lampi solare pentru gradina

Recomandari lampi solare pentru gradina

Te-ai apucat de amenajarea grădinii tale și ai nevoie de niște idei în legătură cu achiziția unor lămpi solare pentru gradină ? Atunci ai nimerit locul potrivit unde iți vom recomanda după ce criterii iți poți alege lămpile solare potrivite pentru gradina sau aleea ta.

Deși par niste lămpi banale, acestea au un rol estetic foarte important în amenajarea grădinii tale. În funcție de aspectul acestora, ele pot reprezenta o idee de decorațiune și ziua. Ca și scop general, acestea sunt concepute să iți lumineze odată cu lăsarea întunericului gradina, aleea sau terasa.

Cum alegem lămpile solare potrivite


Deși toate au același rol, există deseori diferențe pe care nu le avem în vedere astfel că vom fi dezamăgiți atunci când le vom amplasa în gradină sau pe terasă de aceea vom încerca să vă facem o imagine mai clară despre alegerea corecta a lămpilor solare.

Aspectul lămpilor solare


Lămpile solare pe lângă rolul funcțional pe care îl au, mai au și un rol decorativ pentru grădina ta. Ele se găsesc pe piață sub diferite modele: lămpi solare pentru grădina sub forma de felinare, sfere, pietre, ghirlande etc.

aspect lampi solare

Seturi lămpi sau lămpi independente


În magazine vei găsi atât lămpi pentru gradina la bucată cât și seturi. În funcție de câte bucăți ai nevoie, seturile pot avea un preț mai mic față de același număr de lămpi cumpărate la bucată.

set lampi solare

Intensitatea luminii


Tot în funcție de locul unde dorești să le amplasezi va trebui să alegi și intensitea luminii. Niste lămpi amplasate pe aleea sau în gradina nu au nevoie de o intensitate mare de lumină, însă cele amplasate de exemplu pe terasă ar trebui să aibă o intensitate suficientă încât vizibilitatea să fie bună noaptea pentru serile lungi de vară în care iți petreci timpul afară la aer curat alături de familie.

Raza de acțiune


Raza de acțiune contează atunci când dorești să pui ceva în evidență sau este un loc frecventat noaptea încât ai nevoie de o mai mare vizibilitate. Lămpile solare se pot amplasa și în locuri fară o sursă de lumină cum ar fi garajul sau o magazie. Acestea sunt ceva mai complexe având în componență un senzor de mișcare astfel încât se aprind doar când depistează mișcare.

Avantajele lămpilor solare pentru grădină


Lămpile solare pentru gradină au anumite avantaje pe care la prima vedere e posibil să nu le observăm.

  • sunt economice, nu consumă curent și pot reprezenta o soluție pentru terasa și gradina ta.
  • se montează foarte ușor nefiind nevoie de instrucțiuni
  • au scop atât estetic cât și funcțional
  • preț avantajos

Amplasarea lămpilor solare


Lămpile solare pentru gradina se pot poziționa:

  • în pământ prin intermediul unui țăruș de plastic sau de metal care face parte din pachetul lămpii solare, se montează foarte ușor fără a fi nevoie de vreo pregătire. Sfatul meu este să alegi unloc unde solul este mai dur, nu unul nisipos existând șansa ca la o ploaie să se desprindă.
  • pe gard, scări sau borduri: există și lămpi solare care pot fi montate pe gard având un sistem special făcut pentru a se fixa foarte bine, la fel și cele pentru scări. Lămpile solare pentru borduri ori au un sistem de lipire, ori se pun pur și simplu pe bordură pentru a ilumina acea porțiune fiind destul de grele pentru a nu fi luate de vânt.
  • în orice alt loc: există și lămpi solare de exemplu felinarele care nu au un loc de montare prestabilit, acestea se pot monta oriunde dorești în funcție de ce dorești să evidențiezi

Recomandări lămpi solare pentru grădină


După ce te-ai hotărât locul unde vrei să amplasezi lampa solară și mai ales scopul ei, iți vom recomanda și câteva lămpi solare pentru grădină.

Lampa solara de gradina inox Timeless Tools


Lampa solara de gradina inox Timeless Tools

Set 10 bucăți
Tip montare: sol
Autonomie: 6 ore
Timp de încărcare: 6 ore
Funcții: fară fir, economic, încărcare solară

 

Lampa solara gradina Flink felinar


Lampa solara gradina Flink felinar

Tip montare: sol
Funcții: fară fir, economic, încărcare solară
Mărime: 60 cm

 

Lampa Solara, LED Model Retro


lampi solare pentru gradina

Tip montare: sol
Funcții: fară fir, economic, încărcare solară
Mărime: 38 cm

 

Lampă solară


lampa solara simpla

Tip montare: sol
Funcții: fară fir, economic, încărcare solară
Mărime: 32 cm

 

Lampa solara Flink, tip felinar


lampa solara felinar

Tip montare: Agățare
Funcții: fară fir, economic, încărcare solară
Mărime: 28 cm

 

Acestea sunt recomandările noastre, alte modele de lămpi pentru grădină găsiți pe 

 

 

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top