cea mai buna foarfeca de vie

Cea mai buna foarfeca de vie si pomi

Cea mai buna foarfeca de vie, pomi sau grădină nu înseamnă neapărat și cea mai scumpă. Există și foarfeci de buget mediu care sunt multe mai bun față de cele scumpe însă unde le găsim ? Ei bine, de asta am scris acest articol. Îmi doresc să-ți vin în ajutor cu 6 modele recomandate pentru o funcționare îndelungată, eficientă și comodă.

Recomandările noastre pentru cea mai bună foarfecă de vie, foarfecă de pomi sau foarfecă de grădină


Așa cum v-am obișnuit în fiecare articol vom face și niste recomandări bazate pe popularitate, preț, avantaje și recenziile cumpărătorilor alături și de site-ul de unde puteți achiziționa produsul respectiv.

1.Okatsune 103


Okatsune 103

Foarfeca profesională japoneză Okatsune 103 este una dintre variantele recomandate de agricultori datorită calității japoneze pe care atât componentele cât și calitatea tăierii. Modelul 103 este cel mai vândut model fiind compatibil cu mâini de mărime medie. Se încadrează perfect în tema articolului pentru “cea mai bună foarfecă de vie, pomi, gradina”.
Lungime: 20,2 cm
Greutate: 228 g
Lungime lama: 55 mm

Funcțiile de care beneficiază această foarfeca:

 • Mâner anti-alunecare
 • Mecanism de blocare
 • Blocare rapidă
 • Contracutit curbat pentru tăierea lemnului verde
 • Ergonomică
 • Bypass
 • Lame curbate
  Reușește să taie ramuri cu diametrul de până la 25 mm.
  Un avantaj mare este că arcul de tensionare se poate comanda separat ca piesă de schimb.Lamele sunt confecționate din oțel forjat de înaltă calitate care își păstrează calitatea și după utilizări intense.
  Recomandare: Așa cum v-am sfătuit și mai sus, după fiecare utilizare ar trebui ca lamele să fie unse pentru a evita ruginirea în timp cât și afectarea calității tăierii.

2.Gardena Comfort


foarfeca de vie gardena

Acest tip de foarfecă este cu nicovală, se mulează pe orice mână și se poate folosi atât cu mâna dreaptă, cât și cu mâna stangă. Mânerele sunt din aluminiu ce prezintă sistem anti alunecare, dar și formă ergonomică pentru confortul tău. Lamele sunt din inox, deci nu mai este nevoie să fie unsă după fiecare utilizare pentru a nu rugini. Pe lângă vița de vie, aceasta poate fi folosită și la gard viu sau crengi.
Pe lângă toate aceste funcții, are și un sistem de blocare eficient pentru o depozitare în siguranță, cât și un șnur pentru a o lega de mână.

3. FOARFECA ELECTRICA DE GRADINA, FOARFECA CU ACUMULATOR 20V 2AH

cea mai buna foarfeca de vie

O foarfecă electrică cu acumulator, de grădină care se poate folosi la taiatul viței, a pomilor. Are o greutate redus astfel încât să nu vă obosească mâna, un mâner ergonomic. Cu această foarfecă vă veți face treaba cu mai multă ușurință și mai multă plăcere.

4. Foarfeca Electrica cu 2 Acumulatori, pentru Gradina

Foarfeca Electrica cu 2 Acumulatori, pentru Gradina,

Vă recomandăm încă un model de foarfecă electrică pentru grădină cu 2 acumulatori. Lama este confecționată din oțel carbon. Foarfeca are un design ergonomic, o încărcare are o autonomie de 6-7 ore, iar încărcarea unui acumulator durează maxim 2 ore.

Cum alegem cea mai buna foarfeca de vie


Când vrem să alegem orice produs ne interesează în primul rând detaliile și caracteristicile care trebuie urmărite pentru a face o comparație. În primul rand o foarfeca de vie trebuie să fie comodă, ușor de folosit, ușoară, cu lame de calitate, iar tăietura să fie fermă și precisă. În momentul în care iți dorești să alegi cea mai bună foarfecă de vie, ai în vedere următoarele aspecte:

Tipul


Există 2 tipuri de foarfeci de tăiat vie:

foarfeca bypass si nicovala

cu bypass: sunt acele foarfeci care au 2 lame ce se glisează una peste cealaltă, reușind să taie precis și ferm, aproape de rădăcină sau de tulpină. Sunt recomandate să fie folosite pentru lăstarii verzi pentru o tăietură perfectă fără să afecteze creșterea și dezvoltarea lăstarului, fără să-i exfolieze sau degradeze coaja.

cu nicovală: acest tip de foarfecă taie lemnul mai gros sau lăstarii uscați. Este folosită în perioada în care vița de vie nu este în creștere. Practic în acest caz lama de taiere se sprijină în contralama și reușește să taie cu ușurință uscaturile și lemnul puțin mai gros.

Utilizare


foarfeca dedicată: este acea foarfeca fabricată doar pentru a îndeplini excelent o singură sarcină, în cazul nostru, foarfeca de tăiat via este o foarfecă dedicată ce a fost proiectată să facă față cu brio acestei sarcini. În cazul în care folosești foarfeca dedicată și la alte sarcini s-ar putea să se deterioreze și să nu mai fie atât de eficientă pentru scopul ei principal de folosire.

foarfeca universală: este acel tip de foarfecă ce are domeniul de utilizare mai larg făcând față și putând fi folosită și în tăierea crengilor, arbuștilor etc.

taiat vita

Modelul


manuală: care se folosește utilizând forța proprie a omului. Sunt folosite pentru că dau randament, dar și pentru că sunt mai ieftine. Sunt mai dificil de utilizat atunci când vrei să tai un lemn mai gros și mai tare.

electrică: au un acumulator care se încarcă complet în aproximativ 5-6 ore. Acționezi un buton, iar lamele foarfecii acționează automat fără să fie nevoie de forța proprie. Sunt foarte comode, însă ceva mai scumpe.

Materialul lamei


Deseori lama unei foarfeci de tăiat via sau orice altceva este din otel. Mulți nu stiu, dar după fiecare utilizare această trebuie unsă pentru a nu rugini, acest procedeu este neapărat necesar după fiecare utilizare. Dacă ruginește aceasta nu va mai da randament maxim și va avea și un aspect neplăcut. Există însă și lama din inox care nu necesită astfel de îngrijire, dar acestea se găsesc mai greu și sunt mai scumpe.

Alte caracteristici


greutatea: Greutatea este importantă pentru că o foarfecă grea iți obosește măna și va trebuie să iei pauze dese pentru a te odihni. Greutatea este formată din materialul mânerului, dar și al lamei. Ai grijă să alegi o foarfecă mai ușoară de 300 g.

mânerul: trebuie aibă o formă ergonomică, nu-ți alunece foarfeca din mână și mai ales se utilizeze foarte comod. Anumite foarfeci de vie au pe unul din mânere forma degetelor pentru a se ține cât mai fixă foarfeca în mână, dar și un strat antialunecare format deseori dintr-un material de cauciuc.

Alte funcții: unele foarfeci de vie au diferite sisteme de blocare, dar și diferite forme ale lamelor și mânerelor astfel încât să creeze o experiență unică.

Întrebări frecvente


intrebari frecvente

Indiferent dacă te-au ajutat sau nu recomandările mele legate de “cea mai bună foarfecă de vie”, am vrut să facem o secțiune și de întrebări frecvente din acest domeniu pentru a rămâne totuși cu informații utile după parcurgerea acestui articol.

Când se taie vița de vie?

Vița de vie se taie în perioada de inactivitate a acesteia. Perioada în care vița de vie se poate tăia fără probleme este de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii. În funcție de zonă, recomandat este să fie tăiată la începutul primăverii pentru a trece peste gerul iernii și temperaturile mici care ar putea afecta rodul.

La ce ajută tăiatul viței de vie?

Dacă lași via netăiată aceasta va crește în lungime, va avea mai multe frunze și lăstari decât struguri. Tăierea vitei de vie este recomandată pentru a spori rodul, pentru a întări și îngroșa butucul și a-l face mai rezistent în lupta cu bolile specifice.

Care sunt tipurile de tăieri a viței de vie?

Tăierile de rodire: este cea mai importantă tăiere a viței de vie, se face în perioada de inactivitate mai precis în perioada de repaus vegetativ, înainte de înmugurire.
Tăierile de formare a viței: Se fac în primii ani de la plantarea viței de vie pentru a da o anumită formă acesteia.
Tăierile de regenerare sunt de 2 tipuri:
– atunci când vița de vie este imbratranita și este tăiată pentru a încerca să fie redată producția
– atunci când vița de vie a trecut prin intemperii cum ar fi îngheț, secetă sau grindină.


Aici se încheie articolul intitulat “cea mai bună foarfecă de vie”. Sper că te-am ajutat măcar cu un sfert din cât mi-am propus și informațiile din acest articol te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top