cele mai bune scaune pentru terasa

Cele mai bune scaune pentru terasă

Cu siguranță toți avem în fața casei, în gradina sau pe balcon un mic spatiu pe care îl putem amenaja și transforma într-o mini terasă sau chiar o terasă în adevăratul sens al cuvântului. Pentru asta vă voi recomanda în acest articol cele mai bune scaune pentru terasă alături de caracteristicile, avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Cum alegem cele mai bune scaune pentru terasă


În principiu, cel mai bun scaun pentru terasa ta trebuie să îndeplinească anumite caracteristici și condiții, cele mai importante fiind rezistența la soare și la ploaie. E mult mai comod să le păstrezi în gradină sau pe terasă indiferent de vreme, eventual să le pui undeva la umbra unui pom decât să le strângi de fiecare dată când începe ploaia.

scaune terasa

Materialul


Întâlnim diferite materiale din care sunt fabricatele scaunele pentru terasă: lemn, metal, plastic. Fiecare are avantajele și dezavantajele lui.

Lemn


Scaunele pentru terasă, gradină sau balcon din lemn sunt deosebite sub diferite modele, de la modern la rustic însă dezavantajul lor este rezistența în timp. În funcție de tratamentele aplicate lemnului acesta poate rezista mai mult sau mai puțin. De obicei acestea sunt sensibile la razele soarelui, dar și la umiditate indiferent de câte tratamente dispune lemnul respectiv. Dacă alegeți un model din lemn aveți în vedere să-l depozitați într-un loc ferit de umiditate ( pe gazon sau în locuri unde se strânge apa), dar și ferit de bătaia ploii.

Plastic


Scaunele din plastic au avantajul că sunt ușoare, dar și ieftine. Dacă mai sus am zis de lemn că este sensibil la soare, plasticul este mult mai sensibil. Dacă este în bătaia soarelui puternic și te așezi pe el acesta se poate deforma sau chiar rupe. Soarele face că plasticul să îmbătrânească și îi scurtează ciclul de viață enorm de mult. Există variante de materiale derivate din plastic care rezista mult mai bine față de plasticul în sine.

scaun plastic terasa

Metal


Un scaun cu picioare de metal și șezut din fibre sau plastic rezistent mi se pare cel mai potrivit pentru terasa ta însă și acesta are nevoie de anumite tratamente ( grund și vopsea) pentru a rezista în timp. În funcție de cum îl protejezi și păstrezi acesta te va tine mult și bine până când vor apărea primele puncte de rugină. La fel ca la plastic se poate găsi sub diferite forme: otel, aluminiu, fier.

Modelul


De obicei modelul se alege în funcție de confortul pe care ți-l dorești, există modele fără spătar și mâner numite tabureti care nu oferă cine știe ce confort însă sunt ușor de depozitat și folosit, dar si mult mai ieftine, modele cu spătar și mânere foarte comode sau modele gen balansoar, sunt acelea în genul scaunului bunicii pe care te poți legăna. În funcție de confortul pe care îl oferă, prețul va crește proporțional.

Depozitarea


Indiferent de model și de rezistență, iarna toate ar trebui depozitate undeva. Cele mai bune în acest caz sunt scaunele pliabile care se strâng și ocupă foarte puțîn loc, dacă nu au această funcție măcar să se poată depozita unul peste altul.

depozitare scaune

La bucată sau la set


De obicei astfel de scaune se găsesc atât la bucată, cât și la set. Avantajele setului de scaune pentru terasă, balcon sau gradină este prețul care va fi ceva mai mic decât daca ai cumpăra separat. De exemplu o bucată poate costa 100 de lei, dar un set de 4 scaune același model poate costa 350 lei.

Recomandările noastre


Iți vom recomanda 5 modele de scaune pe care le poți adapta la condițiile tale în același timp prezendandu-ți avantajele, dezavantajele, dar și magazinul de unde le poți comanda pentru a-ți ușura munca și căutarea.

Scaun de grădină, 2 buc., negru, poliratan


Scaun de grădină, 2 buc., negru, poliratan

Acest set format din 2 scaune pentru gradină sau terasă sunt unele dintre cele mai moderne modele pe care le cunoaștem, cu un cadru rezistent din oțel, fabricate din poliratan care este rezistent la apă, dar și cu o pernă inclusă acestea vor fi principalul punct de atracție al terasei tale. Se curăță foarte ușor, cu o lavetă umedă și nu necesită întreținere specială.

Dimensiuni scaun: 52 x 56 x 88 cm (l x ad. x î)

Vezi prețul

 

Scaun gradina/terasa/balcon Kring Bruxelles, metal


scaun de gradina si balcon

Scaunul perfect atât pentru terasă cât și pentru grădină sau balcon. Are toate avantajele posibile: rezistent la apă, rezistent la soare, ieftin și cu cadru din metal. Modelul respectiv are peste 600 de recenzii care îl laudă și este varianta potrivită pentru orice terasă sau gradină. Eventual se pot cumpăra perne separat pentru a fi și mai comod deși este conceput special să se evite durerile de spate, dar și de șezut.

Vezi prețul

Pe același link puteți alege și set de 2, 4 sau 6 scaune avantaj fiind prețul total per scaun mai mic.

 

Scaun din ratan sintetic


scaun din ratan sintetic

Scaunele din ratan sintetic sunt potrivite atât pentru interior cât și exterior. Sunt cunoscute pentru rezistență în timp, dar și prin rezistență la orice condiție meteo. Curățarea acestora se face cu un burete cu apă caldă, iar dacă este foarte murdar se poate folosi și săpun. Dacă nu sunt folosite un timp îndelungat se recomandă să fie acoperite cu o husă sau folie de protecție.

Vezi prețul

 

Scaun de terasă stivuibil Alaksm


scaun pentru gradina si terasa

Un scaun de terasă sau grădină foarte modern, comod și rezistent. La fel ca și celelalte modele nu este afectat de ploaie sau de soare, are un cadru din otel și este piesa ce ar scoate în evidență terasa ta.

Vezi prețul

 

Set 2 scaune pentru terasa din lemn, pliabile


scaune pentru terasa din lemn

M-am ținut neapărat să iți recomand și ceva din lemn de calitate premium, pliabil pentru a econimisi spațiu. Aceste scaune sunt din lemn de acacia premium rezistent la intemperii. Este foarte rezistent, este finisat cu ulei pentru o rezistenta îndelungată și un aspect deosebit. Pliabilitatea acestora iți oferă șansa să le depozitezi undeva, totuși dacă le ferești de ploaie și de soare vor rezista mult mai bine.

Vezi prețul

 

Aici se încheie articolul intitulat “cele mai bune scaune pentru terasă”. Sper că am reușit să te inspir în luarea celei mai bune decizii pentru terasa ta.De asemenea iți recomandam și articolul “decorațiuni pentru gradină”.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top