pătuț bebe: 110 (L) x 70 (l) cm
 • Dimensiuni interioare pătuț junior: 160 (L) x 70 (l) cm
 • Dimensiuni exterioare pătuț transformabil: 167 (L) x 75 (l) cm
 • Potrivit pentru fetițe și băieți

Pătuț bebeluși natur bebe junior Mos Ene

cel mai bun patut pentru bebelusi

Pătuț ce are posibilitatea să fie atașat la patul părinților astfel încât mama să poată fi aproape de acesta și eventual să-l alăpteze foarte ușor noaptea. Înălțimea pătuțului poate fi reglată astfel încât să fie la nivelul patului părinților.Pătuțul este fabricat în România, nu este vopsit, este 100% natural. Pătuțul nu vine însoțit de saltea, dar o puteți cumpăra de pe același site.

Saltea pentru acest pătuț
Acest pătuț vine fără saltea, de aceea îți recomandăm un model de saltea de pe același
site ca să nu plătești transportul de 2 ori.
 • potrivit de la 0 ani până la 4 ani
 • suport de saltea reglabil
 • dimensiuni saltea 120 cm lungime 60 cm lățime

Pătuț bebeluși din lemn

cel mai bun pătuț pentru bebeluși din lemn

Acesta este un pătuț pentru bebeluși simplu, cu un design modern, perfect pentru copilul dumneavoastră. Suportul pe care se așează salteaua se poate regla pe 3 niveluri astfel încât pătuțul să fie potrivit și pentru vârste mai înaintate. Veți avea nevoie de o saltea de 120×60 cm, deoarece aceasta NU este inclusă.

 • distanța între gratiile laterale: 6 cm
 • grosime gratie: 2 cm
 • dimensiuni exterioare: 124 cm lungime, 66 cm lățime și 85.5 cm înălțime
 • suportul saltelei se poate seta la 3 înălțimi față de sol și anume: 23.5 cm, 38.5 cm și 53.5 cm.
Saltea pentru acest pătuț
Vă propunem o listă cu o multitudine de saltele potrivite pentru acest pătuț.
Nu uitați că trebuie să alegeți una de 120×60 cm.

Patut bebelusi din lemn Timmi BabyNeeds 120×60 cm cu laterala culisanta Alb + Saltea 12 cm

cel mai bun patut pentru copii

Pătuț de 120×60 cm ce conține și saltea de 12 cm grosime fabricată din fibră de cocos și un strat de burete în mijloc. Datorită acesteia aerul v-a circula cu ușurință, iar corpul micuțului nu se va încălzi în exces. Salteaua are o husă ce este prevăzută cu fermoar. De asemenea, salteaua nu permite dezvoltarea bacteriilor și acarienilor și permite o poziție optimă pentru coloana vertebrală a copilului.

De fiecare dată cât schimbați lenjeria, se recomandă și întoarcerea saltelei pe partea cealaltă. Pătuțul se poate regla pe 3 nivele.

Vrei să economisești?
Cumpără modelul nevopsit și economisești aproximativ 100 de lei.
 • înălțime pătuț: 92 cm
 • suportul saltelei se poate seta la 3 înălțimi față de sol și anume: 20 cm, 35 cm și 50 cm.
 • potrivit până la vârsta de 4 ani
 • MODEL INOVATOR: partea laterală este culisantă astfel încât să permită accesul părinților fără efort.

Qmini – Patut din lemn Julia 120×60 cm, multifunctional, cu sertar, Cu sina speciala pentru dentitie

patut pentru bebelusi din lemn

Pătuț modern, elegant, atractiv confecționat din lemn masiv și prevăzut cu sertar. Somieră reglabilă pe 3 dimensiuni. Datorită posibilității de transformare din pat de bebe în pat pentru juniori, acesta poate fi folosit până la vârste de 6 ani. Nu are SALTEA inclusă în preț. Mai joș vă recomandăm și niște modele potrivite. O laterală a patului are 3 bețe detașabile folositoare pentru momentul când cel mic învață să coboare și să urce singur.

cel mai bun patut pentru bebelusi
Saltea pentru acest pătuț
Saltea pentru cel mai bun pătut pentru bebeluși.
 • potrivit de la 0 ani până la 6ani
 • suport de saltea reglabil
 • dimensiuni saltea 120 cm lungime 60 cm lățime
 • pătuț multifunctional cu sertar
 • pătuțul se poate transforma în pat pentru juniori sau canapea

Unde pot găsi mai multe modele de pătuțuri pentru bebelusi ?

Ce am recomandat eu cu siguranță nu e varianta perfectă, asta în nici un caz, sunt variante calitative, foarte apreciate de cumpărători, dar fiecare e liber să-și aleagă propriul pătuț pentru bebeluș. Cel mai bun pătuț pentru bebeluși este cel pe care ți-l permiți, dar sfatul meu este să nu faci economie. Vei găsi foarte mult modele cu prețuri atrăgătoare, dar în opinia mea tot ce e sub 200 de lei nu ar trebui cumpărat.

Nu te-au convins modelele de mai sus? Nici o problemă !

Dacă nu te-au convins modelele de mai sus ți-am pregătit mai multe site-ur unde poți arunca o privire la alte pătuțuri pentru bebeluși.
1. Pătuțuri lemn Nichiduta
2. Pătuțuri bebeluși pliabile Nichiduta
3. Pătuțuri bebeluși Babyneeds

4. Pătuțuri copii Bestkids
5. Pătuțuri bebeluși Drool

Cum alegi cel mai bun pătuț pentru bebeluși

Dupa ce ți-am oferit cele mai bune recomandări pentru pătuțul de bebeluși urmează să-ți detaliez câteva caracteristici de luat în considerare înainte de a cumpăra un astfel de pătut.

Pătuțuri bebeluși standard

patut lemn

Este clasicul pătuț pentru bebeluși, simplu, eficient pentru persoanele care merg pe ideea de simplu și bun. Uneori e nevoie de mai mult de atât, imaginează-ți cât de dificil sau obositor e să iei în brațe bebelușul de la acea distanță.

Pătuțuri bebeluși transformabile

patut transformabil roz

Pătuțul care se poate transforma în mai bune piese de mobilier: pat mai mare, țarc, birou etc. Majoritatea conțin sertare și spații de depozitare foarte utile pentru îmbrăcămintea micuțului. Au un preț mai ridicat, dar merită din orice punct de vedere. Sunt foarte eficiente, rezistente și îndeplinesc orice condiție de protecție pentru cel mic.

Pătuțuri bebeluși pliabile

patut pliabil roz

Pe vremea mea eram dus la bunici pentru caă părinții mei lucrau, ce perfect era acest tip de pătuț pe vremea aceea, practic nu se mai chinuiau nici ei, dar nici pe mine, desigur glumessc :)) Sunt perfecte pentru excursiile în familie sau la bunici, pentru vacanțe îndelungate. Alege o variantă cu geantă de depozitare și cu saltea inclusă pentru a nu sta să cauți tu.

Pătuțuri bebeluși co-sleeper

Cel mai bun pătuț pentru bebeluși

Una dintre cele mai geniale creații, mi se pare genial și foarte logic gândit acest model de pătuț. Practic se atașează la patul părinților, de obicei pe partea mamei pentru că mulți bebeluși se trezesc noaptea și trebuie alăptați. Acest pătuț facilitează alăptarea, dar și apropierea bebelușului de mama lui. Neapărat să alegi un pătuț co-sleeper reglabil pe înălțime pentru a se adapta la orice tip de pat.

Suportul saltelei

Dacă ai ocazia alege un suport metalic, copilașul va crește și cu siguranță va sări toată ziua în pătut, un pat cu suport din lemn este și el rezistent, dar dacă micuțului îi va plăcea pe viitor foarte mult mâncarea și va lua în greutate mai mult, suportul de lemn poate să nu fie așa de rezistent.

Reglajul înălțimii

Acum 10 ani nu era nici vorbă de așa ceva, cădeam din pat, ne ridicam, dar nu trebuie să ne bazăm pe acest aspect. Cred că este cel mai important detaliu la un pătut pentru bebeluși. Pe lângă protecția pe care i-o oferă micuțului, te scapă și pe tine de griji astfel că ar trebui să cauți pătuțuri de bebeluși ce au această funcție de reglaj al înălțimii. Când este mic poți să-l reglezi cât mai sus posibil pentru că nu se poate ridica în picioare, dar odată cu creșterea acestuia, funcția îți permite să reglezi înălțimea astfel că acesta indiferent că stă în picioare sau culcat, nu se poate accidenta și nu poate pica din pat.

Forma pătuțului

Există pătuțuri și rotunde, dar și ovale, sunt foarte frumoase, dar saltea vei găsi foarte greu. Pe lângă faptul că vei găsi greu saltea, și lenjeria pentru pătuț va fi foarte greu de găsit. Sfatul meu este să cauți un pătuț dreptunghiular pentru a-ți ușura munca în căutarea saltelei.

Dimensiunile pătuțului

Dimensiunile pătuțului ar trebui să se raporteze la spațiul disponibil, dacă ai o cameră mai mică, nu te avânta către pătuțuri de mari dimensiuni, cel mai important e ca spațiul bebelușului să fie suficient pentru a dormi confortabil și a se mișca fără probleme.

Prețul pătuțului

De ceva timp se pune foarte mult preț pe funcționalitățile paturilor pentru bebeluși, dar mai ales pe siguranță. Toate aceste funcții și caracteristici suplimentare costă. Dacă vrei un pătut pentru bebeluși standard, clasic, acesta va costa câteva sute de lei, dar dacă vrei mai mult confort pentru cel mic, dar în același timp și pentru tine, alegi un pătuț transformabil care poate fi prevăzut cu sertare, diferite funcții de protecție, comodă etc.

Funcții bonus

 • Perete detașabil: anumite pătuțuri au un perete detașabil pentru a-ți fi mai ușor să-l pui și să-l iei pe micuț din pat
 • Funcție de legănare: o funcție foarte utilă atunci când vrei ca cel mic să adoarmă sau chiar să se relaxeze, această funcție leagănă pătuțul și poate fi oprită
 • Roți: dacă știi că pătuțul va fi des mutat dintr-o cameră în alta pentru ca micuțul să poată fi supravegheat în permanența ar fi util un pătuț pentru bebeluși cu roți sau role pentru o bună mobilitate.

Care este cel mai bun pătuț pentru bebe ?

În opinia noastră, cel mai bun pătuț pentru bebeluși este cel prevăzut cu un sertat, din lemn masiv, eventual și transformabil care se poate regla pe înălțime.

Cât costă cel mai un pătuț pentru bebeluși?

În opinia noastră, cel mai bun pătuț pentru bebeluși costă minim 400 de lei incluzând și salteaua.

Ce dimensiune are cel mai bun pătuț pentru bebeluși ?

Majoritatea pătuțurilor pentru bebeluși au 120 cm lungime și 60 cm lățime.

Distribuie pe:

2 thoughts on “Cel mai bun pătuț pentru bebeluși”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top