unelte de gradinarit

Lista unelte de gradinarit și accesorii

Vremea de afară ne transmite timid, dar sigur că se apropie primăvara cu pași repezi. Ce facem primăvara? Grădinărim ! Pentru asta avem nevoie de unelte de grădinărit pentru că această sarcină să devină mai ușoară, ba chiar relaxantă.Unii dintre noi locuiesc la casa și au beneficiul de a avea propria lor gradină față de cei de la bloc, dar majoritatea dintre cei ce stau la bloc au la țară un colț de gradină care trebuie îngrijită, o parcelă unde plantam legume și fructe În acest articol vom regăsi o listă cu uneltele de grădinărit ce nu trebuie să lipsească, dar și alte unelte care aduc anumite beneficii.

Listă unelte de grădinărit


Amenajarea, îngrijirea și decorarea grădinii tale nu înseamnă doar munca fizică ci și placere, depinde cum o faci. Uneltele de gradină au rolul de a-ți ușura munca și a o transforma într-o plăcere. Eu unul abia aștept să ajung la țară în weekend și să bag mașina de tuns iarba în funcțiune, gazonul fiind superb după ce este tuns și udat.

Pe lângă uneltele de grădinărit avem nevoie și de accesorii cum ar fi mănușile de grădinărit sau cizme de cauciuc. Mai jos aveți o listă cu majoritatea uneltelor și accesoriilor de grădinărit alături de o scurtă descriere a acestora, dar și de site-uri de unde le puteți achiziționa.

unelte de gradinarit

 • Foarfeca

  este una dintre uneltele de gradină care nu trebuie să lipsească. Vei avea nevoie de ea atât la tăierea crengilor, la tăierea gazonului, la tăierea vitei de vie, pentru gard viu, dar și la altoirea pomilor fructiferi. Există o mulțime de modele, diferența fiind lamelele acestora, mânerele, dar și materialul din care sunt confecționate.

Către foarfece grădinărit

 • Sapa

  respectiv săpăliga sunt unelte fără de care nu putem să facem nimic practic. Cu ajutorul lor săpăm pe lângă culturile de legume, săpăm pe lângă flori, scăpăm grădina de buruiană, facem șanțuri pe care să se scurgă apa.

sapaliga

De exemplu această săpăligă are un preț foarte bun și are 2 capete, capătul ca de furcă pentru scoaterea buruienilor și afânarea pământului, iar al doilea capăt pentru a săpa pământul.

 • grebla

  este o altă piesa necesara în grădina noastră. Există greble universale mai rezistente cu care nivelăm solul, strângem frunzele, spargem bulgării de pământ, afânăm pământul, dar și greble speciale pentru a strânge frunze, acestea fiind speciale pentru așa ceva și nu este recomandat să le folosim la nivelarea solului sau alte sarcini ce le-ar putea îndoi sau rupe.

grebla pentru frunze

Modele de greble

 

 • cazmaua

  este folosită pentru a săpa adânc în pământ. De exemplu, înainte de a dori să plantezi un gazon este recomandat să folosești cazmaua pe zona de pământ respectivă pentru a reuși să scoți toate buruienile din pământ. Cazmaua se mai folosește și pentru vie sau pentru plantarea copacilor fiind necesară o groapă adâncă în pământ.

 

 • fierăstrăul de grădină

  te ajută la tăierea copacilor sau crengilor mai groase. Există atât modele scurte, cât și modele lungi de câțiva metri lungime cu care poți ajunge ușor cureți pomii.

 

 • mănușile de grădină

  sunt foarte importante. Cu siguranță ți s-a întâmplat să încerci să cureți trandafirii sau vreun gard viu și să te înțepi. Caută niste mănuși de gradină impermeabile, dar și dintr-un material care ajută să nu te înțepi.

 • toporul

  este de ajutor atunci când dorești să tai crengi foarte groase sau pomi uscați. În lipsa unei drujbe în gospodăria ta, toporul este foarte benefic pentru astfel de activități unde fierăstrăul nu ar face față.

 • roaba

  este foarte utilă atunci când faci curățenie în gradina ta. Cu ea cari frunzele, buruienile sau crengile. Este foarte utilă atunci când dorești să decorezi gradina cu pietriș decorativ.

Iți recomand acest model de roabă fabricată din tablă galvanizată care îi oferă rezistență la rugină și un aspect plăcut. Roata este din cauciuc plin fară cameră deci nu trebuie să-ți faci griji că se sparge sau că va trebui umflată vreodată.

roaba

Verifică prețul

 

Alte accesorii și unelte de grădinărit


Exista și alte accesorii, aparate sau unelte pentru grădinărit pentru care ne-am gândit să facem o listă separată pentru că nu intrau neapărat în categoria de unelte.

 • furtunul pentru stropit

  este esențial pentru irigarea legumelor și fructelor, dar și a gazonului. Există diferite modele, altele mai ieftine, altele mai scumpe, în funcție de bugetul tău iți oferim niste idei de site-uri de unde le poți achiziționa. Pe lângă grădină, furtunul poate fi folosit și pentru alte activități cum ar fi spălarea covoarelor, a mașinii sau a aleii.

  

 

 • cizmele de cauciuc

  sunt benefice atunci când solul este umed și dorești să intri în grădină. Se spală foarte ușor și sunt impermeabile.

 • mașină de tuns iarba

  este indispensabilă în cazul în care vrei ca gazonul tău să fie perfect. Știai că tunsul gazonului cu mașina de tuns iarba îl ajută pe acesta să crească mai armonios ? Există mai multe modele de mașini de tuns iarba precum se vede și în imaginea de mai jos. Primul model de mașină de tuns iarba este potrivită acolo unde terenul e spațios și drept, iar cea de-a doua este mai potrivită pentru locurile strimpte unde nu există așa de mult spațiu.

masina de tuns iarba

 

 

 • pompă de stropit

  este benefică pentru a stropi via, legumele și fructele, pomii. Se găsesc diferite modele: manuale sau electrice.Înainte de a alege o astfel de pompă ai în vedere cantitatea de soluție care încape în aceasta. Nu lua pompe foarte mari deoarece iți pot cauza probleme și dureri ale spatelui. Nu umple pompa mai mult decât poate spatele tău suporta.

pompa de stropit

O mulțime de modele de pompe de stropit găsiți pe

Cu siguranță există mult mai multe unelte pentru grădinărit decât acestea expuse, dar această listă este o lista cu unelte indispensabile dacă dorești că gradina ta să fie mereu îngrijită, iar munca ta să nu fie atât de dificilă.
Tot la capitolul gradină iți recomand să citești și recomandări lămpi solare pentru gradină.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top