cea mai buna umbrela de gradina si terasa

Cea mai buna umbrela de gradina – Alegeri inspirate 2022

Să ai o masă la umbră nu e suficient în zilele și serile călduroase de vară, scriu acest articol afară, pe bancă la țară sub un tei, beau un suc și simt că totuși ceva lipsește și cred că aceea e cea mai bună umbrelă de grădină pentru că nu ai cum să ai umbră fără ca nu cumva să ai pusă masa sub un pom și implicit din acel pom vor cădea gâze sau frunze fix în ceașca ta de cafea sau paharul tău de bere, total neplăcut.

În acest articol mi-am propus să scriu atât pentru mine, cât și pentru tine o modalitate de a alege cea mai bună umbrelă de grădină pentru 2021 astfel încât să avem cele mai plăcute și confortabile nopți de vară.

Recomandări pentru cea mai bună umbrelă de grădină

Voi recomanda 5 modele de umbrele de grădină care sunt potrivite pentru toate bugetele, au diverse mărimi și forme.

Umbrelă de grădină impermeabilă și cu protecție UV

cea mai buna umbrela de gradina

Umbrela aceasta este potrivită dacă vrei să acoperi o zonă mai extinsă, are un cadru metalic, baza NU este inclusă, iar ea se deschide cu ajutorul unei manipele. Este impermeabilă ceea ce o face rezistentă la apă și oferă protecție împotriva razelor ultra violete.

Aspectul modern o face perfectă pentru grădina sau terasa ta, iar dimensiunile acesteia sunt 460L x 270L x 240H cm. Raportul preț-calitate este unul foarte bun, este un preț ceva mai ridicat față de umbrelele de 150 de lei pe care suntem obișnuiți să le vedem în supermarketuri, însă o astfel de umbrelă este foarte important să fie rezistentă și mai ales să nu poată să fie dată peste cap.

Umbrelă de grădină gri

umbrelă de grădină

Incă un model care își merită titlul de “cea mai bună umbrelă de grădină” datorită calității, aspectului, rezistenței și a protecției de 30+ pentru razele UV ceea ce înseamnă că le respinge în proporție de aproximativ 97%.

Forma acesteia îi oferă un mare avantaj, dar și scheletul foarte rezistenț din aluminiu + oțel, iar ca și dimensiuni are 150×250 cm( Lxl).

Umbrelă de grădină suspendată

umbrelă de grădină suspendată

Acest gen de umbrelă este potrivită pentru grădină, terasă, dar și pentru un balcon spațios, umbrela este detașabilă, oferă protecție împotriva ploii fiind impermeabilă și împotriva razelor UV.

Structura este metalică, iar montarea îți va lua probabil câteva minute. Umbrela se deschide și se închide cu ajutorul unei manivele.

Umbrelă de grădină suspendată neagră

umbrela de gradina neagra

Cel mai bun preț este al acestei umbrele suspendate care poate fi folosită în grădină, terasă sau balcon, dar poate fi perfectă și pentru decorarea unei pensiuni sau a unui bar, la acest preț oferă orice ai nevoie, protecție, aspect plăcut, dar și rezistență, având un schelet din oțel.

Înclinația umbrelei se poate seta manual.

Umbrelă de grădină cu lumini solare

umbrela de gradina cu lumini solare

Un model mai deosebit ce poate avea cu siguranță titlul de cea mai bună umbrelă de grădină deoarece beneficiază și de 4 lumini solare pe fiecare stâlp, în total 24 lumini solare care folosesc baterii 1 x AA NI-MH 1200MAH.

Acestea ajută în cazul în care vrei să stai până mai târziu afară și nu ai o sursă de lumină auxiliară, astfel că poți vedea să duci berea direct la gură, nu pe lângă, atunci când e cald afară 😀 .

Sunt foarte sigur că fiecare avem gusturi diferite și că modelele de mai sus poate nu sunt pe gustul tău sau nu se încadrează în bugetul tău, de aceea îți voi enumera câteva magazine de unde poți cumpăra cea mai bună umbrelă de gradină la cele mai bune prețuri, tot ce trebuie să faci e să dai click pe magazinul preferat și vei găsi o listă cu toate umbrelele de grădină disponibile.


Cum să alegi cea mai bună umbrelă de grădină

Există câteva criterii după care ar trebui să te ghidezi astfel încât să faci cea mai bună alegere pentru cea mai bună umbrelă de grădina, terasă sau balcon.

Dimensiunea și forma umbrelei

Gândește-te unde vei amplasa umbrela și de câtă umbră ai nevoie, astfel încât în funcție de aceste aspecte vei face o alegere privind dimensiunea.

Ca și formă, există umbrele dreptunghiulare, pătrate sau rotunde, dacă vrei să faci umbră la o măsuță de cafea din grădină, e suficientă o umbrelă mică, rotundă, dar dacă afară o masă lungă, o idee bună e să alegi o umbrelă de grădină dreptunghiulară.

De altfel, dacă ai vrea să amplasezi umbrela pe un balcon, alege o formă și o dimensiune potrivită.

Protecția UV și impermeabilitate

UPF 15–24Bună93.3–95.9 %
UPF 25–39Foarte bună96.0–97.4 %
UPF 40–50+Excelentă97.5–98+ %
Tabel grade protecție UV

Ușurința utilizării

O umbrelă de grădină ar trebui să fie ușor de asamblat, de utilizat și de strâns. Este recomandat să o strângeți atunci când nu este folosită pentru a i se prelungi viața.

Recomandări suporturi pentru umbrelă

Majoritatea umbrelelor nu vin cu suporți de umbrelă, așa că îți voi recomanda câteva modele de suporturi la cele mai bune prețuri.

Cea mai buna umbrela de gradina - Alegeri inspirate 2022
suport umbrelă de grădină

Aici se încheie articolul intitulat “cea mai bună umbrelă de grădină”. Sper că ți-a plăcut toate recomandările și toate sfaturile mele, de asemenea articole de mare interes pe care ți le recomand sunt următoarele:

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top