cel mai bun mobilier de gradina

Cel mai bun mobilier de gradina

Atunci când ai de gând să-ți amenajezi grădina, cu siguranță este nevoie să te gândeșți la cel mai bun mobilier de grădină. Aici sunt multe de discutat, contează foarte mult modelul, prețul, aspectul, numărul de locuri, dar mai ales materialele. De multe ori este mai greu să-ți alegi mobilierul exterior decât cel interior deoarece cel dintăi este supus unor condiții mai dificile cum ar fi razele soarelui, umezeala, ploaia etc.

Având în vedere modelel numeroase de pe piață, m-am gândit să-ți sar în ajutor cu expunerea unor criterii după care poți face cea mai bună alegere.

Daca nu ești interesat de sfaturi,

De ce ai nevoie de cel mai bun mobilier de gradină ?

Vine căldură, dacă stai la casă sau dacă totuși ai un loc la țară unde să te recreezi, un astfel de mobilier este foarte benefic. Pe lângă munca pe care o depunem pe lângă gospodărie, atunci când ne odihnim sau ne așezăm la masă trebuie să avem parte de un minim de confort. Având în vedere vremea frumoasă primăvara sau vara, ba chiar uneori și toamna, deseori vei lua masa afară, atât micul dejul, prânzul, cât și cina având în vedere că vara este lumină până tărziu.

Un astfel de mobilier de gradină pe lângă faptul că este foarte comod, este și o modalitate de decorare a grădinii sau terasei tale având un aspect foarte deosebit care iese în evidență.

Cum alegi cel mai bun mobilier de gradina ?

Iți voi prezenta câteva caracteristici după care e bine să te orientezi atunci când alegi mobilierul de grădină.

cel mai bun mobilier de gradina

Set sau piese separate

Ai în vedere ori un set întreg de scaune, ori un set întreg de scaune + masă sau le cumperi pe toate separat. În opinia mea, ca și preț, cât și ca compatibilitate cromatică între elemente. De multe ori, la un asemenea set, reducerea este destul de considerabilă față de cazul în care ai cumpăra fiecare componentă separat.

Caracteristici de luat în vedere

Există câteva caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a cumpăra un mobilier de gradină. Acesteau au rolul de a te face să știi ce cauți și ce alegi în funcție de locul unde va fi amplasat, în funcție de spațiul dedicat.

Confortul

Confortul este unul dintre caracteristicile cele mai importante ale unui mobilier de gradină, vara mai ales petrecem ore în șir stând la masă să ne odihnim, să mâncam și să stam cu familia, nu trebuie să ne doară spatele, picioarele sau brațele din cauza că materialul este prea tare sau construcția scaunului ne produce dureri.

Funcționalitatea

În funcție de ce spațiu ai, ar trebui să-ți alegi niște scaune care se pliază, care sunt ușoare și se pot depozita undeva sigur sau niște scaune care pot intra sub masă pentru a face economie de spațiu.

scaune de gradina

Îngrijirea

În funcție de material și de construcție, anumite scaune și mese de gradină sunt mai sensibile, se curăță mai greu sau mai ușor, se pătează etc. În cazul în care nu prea dorești să stai să cureți la scaune toată ziua, ai în vedere materialul scaunelor.

Materialul

Materialul este un alt aspect important pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când vrei să cumperi cel mai bun mobilier de gradină. Anumite materiale sunt mai sensibile la umiditate sau razele solare, altele sunt foarte rezistente.

Mobilier de gradină din plastic

mobilier din plastic gradina

Mobilierul de gradină din plastic este o variantă de luat în calcul în care pui accentul pe prețul mai mic, dar și rezistență. În funcție de modele, unele pot fi prea ușoare și la un vânt puternic pot fi luate și sparte, însă se pot depozita foarte ușor unul într-altul sau undeva la adăpost. Majoritatea mobilierului din plastic este din polipropilena cu protecție UV. Acesta este un timp de plastic foarte rezistent, foarte ușor de curățat și care nu se decolorează în timp.

Mobilier de gradină din lemn (masiv sau artificial)

mobilier gradina din lemn

Există mai multe tipuri de lemn, atât lemn artificial, cât și lemn masiv. Cel din urma va fi mai scump și va tinde spre un aspect rustic. Pentru rezistenta în timp este recomandat ca lemnul masiv să fie dat cu ulei, însă cel artificial este special tratat și nu necesită nici un fel de îngrijire, fiind foarte rezistent.

Mobilier de gradină din aluminiu

mobilier gradina din aluminiu

Mobilierul din aluminiu este foarte rezistent, poate fi ținut afară indiferent de condiții și anotimp. Se curăță foarte ușor și are un strat protector care previne zgârierea și pătarea. Că și preț vei găsi seturi la prețuri foarte bune.

Mobilier de gradină din ratan

mobilier gradina din ratan

Ratanul este materialul cel mai popular în rândul mobilierului de gradină sau terasă. Este rezistent, se curăță ușor, este foarte aspectuos și foarte comod. Majoritatea seturilor conțin sau nu perne care aduc un plus de confort. Acestea trebuie puse la adăpost, însă mobilierul nu. Vei găsi modele la toate prețurile posibile, toate modelele și toate culorile.

Mobilier de gradină din fier forjat

mobilier gradina din fiert forjat

Recomandări cel mai bun mobilier de gradină

După ce ai citit sfaturile de mai sus, am considerat că e important să-ți ofer și câteva variante foarte bune pentru mobilierul tău de grădină.

Set mobilier masa, 2 scaune si canapea

set mobilier

Set pentru 4 persoane foarmat dintr-o canapea cu 2 locuri, doua scaune și o măsuță pentru cafea sau băuturi. Este un set perfect pentru terasă sau grădină, are un aspect foarte original, care vă scoate în evidență toată grădina ta. Setul este disponibil în 3 culori: verde, portocaliu și bej.

Materialul din care sunt confecționate produsele este plastic care este inspirat din ratanul natural și împletit natural fiind durabil și rezistent la intemperii.

Set mobilier de gradina 5 piese lemn de pin impregnat

mobilier gradina din lemn

Setul rustic din pin verde format din 4 scaune și o masă va schimba toată perspectiva gradinei tale prin aspectul deosebit și prin finisajul perfect. Acest set este foarte robust și rezistent la putrezire.

Set gradina lemn lacuit

set gradina lemn lacuit

Scheletul setului este din metal, foarte rezistent, care nu ruginește, iar blaturile sunt din lemn masiv, molid, lăcuit astfel încât să fie rezistent la ploaie și intemperii. Setul conține 1 masă și 2 bănci foarte aspectuoase, cu un finisaj excelent care va reuși cu ușurință să ofere o altă imagine grădinii tale.

Set mobilier de gradina masa, scaune si taburet

set mobilier gradina taburete

Acest set de mobilier de grădină este compus din 5 piese: masa, 2 scaune și 2 tabureti. Este ideal atât pentru grădină, cât și pentru balcon, terasă sau verandă. Este realizat din ratan, este durabil și rezistent la intemperii. Blatul mesei este format din sticlă securizată rezistentă la impact și ușor de curățat. Pernele incluse în acest set sunt pentru șezut și spătar, realizate din poliester impermeabil cu husă detașabilă pentru a putea fi spălate.

Set mobilier gradina natur

set mobilier gradina natur

Set potrivit pentru amenajrea gradinii sau terasei in exterior. Are un aspect modern si este format din 4 scaune si o masuta cu blat de sticla. Produsele vin asamblate astfel incat sa ajunga la dumnevoastra in cea mai buna stare.

Aici se încheie articolul intitulat “cel mai bun mobilier de gradină”. Sper că mi-am atins scopul de a te ajuta să faci cea mai bună alegere pentru tine și grădina ta. De asemenea iți mai recomand și articolul “cele mai bune scaune pentru terasa”.

Alte modele de seturi mobilier de grădină vei găsi pe:

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top