cel mai bun coltar

Cel mai bun coltar pentru living

Cel mai bun colțar pentru living este acel colțar ce iți maximizează spațiul din cameră, care este compatibil cu cromatica camerei, este comod și mai ales practic. Alegerea unui colțar poate necesită mult timp de căutare și de investigații, în primul rând trebuie să te raportezi la spațiul pe care îl ai, abia apoi te gândești la ce forma de colțar ți se potrivește, daca îl vrei fix sau extensibil, ce material vrei să aibă și mai ales ce sistem de rabatare în caz că alegi un colțar extensibil.

Cum alegi cel mai bun coltar pentru living ?

Există anumite criterii după care poți considera un colțar ca fiind cel mai bun pentru livingul tău. Atât forma care iți va ocupa într-un mod complet spațiul destinat colțarului, culoarea care trebuie să aibă o compatibilitate cu anumite elemente din living, dar și materialul din care este confecționată tapițeria. Toate aceste criterii vor fi detaliate mai jos astfel încât să-ți dai seama ce ți se potrivește mai bine, iar mai jos vei găsi recomandări pentru „cel mai bun colțar pentru living

Forma coltarului

În funcție de preferințe, dar mai ales de spațiul de care dispui există mai multe modele de colțare: în formă de L, în formă de U, circulare sau modulare. Mai jos sunt prezentate fiecare.

În formă de L

coltar in forma de L

Colțarele în forma de L sunt cele mai potrivite pentru livinguri mici și medii pentru că au dimensiuni potrivite în funcție de capacitate. Poți alege un model reversibil în care partea mai lungă a colțarului se poate muta. Având în vedere că sunt potrivite pentru livinguri mici și medii, ar trebui să alegi unul cu lada de depozitare, eventual și sertare pentru a face economie de spațiu în dulap.

În formă de U

coltar forma U

Aceste modele de colțare au deseori ambele laturi laterale egale, dar se găsesc și modele cu o latură a colțarului mai mare și una mai mica. De obicei acesteau sunt folosite pentru livinguri mari și spațioase fiind potrivite pentru familii foarte mari sau care pur și simplu doresc mult spațiu de relaxare.

Coltare circulare

coltar circular

Ocupă mult spațiu și sunt destinate familiilor numeroase, de obicei acesta se pune în mijlocul livingului. Aduce un plus de aspect, dar ai nevoie de ceva spațiu necesar astfel încât să nu încurce deplasarea prin living sau să pară un living foarte aglomerat.

Coltare modulare

coltar modular

Colțarul modular este acel tip de colțar cu anumite elemente independente care se pot muta după bunul plac astfel să îl transformi într-o canapea, sau colțar sub forma de L sau U. Sunt potrivite pentru orice living pentru că se găsesc sub mai multe mărimi. Au avantajul că iți permite să-ți creezi forma pe placul tău. Deseori aceste modele sunt mai scumpe decât celelalte tipuri.

Dimensiuni

Câteodată nu e suficient să măsori spațiul disponibil din casa ta. În cazul în care livingul tău este mic sau mediu, ar trebui să găseșți o modalitate de a ocupa de exemplu cu niște cartoane spațiul unde ar veni colțarul astfel să-ți formezi o imagine generală despre cum ar arăta livingul tău cu acel spațiu ocupat.

Deseori în magazine, sau chiar pe net ai impresia că acel mobilier este foarte mic pentru că în magazine spațiile sunt foarte mari, iar ochiul uman percepe acel colțar că fiind foarte mic. Greșeala asta am făcut-o și eu cu un dulap pentru dormitor. Am măsurat, părea totul ok, când a sosit și l-am montat a aglomerat tot dormitorul, chiar dacă s-a încadrat în spațiul măsurat.

Un alt lucru de avut în vedere este dimensiunea familiei, dacă sunteți o familie de 2 membri, aveți nevoie de un colțar mai micuț, eventual un colțar fix. Abia de la 4-5 persoane în sus ar trebui să vă gândiți la niște colțare extensibile și ceva mai mari.

Culoarea

Culoarea este foarte importantă. Mereu am considerat că o camera trebuie neapărat să aibă parte și de culoare, nu să fie plină de culori neutre: alb, negru, gri. Deseori starea noastră poate fi influențată și de aceste culori. Imaginează-ți să vii supărat acasă și să mai petreci timpul și într-un living total monoton, fără pic de culoarea.

coltar gri

Recomandarea mea este următoarea: dacă ai deja multe culori în living, cu siguranță nu vei avea nevoie de încă ceva colorat așa că încearcă să alegi un colțar alb, gri, crem sau orice culoare de genul care să nu facă din livingul tău un întreg curcubeu.

coltar turcoaz

În cazul în care livingul tău este lipsit de culoare și de viață, alege culori deschise și îndrăznețe: roșu, albastru, turcoaz, verde. Ai grijă ca acesta să fie asortat totuși cu ceva din cameră, eventual draperii sau covor.

Materialele

Trebuie să te gândești inițial dacă vei folosi acel colțar doar pentru relaxare sau și pentru dormit.
Dacă e doar pentru relaxare nu ar trebui să ai în vedere decât aspectul și culorile, însă dacă îl vei folosi zilnic cu siguranță nu ai nevoie de ceva sensibil și prost.

Pielea este impecabilă, arată foarte bine și se încadrează foarte bine în orice living, dar este foarte pretențioasă. Se curăță ușor însă se uzează repede în timp dacă vei folosi colțarul foarte des. De pe aceasta alunecă foarte ușor lenjeria, vara este rece, iarna este rece, te face să transpiri și nu este deloc comodă.

Tapițeria textilă este cea mai potrivită: stofa, poliester etc. În cazul petelor aceasta se șterge mai greu decât pielea, însă este foarte confortabilă. Aceasta poate fi acoperită eventual cu o husă dedicată.

Materialul mânerelor este foarte important, evitați pielea ecologica sau vinilinul. Dacă ai tentinta să dormi cu perna pe mânere, acestea se vor decoji dacă materialul nu este de calitate. Alegeți ori mânere textile, metalice, din lemn sau din piele naturală.

Materialul cadrului colțarului trebuie să fie ceva rezistent. Un cadru din PAL va fi mult mai puțin rezistent decât unul din lemn masiv

Funcții

Un alt aspect de avut în vedere sunt funcțiile colțarului. În cazul în care alegi un colțar extensibil ai în vedere că sistemul de deschidere să fie cât mai simplu și ușor de executat de orice persoană. Acest sistem trebuie ales și în funcție de spațiu disponibil în camera respectiva.

Spațiile de depozitare ar trebui să fie existente dacă dorești o mai bună organizare. Fiecare colțar ar trebui să aibă o ladă de depozitare unde să pui eventual perne, cearșaf, pilotă etc sau niște sertare spațioase.

coltar cu lada depozitare

Salteaua trebuie să fie comodă, nu trebuie să fie tare, dar nici prea moale. Uneori saltelele de proastă calitate prezente pe colțare se lasă în timp, formând o gaură în locul unde dormi de obicei. Alege un colțar cu o saltea confortabilă și ergonomică pentru o mai bună susținere a corpului.

De ce colțar și nu altceva ?

În cazul în care nu ai avut niciodată un colțar nu vei știi niciodată cât de benefic este pentru un living. Majoritatea care au avut atât canapea, cât și colțar în living nu s-ar mai întoarce la canapea niciodată. De ce ? Pentru că nu ai nici un motiv să o faci. Colțarul poate fi canapea, însă canapeau nu poate fi niciodată colțar.

  • coltarul salveaza spatiu – Înainte de aceasta remarca, vă asigur că nu am băut nimic. Pentru unii poate părea amuzant și ireal cum un colțar poate salva spatiu. Când alegi o canapea, probabil cel puțin un colț al peretelui este gol, deci acel spatiu este irosit. În cazul în care ai fi ales un colțar în forma de U sau L, acel spațiu ar fi fost utilizat. Există și colțare de dimensiuni medii și mici, nu doar modele voluminoase.
  • pune in valoare livingul – Canapele toată lumea vede, dar colțarele reușesc să iasă mult mai bine în evidență. Asta în funcție și de cum este ales, cea mai bună modalitate de a ieși în evidență este să se combine perfect cu restul camerei și să aibă o culoare deosebită.
  • faciliteaza socializarea – Stând mai multe persoane într-un loc, în cazul nostru pe colțar, automat apare și nevoia și dorința de socializare spre deosebire de cazul în care ai o canapea și 2 fotolii îndepărtate prin living.

Atenție, așa cum un colțar poate ieși în evidență în sensul bun, poate deveni ușor și ceva incomod, care ocupă mult spațiu în cazul în care livingul tău este mult prea mic. În acest caz, o canapea este perfectă.

Recomandări cel mai bun colțar pentru living

Pe lângă sfaturile de mai sus, recomandările pentru cel mai bun colțar pentru living sunt o parte importanta din acest articol. O să vă arăt câteva modele care în opinia mea merită atenție din partea voastră. Modelele sunt alese in functie de pret, calitate si de recenziile oamenilor.

Coltar extensibil dreapta

coltar extensibil dreapta

Acest colțar extensibil are o structură rezistentă din lemn + pal, o tapițerie din poliester care se va curăța foarte ușor si este foarte rezistenta, iar culoarea o avantajează pentru că petele se văd mai greu, iar umplutura șezutului și a spătarului este din spumă, deci foarte comodă.

Dimensiunile acestui colțar sunt de lungime 280 cm, lățime 206 cm și înălțime 85 cm, iar suprafață de dormit are 150×190. Greutatea maximă suportată este de 600 kg.

coltar extensibil gri

Este un model foarte modern, foarte practic, iar atunci când este extensibil, așa cum se vede și în poza, se creează un fel de măsuță pentru a servi foarte frumos cafeluța sau mic dejunul la pat sau chiar să-ți pui telefonul noaptea după ce adormi.

Coltar extensibil dreapta Rio Khrish Grey

coltar extensibil gri

Spre deosebire de modelul anterior, acesta are și spatiu de depozitare + acele tetiere pentru gât, foarte practice și comode, structura este din oțel și lemn masiv de plol, pernele sunt incluse. Greutatea maximă suportată este de 400 kg, iar dimensiunile sunt: lungime 297 cm, lățime 206 cm și înălțime 79 cm.

Coltar extensibil multifunctional

Cel mai bun coltar pentru living

Una dintre culorile momentului prezentă pe acest colțar extensibil. Structura colțarului este din lemn masiv și pal, are ladă de depozitare, tetiere reglabile, saltea cu arcuri sinusoidale și spumă și picioare metalice.

Acesta poate fi comandat atât cu coltul pe partea dreaptă sau cu colțul pe partea stangă. Poziția șezlongului colțarului se alege după cum îl vezi în poză. Este un colțar pentru living modern care va ieși foarte ușor în evidență.

Coltar semicircular

coltar semicircular

Dacă ai un living ce iți permite, ai o familie numeroasă sau deseori vin persoane în vizită, acest colțar este perfect. Este foarte modern, are o formă de semicerc, iar materialele folosite în confecționarea acestuia sunt de calitate.

Dimensiunile sunt: Înălțime: 76 cm, lățime: 448 cm și adâncime: 236 cm. Structura este din lemn de eucalipt și otel, iar tapițeria este textilă.

Coltar fix living