cea mai buna statie de calcat 2021

Cea mai buna statie de calcat

Daca rutina ta saptamana include si calcarea numeroaselor haine, draperii, perdele, lenjerii de pat de dimensiuni mari, atunci cu siguranta ai nevoie de cea mai buna statie de calcat.

O statie de calcat este ca un fier de calcat, dar mult mai performant, care are un rezervor separat ce se umple cu apa, iar datorita aburilor cu presiune foarte mare, toate cutele de pe haine si orice material ies in cateva secunde. Totul este mult mai usor de calcat deoarece aburii patrund prin material, din acest motiv nu mai este nevoie sa intorci articolul respectiv si pe partea cealalta.

In acest articol vom recomanda 10 modele pentru cea mai buna statie de calcat atent selectionate in functie de recenziile cumparatorilor, de raportul pret calitate, dar si in functie de cele mai cunoscute si performante marci. Fiecare produs va avea detaliat detaliile tehnice care conteaza, urmand ca dupa aceea sa cititi un ghid pentru a sti cum sa alegeti cele mai bune statii de calcat.

10 recomandari pentru cea mai buna statie de calcat

statie de calcat philips perfect care

Statie de calcat Philips PerfectCare Elite Plus GC9682/80 Cel mai scump model

– 2700 W
– 8 bari presiune maxima
– 1.8 l capacitate rezervor
– 165 g/min debit abur maxim
– 600 g/min debit jet abur maxim
– talpa din titanium
+ multe functii performante
Statie de calcat Philips PerfectCare Elite Plus GC9660/30

Statie de calcat Philips PerfectCare Elite Plus GC9660/30 Reducere

– 2700 W
– 7.5 bari presiune maxima
– 1.8 l capacitate rezervor
– 155 g/min debit abur maxim
– 520 g/min debit jet abur maxim
+ multe functii performante
Cea mai buna statie de calcat

Statie de calcat Philips PerfectCare Expert Plus GC8962/40 REDUCERE

– 2100 W
– 7.5 bari presiune maxima
– 1.8 l capacitate rezervor
– 120 g/min debit abur maxim
-520 g/min debit jet abut maxim
Cea mai buna statie de calcat

Statie de calcat Albatros Royal steam care green Cel mai ieftin model

– 3000 W
– 8 bari presiune maxima
– 1.5 l capacitate rezervor
– 140 g/min debit abur maxim
Cea mai buna statie de calcat

Statie de calcat de inalta presiune Tefal Pro Express Ultimate [+] GV9610E0 BUGET RIDICAT

-2600 W
– 8 bari presiune maxima
– 1.9 l capacitate rezervor
– 180 g/min debit abur maxim
– 650 g/min debit jet abur maxim
Statie de calcat Philips PerfectCare Compact GC7842/40

Statie de calcat Philips PerfectCare Compact GC7842/40 BUGET redus

– 2400 W
– 6.5 bari presiune maxima
– 1.5 l capacitate rezervor
– 120 g/min debit abur maxim
– 400 g/min debit jet abur maxim
Statie de calcat Philips PerfectCare Expert GC9642/60

Statie de calcat Philips PerfectCare Expert GC9642/60 BUGET MEDIU

-2400 W
– 7.2 bari presiune maxima
– 1.8 l capacitate rezervor
– 145 g/min debit abur maxim
– 490 g/min debit jet abur maxim
Cea mai buna statie de calcat

Statie de calcat Tefal SV8055E0 Express Anti-Calc Buget redus

– 2800 W
– 6.5 bari presiune maxima
– 1.8 l capacitate rezervor
– 120 g/min debit abur maxim
– 450 g/min debit jet abur maxim
Statie de calcat Tefal Express Anti-Calc SV8030E0

Statie de calcat Tefal Express Anti-Calc SV8030E0 Buget redus

– 2800 W
– 6.2 bari
– 1.8 l capacitate rezervor
– 120 g/min debit abur maxim
– 410 g/min debit jet abut maxim
Statie de calcat Tefal Express Easy SV6140E0

Statie de calcat Tefal Express Easy SV6140E0 buget redus

– 2200 W
– 6 bari presiune maxima
– 1.7 capacitate rezervor
– 120 g/min debit abur maxim
– 380 g/min debit jet abur maxim

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cauti cea mai buna statie de calcat

Daca vrei un produs de calitate atunci trebuie sa stii ceva despre el si mai ales trebuie sa stii functiile si aspectele care deosebeste o statie de calcat mediocra de una de calitate. Urmareste si citeste urmatoarele detalii si o sa-ti dai seama ca nu e foarte greu e ales cea mai buna statie de calcat pentru casa ta.

Debitul de abur: Un fier de calcat are valori ale debitului de aur de pana la 50 grame/minut si asta este considerata o evacuare mare a aburului, insa o statie de calcat are valori de peste 100 de grade/minut si cest aspect o face mult mai eficienta decat un fier de calcat standard. Cu cat debitul de abur are o valoare mai mare, cu atat acele cute de pe hainele mototolite vor iesi mai repede.

Debitul jetului de abur: Uneori pentru a scapa de cele mai enervante si adanci cute e nevoie de o explozie a jetului de abur. Majoritatea statiilor de calcat dispun de valori masurate in grame/minut de peste 200 g/min si pot ajunge chiar si la 600 g/min.

Capacitatea rezervorului: Un rezervor mare te va face si sa uiti ca statia ta de calcat functioneaza cu apa pentru aburi, deci nu o sa te mai plimbi de 2-3 ori per serie de calcare a hainelor ca sa alimentezi rezervor statiei cu apa asa cum se intampla atunci cand calci multe haine cu un fier de calcat. Nu exista o capacitate ideala a rezervorului, dar in functie de cat stiti ca aveti de calcat saptamanal sa zicem, alegeti o statie de calcat cu rezervor mai mic sau mai mare, dupa caz.

Puterea statiei de calcat: Puterea statiei de calcat este direct responsabila pentru mentinerea constanta la o temperatura optima a aburilor, dar si de timpul de incalzire a talpii statiei de calcat. Daca valoarea puterii este de minim 2400 W atunci o poti achizitiona fara griji, va fi foarte performanta.

Garantia: Este foarte importanta pentru ca din moment ce garantia este mai mare, cu atat ai siguranta ca produsul va fi reparat fara costuri suplimentare din partea ta in caz de defectiuni. De asemenea, anumiti producatori pot oferi garantii separate de exemplu pentru rezervorul de apa si garantii separate pentru statia de calcat si tot ce tine de ea.

Alte functii importante pentru cele mai bune statii de calcat 2021

Exista si alte functii pentru statia ta de calcat care ii va prelungi viata si iti va creste si tie placerea si rabdarea pentru a calca gramezi intregi de haine. Acestea sunt:

Functie anticalcar: Aceasta functie de anticalcar este benefica pentru ca nu permite calcarului sa se depuna in interiorul orificiilor pe unde iese aburul, astfel ca se evita situatiile neplacute in care jetul de abur nu mai iese asa cum trebuie. Daca locuiti intr-o zona cu apa dura, de exemplu la tara unde apa vine de la pompa, atunci functia anticalcar trebuie neaparat avuta pentru statia de calcat.

Oprire automata: O functie importanta, de cate ori s-a intamplat sa uiti fierul de calcat in priza ? In cazul persoanelor pe care le cunosc, chiar de multe ori. Aceasta functie opreste automat statia de calcat dupa o perioada in care nu este folosita.

Functie antipicurare: O functie importanta care transforma toate potentialele picaturi care s-ar putea prelinge pe hainele tale in aburi astfel incat sa nu se produca pete neprevazute.

Ce sa-mi iau, statie de calcat sau fier de calcat ?

Cea mai buna statie de calcat

Daca deseori faci curatenie generala prin casa si speli perdele, draperii, cu siguranta stii ca acestea se mototolesc in ultimul hal si trebuie neaparat calcate. Daca faci asta o data la 2-3 luni si pe de alta parte mai calci si lenjeria paturilor din vreo 2-3-4 camere atunci vei avea nevoie de o statie de calcat pentru ca aceasta te ajuta sa calci genul acesta de articole, care de altfel sunt foarte mari si ai nevoie de o statie de calcat cu abur care patrunde si pe partea cealalta a materialului, nefiind nevoie sa intorci lenjeria sau draperia si pe partea cealalta.

Statiile de calcat au un rezervor de apa separat, fapt ce le face mai mari si automat trebuie sa le cauti un loc de depozitare mai extins fata de fierul de calcat care ocupa putin spatiu si nu necesita unul neaparat dedicat. Nivelul de presiune in cazul statiilor de calcat poate ajunge chiar si la valoarea de 8 bari.

Care este diferenta dintre fier de calcat si statie ?

O statie de calcat asigura o mai mare cantitate de aburi si o mai mare presiune a acestora ajungand chiar intre 5 si 8 bari. O statie de calcat are si un recipient mai mare unde poti pune apa astfel ca nu va trebui sa pui alta in prea scurt timp. Temperatura aburilor statiei de calcat este ceva mai mare si acestia reusesc sa patrunda si pe partea cealalta a hainelor calcate astfel ca nu mai trebuie sa o intorci pe toate partile.
Un fier de calcat il folosesti cand calci foarte rar si nu obiecte vestimentare mari, daca calci des lenjeria sau perdelele, atunci ai nevoie de cea mai buna statie de calcat.

Ce tip de apa se foloseste pentru utilizarea statiei de calcat cu aburi ?

Este recomandat sa se foloseasca 50% apa de la robinet si 50% apa distilata pentru o prelungire a vietii aparatului. Sa stiti ca pana acum ceva timp se folosea chiar si doar apa distilata in proportie de 100%, insa s-a ajuns la concluzia ca un raport de 50% apa de la robinet cu 50% apa distilata este un raport echilibrat.

Cum evit depunerile de calcar?

Daca folosesti combinatia de 50/50 apa distilata cu apa de la robinet, atunci depunerile de calcar vor fi inexistente, insa dupa anumit timp, cateva urme de calcar tot pot aparea. Sfatul nostru este sa curatati periodic rezervorul si in acelasi timp si talpa statiei de calcat

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top