cel mai bun cuptor cu microunde

Cel mai bun cuptor cu microunde

Cuptoarele cu microunde au avansat atât de mult încât câteodată e o adevărată aventură să înveți ce fac toate butoanele și funcțiile cuptorului tău, însă e important să știm care este cel mai bun cuptor cu microunde pentru că ultimele modele ți-ar ușura semnificativ munca și până la urmă despre asta e vorba când ne cumpărăm ceva, mai mult confort, mai puține griji, mai mult timp petrecut cu familia ta.

Înainte de a trece efectiv la recomandări, o să-ți ofer câteva informații generale despre noile modele de cuptoare cu microunde din 2021 astfel încât tu să pierzi cât mai puțin timp atunci când încerci să-l folosești și să nu te încurci în butoane și funcții, dar mai ales să știi exact ce cauți, ce funcții dorești neapărat și ce firmă.

În cazul în care nu te interesează asta, poți trece direct la recomandări.

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde în 2021

Nu sunt adeptul ideii că cel mai scump înseamnă și cel mai bun, merg pe ideea că cel mai bun înseamnă cel mai potrivit ideilor tale, mereu voi recomanda produse pentru toate buzunarele, produse de care mă interesez înainte de a le recomanda, caut recenzii și păreri ale cumpărătorilor.

cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde

Firma

De firmă nu înseamnă că este cel mai bun, dar deseori marii producători produc cuptoare cu microunde de bună calitate, câțiva dintre aceștia sunt:

 • Samsung
 • Beko
 • Gorenje
 • Electrolux
 • Whirpool
 • Daewoo
 • Heinner

Tipul de cuptor

 • cuptoare cu microunde standard – este cel clasic care se poate amplasa oriunde, neavand destinat un loc special. Avantajul acestui tip de cuptor este prețul care este mai mic față de cel incorporabil. Totuși, trebuie să fii atent ca să existe totuși o compatibilitate între mobilierul de bucătărie și culorile cuptorului.
 • cuptoare cu microunde incorporabile – este modelul care se încadrează în mobilierul de bucătărie, prețul este mai mare fata de cel standard, însă vei economisi spatiu.

Puterea

Puterea de încălzire este foarte importantă, cu siguranță nu-ți dorești să aștepți 10 minute să-ți încălzească o supă. Vei găși cuptoare cu microunde cu putere începând cu 600 W și maxim 1500 W.
Puterea se poate seta prin anumite trepte de putere, consider că un cuptor cu puterea maxima între 800 și 1000 W este suficient pentru majoritatea sarcinilor.

Capacitatea

Este importantă daca știi că prepari pizza de dimensiuni mari la cuptorul cu microunde sau alte produse voluminoase. În general, eu îl folosesc pentru popcorn, pentru a încălzi mâncarea și cam atât, deci nu am nevoie de o capacitate mare.

Funcții

Pe lângă producătorul și materialele folosite la confecționare, funcțiile sunt un alt element important ce influențează prețul unui cuptor cu microunde. În cazul în care cuptorul este destul de jos și ai copii, ar trebui neapărat să aibă funcția de siguranță pentru copii, în cazul în care este amplasat sus, nu e nevoie să optezi pentru un cuptor cu această funcție.

functii cuptore microunde

Alte funcții importante:

 • dezghețare, cu siguranță nu cred că mai există cuptoare cu microunde fără această funcție
 • încălzire rapidă, foarte importantă pentru momentele în care ești pe grabă.
 • preparare diferite produse cum ar fi pizza, popcorn fară a fi nevoie să mai setezi manual puterea și timpul.
 • eliminare mirosuri neplăcute, foarte importantă pentru atunci gătești de exemplu popcorn cu cașcaval pe care îl vă simți cu siguranță și vecinul de la etajul 10, tu locuind la parter.
 • autocuratare murdărie, foarte importantă pentru a nu sta tu să-l cureți după fiecare utiliare
 • grill, rotisor sau preparare cu aburi
 • trepte de viteză, minim 3, unele au chiar și 6, cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Restul funcțiilor precum iluminare interioară, avertizare sonoră ar trebui să aibă fiecare cuptor cu microunde.

Tipul panoului de control

cuptor cu microunde digital

Cel mecanic este cel cu butoane și cu acel buton de care învârti pentru a seta funcția dorită, puterea și timpul, este mai simplu de folosit, iar șansele să se strice sunt mai mici. De asemenea, acestea sunt mai greu de curățat, praful și murdăria ce se adună între butoane cu greu va mai putea fi îndepărtată. Confortul oferit de aceste tipuri de cuptoare este mai mic

Cel cu ecran digital este o tehnologie mai înaintată, dar supusă unor riscuri mai mari. De la o cădere de tensiune, anumite funcții se pot defecta, însă este mult mai confortabil și ușor de folosit, mult mai aspectuos și ușor de curățat.

Concluzia in acest caz este ca te supui unor riscuri in plus daca alegi un produs cu multe functii si senzori, insa confortul va fi mai mare.

Prețul

Prețul este un alt aspect după care vei putea alege cuptorul, fă o analiza, gândește-te ce funcții iți vor fi de ajutor și alege cuptoare cu microunde fără funcții în plus pe care nu le vei folosi niciodată. Fiecare funcție în plus sunt bani în plus adaugați la prețul final, așa că ai grija ce folosești și ce nu, astfel încât prețul total al produsului să fie cât mai mic.

Recomandări cel mai bun cuptor cu microunde

recomandari cel mai bun cuptor cu microunde

Așa cum am zis și mai sus, acest articol va conține și câteva recomandări în funcție de funcții, calitate, firmă și recenziile cumpărătorilor. Alături de fiecare recomandare vei găsi și caracteristicile, avantajele, dezavantajele și magazinul de unde îl poți achiziționa.

Cuptor cu microunde Samsung GE83X

samsung ge83x

Designul acestui cuptor cu microunde este ceva deosebit, este foarte aspectuos și se va integra perfect în bucătăria ta. Este un model standard, deci nu e incorporabil, acesta vine în dotare cu ușa ca fiind o oglinda, este foarte rezistentă și mai mult de atât, nu rămân pete, desi este o oglindă. Afișajul tactil este foarte intuitiv și foarte ușor de utilizat. Interiorul este din email ceramic și este o suprafață igienică și durabilă, acest email ceramic reușind să oprească răspândirea bateriilor fiind chiar de 7 ori mai rezistent la zgârieturi și rugină față de alte interioare ale cuptoarelor cu microunde.

Acest model are sistem triplu de distribuire a microundelor ceea ce face ca toate alimentele, pizza, lapte etc, să fie preparate perfect și delicios de fiecare și mai mult de atât, toate produsele vor fi preparate uniform și bine pătrunse.
Vorbind tot de sisteme, acest cuptor cu microunde beneficiază și de funcția Eco Mode care te ajuta să economistesti mai multă energie în standby cu până la 40%. Această funcție se activează prin simpla apăsare a unui buton.

Caracteristici generale

 • Încălzitor grătar
 • Timp de gătire de 99 minute (maxim)
 • 3 etape (MWO + grătar)
 • Plus 30 de secunde
 • Decongelare rapidă
 • 6 programe de gătire automată
 • 6 nivele de putere
 • Alarmă terminare
 • Ceas
 • Sistem siguranță pentru copii
 • Greutate: 15 kg
 • Putere: 800W
 • Capacitate: 23L
 • Tip panou control: digital

Cuptor cu microunde Samsung MS23K3513AW/OL

cuptor cu microunde samsung

Acest model are toate funcțiile elementare pe care ar trebui să le aibă orice cuptor: modul eco pentru economisire de energie, eliminare mirosuri prin care aerul neplăcut este eliminat astfel încât următorul preparat încălzit sau gătit să aibă gust proaspăt și delicios, interiorul are proprietăți anti zgâriere și se va curăța foarte ușor și rapid, iar funcția de dezghețare permite dezghețarea automată a cărnii, peștelui, legumelor, pâinii și a puiului fără a fi nevoie să setezi tu manual timpul și puterea.

dezghetare automata cuptor cu microunde