cea mai buna pompa de stropit electrica

Cea mai buna pompa de stropit electrica – Recenzii 2023

Cea mai bună pompă de stropit electrică este acea pompă care te ajuta să-ți stropești cu succes via, pomii fructiferi, florile, legumele și fructele. Știați că stropirea acestora le poate scăpa de dăunători, de bacterii, dar și de alti factori care le afectează creșterea și rodul ? În ultimii ani stropirea vitei de vie este un pas primordial de urmat dacă vrei ca strugurii să nu se strice, la fel și în cazul legumelor și fructelor care deseori sunt mâncate de diferite insecte.

De ce să alegi o pompă de stropit electrică ?


Probabil te întrebi de ce alegi o pompă de stropit electrică și nu una manuală. Iți zicem noi, pentru confort, dar și pentru modul în care acestea împrăștie soluția. Fiind un model mai nou decât pompa de stropit manuală automat au și funcții mai avansate care se referă la: economia soluției, jetul nu trebuie fie dens ci mai degrabă împrăștiat.

Viața noastră este destul de complicată, trebuie găsim modalități avem grija de sănătatea noastră, dacă stropești 10 pomi fructiferi, o gradină și 20 metri de gard viu de exemplu cu o pompă de stropit manuală iți garantăm la finalul zilei vei simți nevoia o arunci la gunoi. Presiunea pe care o exercită acel mâner de care trebuie tragi și împingi permanent pentru a creea presiune își spune cuvântul, iar la final de zi nu-ți vei mai simți mâna respectivă.

Cu siguranță nu vei ajunge la presiunea maximă a jetului cu o pompă de stropit manuală, pe când cu cea acționată electric vei ajunge fix la presiunea declarată de producător.Singurul avantaj al pompei de stropit manuale este prețul, care este în majoritatea cazurilor sub 100 de lei, în rest nu există motiv pentru a achiziționa o astfel de pompă.

Recomandări cea mai bună pompă de stropit electrică


Am pregătit 5 sugestii pentru dumneavoastră în funcție de buget, funcții, capacitate și model. Alături de model vă vom sugera și site-ul unde le puteți găsi pentru a vă ușura căutarea.

1.Pompa stropit electrica + manuala Micul Fermier (Pandora)


Set Pompa stropit Electrica + Manuala ( 2 in 1 ) 16 Litri Pandora
  • Tip pompă: electrică + manuala
  • Capacitate: 16 L
  • Greutate: 3.4 kg
  • Presiune maximă: 5 bar
  • Lungime furtun: 120 cm
  • Lungime lance: 75 cm + una extensibilă de 280 cm

Setul conține o pompă (2 in 1)  electrică+manuala + o lance extensibilă 2.8 m + încărcător + 3 duze de stropire + regulator presiune + acumulator. Capacitatea de 16 litri este una foarte bună pentru a nu face drumuri dese pentru a o umple din nou. Cu doar o singură încărcare a acumulatorului vei reuși să faci între 15 și 20 de plinuri, mai mult de atât, dacă ai nevoie de mai mult de atât acumulatorul se încarcă complet într-o oră.

Este perfectă pentru a fi folosită pe suprafețe mici și medii pentru culturile de seră, pomi fructiferi, legume și fructe. Un alt avantaj alt acesteia reprezintă bretelele construite foarte asemanator ca la un ghiozdan astfel încât să nu te doară spatele din cauza greutății. Acest aspect face deseori diferența din cauza că unele pompe de stropit le au foarte subțiri și iți creează răni.

Faptul că este și electrică și manuală este un avantaj enorm, în caz că ramai fară baterie poți continua să stropești manual.

2.Set pompa stropit electrica Pandora 12L + lance telescopica


2.Pompa stropit electrica Pandora 12L
  • Tip pompă: electrică 
  • Capacitate: 12 L
  • Greutate: 2.5 kg
  • Presiune maximă: 5 bar
  • Lungime furtun: 120 cm
  • Lungime lance: 70 cm + una extensibilă de 280 cm

Cu o capacitate de 12 litri această pompă iți va fi mai ușor să stropești fiind mai ușoară, dar o vei umple de mai multe ori. Acumulatorul acestei pompe are o autonomie intre 15-20 de plinuri la o singură încărcare, însă timpul de încărcare completă a acestui acumulator este aproximativ 3 ore.

În caz că suprafața care trebuie stropită nu este așa de mare, această pompă de stropit electrică este perfectă, eventual pregătești soluția în niște bidoane de 5 l și o iei cu tine unde ai nevoie pentru a face economie de timp.

4.Set Pompa de stropit cu acumulator Pandora 12L + Atomizor electric, Vermorel


Set Pompa de stropit cu acumulator Pandora 12L + Atomizor electric, Vermorel
  • Tip pompă: electrică
  • Capacitate: 12 L
  • Greutate: aprox 4 kg
  • Presiune maximă: 5.5 bar
  • Atomizorul electric portabil vine in completarea functiei de stropire a pompei de stropit si erbicidat, oferind un plus de putere datorita ventilatorului puternic. In acest fel, pompa de stropit electrica poate stropi cu putere pe spatele frunzelor plantelor, acolo unde se ascund daunatorii, indepartand ouale acestora.

Încă o pompă de stropit 2 în 1 ( electrică + manuală) pe care v-o recomand datorită materialelor de calitate din care este confecționată, are 20 litri capacitate ceea ce te va face să o umpli mai rar, dar ai grijă, mai important este să nu-ți afecteze spatele dacă o umpli. Pentru a reduce acest risc producătorul a făcut bretelele foarte groase astfel încât să nu-ți facă răni din cauza greutății.

Cei 5.5 bari îi oferă o presiune mai mare pentru ca jetul să fie împrăștiat mai larg și mai departe. Din cauza materialelor și a mărimii această pompă de stropit are 5.5 kg.

4.Pulverizator electric Ruris RS 1800


Pulverizator electric Ruris RS 1800
  • Tip pompă: electrică 
  • Capacitate: 18 L
  • Greutate: 5 kg
  • Presiune maximă: 5 bar
  • Lungime lance: 60-100 cm 

Firma Ruris este renumită pentru fabricarea produselor de calitate mai ales a celor destinate muncii prin grădină. Aceasta are 6 capete de pulverizare care te ajută în funcție de ce anume vei stropii: pomi, gazon, gard, legume, fructe sau viță de vie. Materialele calitative, dar și capacitatea de 18 L reprezintă un avantaj, în același timp și lancea telescopică care se mărește până la 1 metru te va ajuta să stropești mai la înălțime.

5. Set Vermorel cu baterie HERLY 16 Litri + Lance extensibila 2.8m, 5 Bar, Model nou, Pompa Stropit Electrica – Acumulator


Set Vermorel cu baterie HERLY 16 Litri
  • Tip pompă: electrică 
  • Capacitate: 16 L
  • Greutate: 3.3 kg
  • Presiune maximă: 5 bar
  • Lungime furtun: 120 cm
  • Lungime lance: 70-280 cm 

Este o pompă de stropit electrică care are avantajul acumulatorului foarte bun, la fel ca la celelalte modele vei reuși să o folosești până la 15-20 plinuri la o singură încărcare. Un mic dezavantaj este timpul de încărcare completă a acumulatorului și anume 3 ore, în caz că ești pe grabă și nu termini de stropit cu o singură încărcare, va trebui să aștepți până la 3 ore pentru a încărca acumulatorul complet.

Pachet iți aduce în dotare și o lance extensibilă de 2.8 metri care deseori este chiar cea folosită pentru că te ajută să stropești mai de la depărtare și nu trebuie să te mai plimbi cu scara după tine în caz că vrei să stropești un pom.

6. SET POMPA DE STROPIT CU ACUMULATOR MICUL FERMIER BY PANDORA 12L + ATOMIZOR + LANCE TELESCOPICA STROPIT POMI 3M, VERMOREL ELECTRIC

SET POMPA DE STROPIT CU ACUMULATOR MICUL FERMIER BY PANDORA 12L + ATOMIZOR + LANCE TELESCOPICA STROPIT POMI 3M, VERMOREL ELECTRIC
  • Tip pompă: electrică 
  • Capacitate: 12 L
  • Greutate: 3 kg
  • Presiune maximă: 5.5 bar
  • Lungime furtun: 120 cm
  • Lungime lance: 70-280 cm 
  • Tip atomizor: electric, 1.5 kg

Dacă alegi acest set, în opinia noastră ai făcut cea mai bună alegere. Prețul este unul extrem de bun la acest set, iar avantajul atomizorului este că acesta practic vine în completarea pompei de stropit electrică oferind un plus de putere.

Cum alegi cea mai bună pompă de stropit electrică

pompa de stropit electrica gardena

Vă vom prezenta câteva criterii pe baza cărora iți poți alege cea mai bună pompă de stropit electrică potrivită nevoilor tale, dar și bugetului tău.

Pompele de stropit 2 în 1, un mare bonus.


Pompele de stropit 2 în 1 ( electrică + manuală) sunt un mare bonus pentru că deseori se întâmplă să rămâi fără baterie, aceasta să se încarce în câteva ore pe care le pierzi, fiind și manuală vei continua să lucrezi cu ea și după ce aceasta rămâne fără baterie, având în stânga sau în dreapta un mâner de care împingi pentru a creea presiunea necesară de ieșire și împrăștiere a jetului de soluție.

Capacitatea pompei de stropit


pompa de stropit electrica 12l

Ca și bărbat cu siguranță vei face față și unei pompe de stropit electrice cu capacitatea rezervorului de până la 20 litri, dar există și gospodarii unde femeile se ocupă de această sarcină pentru a stropi florile, gazonul sau gardul viu. De aceea vă recomandăm să faceți această alegere a capacității rezervorului în funcție de cine va folosi pompa.

Este mult mai sigur să-ți iei o pompă de mărime medie, cum ar fi cea de 12 L pe care să o umpli mai des, dar iți protejezi spatele mai bine din cauza greutății mai mici.

Greutatea pompei de stropit


Când alegi capacitatea pompei de stropit trebuie să ai în vedere și greutatea pompei de stropit goală. În funcție de materialele folosite pentru confecționarea acesteia, o pompă de stropit poate avea intre 3 și 7 kg goală.

O pompă ușoară de stropit probabil are în compoziție mai mult plastic, de multe ori foarte slab calitativ. O pompa de stropit calitativă ar trebui să aibă în jur de 4-5 kg.

Modurile de stropire ale pompei de stropit


Cea mai bună pompă de stropit electrică cu siguranță are mai multe moduri de stropit: ceață, praf, jet, picături etc care pot fi setate manual. În funcție de ceea ce vrei să stropești, fiecare mod de stropit are rolul lui la care este cel mai indicat a fi folosit.

Distanța maximă de stropire


cea mai buna pompa de stropit electrica

În funcție de puterea pompei de stropit electrice măsurată în BARI, distanța de stropit va fi mai mare sau mai mică. O pompă de stropit electrica cu putere de 3 bari are o distanță de stropit de aproape 8 metri, pe când una de 5.5 bari are o distanță de stropit de până la 15 metri.

În funcție de ce vei stropi prin gradină vei alege și puterea pompei, marea majoritate având 5 BARI.

Raportul preț-calitate


În ultimul rând, foarte important este raportul preț calitate influențat foarte mult și de firma producătoare, dar și de magazinul care vinde produsul respectiv. Ai în vedere că achiziția să o faci ori din magazin fizic, ori online de la magazine de specialitate și cunoscute.

Există de ceva vreme magazine care reușesc să aducă și să vândă produse contrafăcute la prețuri exagerate, este greu să depistezi aceste lucruri și nici timpul necesar nu îl avem, cel mai important fiind să alegem magazine cunoscute . Nu ar fi o problemă dacă acele produse contrafăcute ar fi bune, dar în mare parte sunt realizate din materiale foarte slabe calitativ.

Cum se curăță o pompă de stropit electrică ?

Curățarea pompei de stropit electrice după fiecare utilizare este foarte importantă deoarece îi prelungește durata de funcționare. Încearcă ca după fiecare utilizare, asta dacă nu urmează încă una în zilele următoare să adaugi puțină apă cu detergent în pompa de stropit și să golești pompa de stropit folosind acea apă din rezervor astfel încât să se curețe și acesta, dar și duza care este foarte important să nu se înfunde.

Alegerea duzelor de rezervă

Duza este una dintre componentele de bază al unei pompe de stropit electrice pentru că aceasta controlează fluxul și modul în care se împraștie și este distribuit lichidul din rezervor. Aceste duze răspândesc în mai multe moduri lichidul, iar majoritatea dintre pompele de stropit electrice vin cu mai multe duze, majoritatea dintre ele din plastic. Acestea la un moment dat se vor sparge, iar recomandarea noastră este să alegeți duze din alamă care sunt mai scumpe, însă nu se vor strica prea curând.

Alte magazine de unde poți cumpăra pompe de stropit electrice, dar și manuale sunt următoarele:

Aici se încheie articolul intitulat “cele mai bune pompe de stropit electrice”. Dacă ai în vedere toate caracteristicile și sfaturile din acest articol, achiziția ta cu siguranță va fi cea mai potrivită. Spor la treabă și la grădinărit.

Alte articole recomandate din categoria GRĂDINĂ:

Cea mai bună mașină de tuns iarba

Listă unelte de grădinărit și accesorii

Recomandări lămpi solare pentru grădină

Distribuie pe:

1 thought on “Cea mai buna pompa de stropit electrica – Recenzii 2023”

  1. Articolul este foarte bun.
    Nu ar strica și un link către duzele din alamă la care făceai referire.

    Deseori aceste piese se duc.

    Ne ajuți aici?

    Mulțumim

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top