cum sa cureti cuptorul cu microunde

Cum sa cureti cuptorul cu microunde

În acest articol vei afla cum sa cureti cuptorul cu microunde.Dintre nenumăratele unelte de bucătărie care au stârnit bucurie prin comoditate, cuptorul cu microunde se pare ca este cel mai important dintre acestea. Puteți găti aproape orice într-un cuptor cu microunde, ei bine, asta depinzând și de modelul cuptorului cu microunde.

Deși simpla folosire a unui prosop de hârtie umed poate părea o modalitate ușoară de a îndepărta grăsimea uscată în urma încălzirii mâncării, nu este așa. Există de fapt mai multe moduri inovatoare de a curăța un cuptor cu microunde care îl vor lăsa ca nou.

cum se curata cuptorul cu microunde

Cum sa cureti cuptorul cu microunde

Câteva sfaturi care pentru mine au funcționat și nu credeam că o să fie atât de ușor și eficient să cureți cuptorul cu microunde.

Metoda de frecare


Începeți prin a scoate tava de sticlă și inelul de susținere a platoului rotativ. Acestea pot fi spălate manual în chiuvetă cu săpun de vase și un burete sau treceți tava prin mașina de spălat vase.
Oțetul este marele inamic al mizeriei. Având puterea de a eviscera temeinic murdăria și resturile de pe toate obiectele de uz casnic, nu este de mirare că oțetul face minuni pe cuptorul cu microunde.

Folosind o sticlă cu pulverizator, stropiți interiorul cuptorului cu microunde cu oțet sau cu detergentul pentru electrocasnice pe care îl alegeți.
Acum pur și simplu ștergeți interiorul cuptorului cu microunde cu un burete sau cu un prosop de hârtie umed și rezistent. Asigurați-vă că nu uitați de interiorul ușii – acea parte poate deveni deosebit de unsuroasă.

Metoda de curățare cu aburi


Folosind un bol sau un pahar rezistent la cuptorul cu microunde, combinați 2 căni de apă cu 2 linguri de oțet și puneți-l în interiorul cuptorului cu microunde.
Închideți ușa și setați cuptorul cu microunde la putere maximă timp de cinci minute.
După ce a terminat, țineți ușa închisă pentru încă 15 minute – aburul va tăia grăsimea și va face curățarea mult mai ușoară.
Sfat pro: Aceeași metodă funcționează și cu o lămâie. Tăiați o lămâie în jumătate, stoarceți sucul într-un bol cu apă pentru microunde, aruncați cele două jumătăți în apă și puneți-le la putere maximă timp de 10-15 minute.

Combinație de bicarbonat de sodiu și oțet


Combină 4 linguri de bicarbonat de sodiu la un litru de apă.
Odată ce s-a dizolvat complet, înmuiați un burete în amestec și aplicați-l generos pe interiorul cuptorului cu microunde.
Lasă-l să stea câteva minute și apoi șterge-l.

Cel mai bun sfat in legătură cu tema principală a acestui articol și anume “cum sa cureti cuptorul cu microunde” este să încerci să-l cureți după fiecare utilizare astfel încât să nu te chinui după mai multe utilizări și să pierzi atât de mult timp, însă nu doar murdăria ar trebui să te preocupe, ci și bacteriile și infecțiile ce se vor dezvolta în interiorul cuptorului cu microunde.

Aici se încheie articolul despre cum să cureți cuptorul cu microunde. Sper ca sfaturile mele să fie suficiente pentru tine și lasă-mi te rog un feedback în secțiunea de mai jos de comentarii cu rezultatul pe care l-ai avut în cazul în care ai folosit metodele descrise mai sus.

Alte articole relevante pe care le recomand: Cum să cureți corect cuptorul cu microunde?

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top