foarfeca telescopica pentru pomi

Cea mai buna foarfeca telescopica

Foarfeca telescopica este utilă atunci când dorești să-ți cureți grădina și livada. Cea mai buna foarfeca telescopica este modelul care te ajuta să-ți duci la bun sfârșit orice sarcina la care o folosești, care are un mânere de calitate și ergonomice, lame rezistente.

Cu ajutorul unei astfel de foarfeci telescopice vei putea ajunge la câțiva metri înălțime pentru a curăța pomi, pentru a tăia crengi sau a curăța bolta fără a fi nevoie de o scara pe care să o tot muți dintr-un loc în altul pentru a reuși să-ți termini treaba.

Vom realiza un top 3 ale unor foarfeci telescopice, apoi vă voi mai recomanda câteva modele care nu intra neapărat într-un top, vor fi postate într-o ordine aleatorie urmând să vă alegeți modelul favorit.

Top 3 cea mai buna foarfeca telescopica

Acest top este ales în funcție de preț, calitatea materialelor, firma și recenziile cumpărătorilor.

1. Foarfeca universala Fiskars PowerGear X UPX82

cea mai buna foarfeca telescopica

Mânerul este lung ce permite utiizarea la înălțimi mari. Foarfeca are 1.65 metri, dar se extinde până la 3.5 metri. Foarfeca dispune de un mecnism foarte eficient numit PowerReel care iți ușurează munca și tăierea cu până la 12 ori în comparație cu mecanismele standard prezente pe alte foarfeci.

Capătul foarfecii este colorat pentru a-ți da seama unde se află și a o identifica printre funze, unghiul de tăiere este ajustabil cu până la 230º.Materialul lamei este din oțel foarte rezistent, iar în cazul în care o extinzi la maxim, nu vei avea o precizie foarte precisă, dar precizia poate fi influențată și de duritatea crengilor și a lăstarilor.

2. Foarfeca extensibila pentru taiat crengi groase

foarfeca telescopica pentru crengi

Pentru început vă spun că nu este de firmă, nu este cunoscută internațional, dar îndeplinește sarcinile perfect drept dovadă și recenziile foarte bune despre ea.Cea mai buna foarfeca telescopica nu înseamnă și cea mai scumpă. Bonus, vei primi și o lamă de rezervă, pe care ulterior o puteți achiziționa foarte ușor și de la magazine cu doar 10 lei.

Având o greutate de 1.7 kg, iti poate obosi uneori bratele. Lungimea acesteia este de 67.5 cm și se poate extinde până la 100.5 cm. Deoarece este special concepută pentru a tăia crengi cu diametrul de până la 5 cm, mânerele sunt din aluminiu rezistent, iar lama are o formă specială cu ajutorul căreia vei face o tăietură ușoară și curată, dar mai ales fară efort.

3. Foarfeca gradina Stocker 230-400 cm

foarfeca telescopica gradina

Această foarfecă telescopică deși are un preț puțin mai mare va reuși să te uimească încă de la prima utilizare. Brațul se poate extinde de la 230 cm până la 400 cm așa că vei ajunge cu ușurință la crengi pentru a le curăța și a le rări. Lama este din oțel inoxidabil, teflonată pentru a nu se încarca cu resturi de la tăiere.

Construcția acestei foarfece telescopice este ideală pentru lucrări la înălțime, dar și în locurile greu accesibile. Sfoara ce acționează sistemul de tăiere este fabricată din kevlar ceea ce o face foarte rezistentă la rupere și deterioare. Capul este rotativ la 180º și poate fi blocat în orice punct dorești. Acest cap rotativ este fabricat din fibră de carbon ceea ce îi oferă greutate. Corpul foarfecei este fabricat din aluminiu, iar elementele portocalii sunt din plastic și PVC cu rezistență maximă.

Alte modele si variante de foarfeci telescopice

foarfeci telescopice

Așa cum am și scris mai sus, vă voi oferi și alte modele care nu se încadrează în nici un fel de top, dar le voi pune pentru a avea mai multe variante de a alege.

Foarfeca telescopica pentru pomi Fiskars UPX86, 6 metri

Foarfeca telescopica pentru pomi Fiskars UPX86, 6 metri

Acest model este o foarfecă telescopică universală pentru gradină care te va ajuta să tai la o distanță de aproximativ 6 metri. Este perfectă pentru accesul la coroana pomilor și a arbuștilor fără a fi nevoie de scară. Lama are un ghidaj colorat pentru a fi vizibilă printre frunze și crengi. Tăierea se realizează printr-o culisare a mânerului portocaliu, iar mecanismul de tăiere este ușor, are unghi reglabil ce asigură o tăiere rapidă, eficientă și curată.

  • Diametru maxim tăiere: 32 mm
  • Mecanism sigur de blocare
  • Mâner reglabil 2400 – 4000 mm

Foarfeca gradina Stocker 230 cm, pentru crengi, brat lung

foarfeca gradina telescopica

  • Lungime (cm): 230
  • Beneficii: cap rotativ din fibră de carbon, foarte ușoară
  • Material lamă: oțel
  • Diametru de tăiere recomandat (mm):35
  • Greutate (kg):1

Cu o lungime fixă a brațului de 230 cm, această foarfecă este perfectă pentru a-ți face ordine în grădina ta. Lama este din oțel inoxidabil, teflonată pentru a evita încărcarea ei cu resturi rămase în urma tăierii. Este perfectă pentru rărirea ramurilor și curățarea acestora la o înălțime de 4 metri. Corpul foarfecei este fabricat din aluminiu dur ce oferă o rezistență mare acesteia.

Aici se încheie acest articol, pe lângă faptul că este uneori foarte periculos să te urci într-un pom pentru a-l curăța, este și foarte incomod. Cu ajutorul unei foarfeci telescopice aceste griji se fac uitate.
Iți mai recomand si articolul legat de ” cea mai bună foarfecă de vie „
si „cea mai buna pompa de stropit electrica

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *