cum scapi de plosnite

Cum scapi de plosnite – Plosnitele de pat solutii 2022

Plosnitele sau “plosnitele de pat” asa cum sunt ele denumite sunt niste insecte e de care nu scapam nici acum, iarna, sunt foarte enervante si au un miros extrem de deranjant.. In ultimii ani bag de seama ca s-au inmultit foarte mult, iar vara daca nu ai plasa la geamuri, o sa ai de suferit foarte mult. Daca vrei sa afli cum scapi de plosnite si implicit de plosnite de pat sau plosnite de saltea asa cum le denumesc unii, atunci ramai alaturi de noi tot restul articolului pentru ca vei primi informatii valoroase.

Cum scapi de plosnite ?

Temperatura la care acestea nu rezista este una fie prea mare adica peste 50 de grade, fie prea mica adica aproximativ -20 grade celsius. Diferenta este ca daca este expusa la o temperatura ridicata, este nevoie doar de cateva minute pentru a scapa de ele, in schimb daca sunt expuse la temperaturi cu minus, acestea au nevoie de zile intregi pentru a ingata efectiv ele cat si ouale.

Solutii pentru a scapa de plosnitele de pat

cum scapi de plosnite
Cum sa scapam de plosnite

Este bine ca totusi exista si solutii naturale pentru a scapa de plosnitele de pat. Vom face o lista scurta cu cele mai usor de realizat solutii pentru a scapa de acest tip de insecte, dar si idei de solutii din comert.

Plosnitele de pat urasc uleiurile esentiale. Dilueaza un ulei esential cu miros puternic precum cele de portocale, brad sau conuri si pulberizeaza in zonele unde ai descoperit insectele sau ouale, sub saltea si pe cadrul canapelei sau patului
Este foarte important ca uneori sa scoti salteaua la aer, mai ales vara la temperaturi foarte mari, la fel si lenjeria de pat
Aspirarea locurilor greu accesibile si chiar sub pat cu un aspirator poate da rezultate foarte bune
Alcoolul sanitar este o alta idee buna. Pulverizati diferite suprafete unde aceste insecte pot avea succes
Daca aveti crapaturi in pereti, in parchet, in balcon, acestea trebuie neaparat astupate pentru a nu dezvolta mari familii de plosnite

Ce sunt plosnitele de pat?

Plosnita de pat este o insecta parazita a omului, dar si a pasarilor, in general al gainilor si porumbeilor. Este o insecta cu aripile atrofiate, are culoarea bruna spre rosiatica si un corp oval, turtit si are un miros urat foarte specific. Acestea se vor gasi in crapaturile din pereti, mobila, sub saltea. Acestea ies doar noaptea in general pentru a suge sangele oamenilor. Nu vei face vreo boala de la intepatura acestora, dar poate fi foarte deranjanta, te poti irita, iar intepatura se poate infecta.

Ciclul de viata al plosnitelor

cat traieste o plosnita

Plosnitele de pat ajung de la faza de ou pana la faza de adult intre 6 luni si 10 luni. Acestea traiesc aproximativ 1 an de zile, dar asta depinde de temperatura unde traiesc si se dezvolta. Capacitatea lor de a se reproduce are o forma foarte rapida, deci este foarte important ca atunci cand vezi cateva prin casa sau sub saltea, trebuie sa iei masuri urgente pana nu vine perioada de depunere a oualelor.

Diferenta dintre plosnita de pat si plosnita marmorata sau gandacul urat mirositor

Gandacul urat mirositor este inofensiv pentru oameni si are un aspect asemanator cu plosnita de pat, insa acesta se numeste “plosnita marmorata Asiatica” si afecteaza fructele, legumele si in general anumite recolte. Nu inteapa, nu prea au treaba cu oamenii, doar ca se adapostesc in casa, cauta caldura si lumina si ne deranjeaza noaptea cu zburatul lor deranjant. Multi dintre oameni confunct si acest tip de gandac urat mirositor cu plosnita cerealelor, ceea ce e total eronat.

plosnita marmorata
Plosnita marmorata sau gandacul urat mirositor

Plosnita de pat este daunatoare pentru om, ciupeste si suge sangele din anumite zone ale corpului, nu numai la oameni, ci si la animale. Aceasta actioneaza in general noaptea, ziua stand ascunsa. Diferenta intre plosnita de pat si plosnita marmorata sau gandacul urat mirositor este ca plosnitele de pat nu zboara, acestea doar se strecoara prin diferite locuri ascunse si inghesuite datorita formelor plate ale corpului.

plosnita de pat
Plosnita de pat sau plosnita de saltea

Se poate ca forma este oarecum aceeasi, insa nu au nici o treaba una cu alta, existand multe diferente atat ca si culoare, cat si lipsa aripilor.

Cum iti dai seama ca ai plosnite in casa?

Cel mai bine este sa controlezi lenjeria. Pe aceasta vei gasi mici puncte de sange sau excremente foarte mici. De asemenea daca ai anumite semne pe piele, in afara de posibilele ciupituri de la purici sau tantari, atunci si asta ar putea fi un semn ca ai plosnite.

Cel mai bine este sa verifici sub saltea, sub husa acesteia sau chiar sub palul de la pat sau canapea pentru ca ele se ascund in zone greu accesibile, inghesuite de multe ori.

Intrebari frecvente

Sectiune speciala cu cele mai frecvente intrebari despre plosnite.

De la ce apar plosnitele de pat?

Plosnitele apar prin locurile pe unde li se permite. Geamuri deschise, crapaturi, pe sub usa. Important este sa gasesti solutii inainte ca acestea sa se inmulteasca

Unde se ascund plosnitele?

Plosnitele se ascund in mobila, dar in locuri unde lumina nu patrunde, sub saltele, sub cadrul patului, in gaurile din pereti, in spatele tapetului.

Plosnitele apar chiar daca este curat in casa?

Raspunsul este da, acestea nu vin la mizerie sau la curatenie, ci vin pur si simplu oriunde li se permite accesul.

Distribuie pe:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top